خواندنی

راه های غیرداوریی برای کاهش فشار خون بالا

موبنا – “خدیجه عزتی رستگار” افزود: مصرف نمک را محدود کنید چراکه سدیم می تواند فشار خون را بالا ببرد؛ سوسیس، کالباس، ماهی دودی یا کنسرو شده در آب نمک، کنسرو ماهی تن، برگر ها، سس ها، قرص های گوشت، کنسرو لوبیا، غذاهای آماده، زیتون شور، چیپس و سایر تنقلات به علت دارا بودن مقادیر بالای سدیم سبب تشدید بیماری می شوند.

وی اظهار کرد: میوه ها و سبزی ها به نسبت محصولات حیوانی دارای مقادیر کمتری سدیم هستند، به همین علت فشار خون گیاه خواران از گوشتخواران کمتر است.

عزتی رستگار ادامه داد: استرس را کاهش دهید، تکنیک های کاهش استرس مانند یوگا، شل کردن عضلات و حتی گوش دادن به موسیقی آرامش بخش می تواند در کاهش فشار خون نقش مؤثری داشته باشد.

وی با بیان اینکه مصرف نمک ما دو برابر پتاسیم است، تصریح کرد: از پتاسیم استفاده کنید، مواد غنی از پتاسیم یعنی میوه ها شامل موز، زردآلو، پرتغال، انجیر، هلو، انگور و آلو و سبزیها شامل سیب زمینی، سیر، کلم بروکلی، کدو سبز، قارچ و گوجه فرنگی می توانند نقش مهمی در کنترل پرفشاری خون داشته باشد.

وی بیان کرد: به میزان کافی منیزیم دریافت کنید، بین دریافت منیزیم و بروز پرفشاری خون، سکته و فشار خون بارداری، ارتباط معکوسی برقرار است. منابع غنی از منیزیم مانند غلات سبوس دار، برنج قهوه ای، آجیل، اسفناج و شیر سبب کاهش فشار خون بالا می شوند.

کارشناس ارشد آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت شهرستان رزن عنوان کرد: شیر را فراموش نکنید، منابع غنی کلسیم مانند شیر، سبب کاهش فشار خون می شوند. سایر منابع خوب کلسیم که شامل ماست، پنیر و خانواده کلم است همچنین از سیب زمینی غافل نشوید. این سبزی نشاسته ای علاوه بر پتاسیم دارای یک ترکیب کاهنده فشار خون به نام کوکوآمین است.

وی اضافه کرد: از کرفس به عنوان میان وعده لذت ببرید، در کرفس ترکیبی به نام فتالید وجود دارد که عضلات دیواره عروق را شل کرده و فشار خون را کاهش می دهد.

به گفته عزتی رستگار، ماهی های آب سرد مانند سالمون، تون آزاد و قزل آلا، منابع غنی امگا 3 هستند که می توانند باعث کاهش فشار خون شوند بنابراین اگر اهل ماهی نیستید، حداقل از تخم مرغ های غنی شده با امگا 3 بهره بگیرید.

وی تاکید کرد: ادویه ها را فراموش نکنید، استفاده از ادویه ها نه تنها مزه غذاهای کم نمک را بهتر می کند، بلکه برخی از آنها سبب کاهش فشار خون می شون. زعفران، فلفل سیاه، پونه، ریحان و ترخون نمونه هایی از آنها هستند.

وی ادامه داد: مصرف روزانه سیر را فراموش نکنید، سیر دارای ترکیب آلیسین بوده و مصرف مکمل سیر به اندازه داروهای کاهنده فشار خون موثر است.

عزتی رستگار افزود: اجتماعی باشید، افرادی که منزوی هستند و کمتر در روابط اجتماعی شرکت می کنند، بیشتر دچار پرفشاری خون می شوند.

وی در ادامه گفت: در صورت داشتن اضافه وزن، وزن خود را کم کنید. رسیدن به وزن سلامت و حفظ آن می تواند به کنترل بیماری فشار خون کمک کند چراکه پرخوری و بی تحرکی باعث افزایش وزن می شود.

وی افزود: ورزش کنید، برای کنترل اشتها، سوزاندن انرژی اضافه و کاهش فشار و چربی خون حداقل یک پیاده وری ساده انجام دهید.

 منبع: ایسنا 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا