نبرد تازه نفسها
موبنا – روند تدریجی اضافهشدن توان پردازنده، میزان رم، دوربین بهتر و پردازنده گرافیکی قدرتمندتر رویهای قابل پیشبینی و تا حدی خسته کننده شده و تغییرات به وجود آمده در میزان سهم بازار قدرتهای سنتی بازار گوشیهای هوشمند شاهدی بر این مدعی است. حالا کاربران برای خریدن گوشیهای پرچمدار قدرتمند، گرانقیمت و گاه پر از ایراد صف نمیکشند و بازیگرانی جدید به سلطه سالیان برندهای قدیمیخاتمه بخشیدهاند. مشتریان نیز دیگر تنها به برند و بزرگی نام محصول نگاه نمیکنند و مسائلی از قبیل کیفیت ساخت، قابلیتهای افزوده، سیستمعامل تمیز و البته رابطهای کاربری اختصاصی بهتر است که امروزه معیارهای اصلی مشتریان را تشکیل میدهند. علاوه بر این، شرکت اپل نیز با بهینهسازی مستمر سیستم عامل خود و تکیه بر فلسفه خاص حاکم بر تولید محصولات این شرکت رقابت را برای اندرویدیها سختتر از همیشه کرده و به تنهایی با یک محصول سهم سایرین را از سود خالص نصیب خود ساخته است. بنابراین، بازیکنان بزرگ بازی اندروید تصمیم به تغییر روند همیشگی ساخت و ارائه محصولات خود کرده و تلاش کردهاند در کنار افزایش کیفیت ساخت گوشیها، به رابط کاربری و نرمافزار آن نیز توجه کافی داشته باشند. نمونه این تلاش را میتوان در کیفیت ساخت بالای گوشیهای جدید، تاکید بر استفاده از آخرین سیستمعاملها و نیز افزودن مزایای رقابتی مانند افزونههای سختافزاری و شارژ بیسیم به پرچمداران جدید اندروید مشاهده کرد. در سال جدید، سه شرکت صاحبنام و قدیمیدر دنیای گوشیهای هوشمند هر یک محصولات جدیدی را معرفی کردهاند که از تمام جهات نسبت به اسلاف خود برتر هستند، اما آیا این گوشیهای گرانقیمت و توانمند میتوانند بازهم سودآوری را به این شرکتها بازگردانند؟ پاسخ این پرسش را تنها زمان و سلیقه مشتریان تعیین خواهد کرد، اما در ادامه تلاش میکنیم تا به این سوال پاسخ دهیم که این مبارزان سنگینوزن در رقابت با هم چه حرفهایی برای گفتن دارند، با ما همراه باشید.
[spacer]
[label style=”success”]HTC 10[/label]
[well] طراحی خاص، نسخه بهینهشده از اندروید، کیفیت صدای عالی، بهترین دوربین سلفی موجود، شارژ بسیار سریع
مشكلاتی در عملکرد دوربین، عملکرد ناپیوسته باتری، نرمافزارهای غیرکاربردی[/well]
- پیشنصب
شرکت نامآشنای تایوانی، بار دیگر به میدان نبرد برای کسب عنوان سازنده بهترین گوشی هوشمند اندروید قدم گذاشتهاست. پس از تجربه فاجعهبار این شرکت با دو پرچمدار قبلی، به نظر میرسد که HTC بالاخره متوجه برخی از معایب کار خود شده و یک گوشی قدرتمند به تمام معنی را راهی بازار کردهاست.
کیفیت ساخت این گوشی تقریبا به حد تعالی رسیده و نخستین چیزی که توجه شما را جلب میکند نیز همین دقت به کار رفته در تولید این محصول است. این بدنه تمام فلزی و زیبا که در عین وجود نوآوری یادآور طراحی همیشگی HTC است، به دلیل طراحی مناسب زوایا و فرم پشت گوشی به راحتی در دست قرار میگیرد و حس خوبی به شما خواهد داد. این بدنه مستحکم محل قرار گرفتن یک صفحه نمایش LCD نسل پنجم با رزولوشن 2560×1440 پیکسل و ابعادی 5.2 اینچی، هم از نظر وضوح تصویر و هم از نظر اندازه نسبت به نسل قبل پیشرفت داشته است. هرچند این صفحه نمایش کیفیت رنگ و سطح روشنایی بسیار بالایی دارد که کارکردن با آن را لذتبخش میکند، اما کماکان رنگها را به اندازه نمایشگرهای AMOLED زنده و روشن نمایش نمیدهد. کیفیت صدا نیز بسیار بالاست و پخشکننده 24 بیتی این گوشی میتواند سختسلیقهترین کاربران علاقهمند به موسیقی را راضی کند، هرچند بلندگوهای استریو M9 دیگر در این مدل دیده نمیشوند. البته این به آن معنی نیست که این گوشی کیفیت صدایی بهتر از سایر رقبا ندارد. یک ارتقای چشمگیر دیگر این گوشی، قدرت سختافزاری در نظر گرفتهشده برای آن است. پردازنده مرکزی با چیپست Snapdragon 820 و 4 گیگابایت رم به این گوشی توان پردازشی لازم را برای کارکرد روان و بدون تاخیر در هر شرایط کاری از بازیهای سنگین تا اجرای چند اپلیکیشن به صورت همزمان میدهد. نکته مثبت این است که برخلاف مدلهای قبلی، این گوشی بدون داغ کردن میتواند از تمام توان خود استفاده کند که برای دوستداران HTC خبر بسیار خوبی است. دوربین گوشی پاشنه آشیل HTC در یکی دو پرچمدار آخر به شمار میرود و اصرار این شرکت بر استفاده از فناوری UltraPixel و وضوح تصویر 4 مگاپیکسلی در گوشی M8 و سپس استفاده از یک حسگر ناکارآمد 20 مگاپیکسلی برای M9 هیچیک مساله دوربین و کیفیت آن را حل نکرد. خبر خوب این که به نظر میرسد در HTC 10 با بهترین دوربین تاریخ گوشیهای HTC روبرو هستیم و با کیفیت 12 مگاپیکسل با استاندارد UltraPixelبه خصوص در شرایط نور کم کیفیت نسبتا قابل قبولی ارائه میدهد، هرچند هنوز به پای رقبایی مثل S7 نمیرسد. لنز دوربین نیز به اندازه کافی واید هست که بتوانید عکسهای زاویه باز را با آن ثبت کنید. اپلیکیشن دوربین نیز فوقالعاده کار میکند و در کنار پشتیبانی از فرمت RAW تنظیمات فراوان حالت حرفهای را به راحتی در اختیار کاربر قرار میدهد. در نهایت باید به نرمافزار این گوشی اشاره کنیم که شاید برگ برنده اصلی آن باشد. سیستم عامل این گوشی، با همکاری گوگل از تمام برنامههای تکراری و بیمصرف پیشنصب شده خالی شده تا در کنار ایجاد تجربه کاربری مشابه گوشیهای نکسوس گوگل از قابلیتهای جذاب بهترین اپلیکیشنهای سازنده نیز برخوردار باشد.
باتری این گوشی كه 3000 میلیآمپرساعت ظرفیت دارد با یک کابل USB-C شارژ میشود و مشابه سایر رقباست. اما قابلیت شارژ بسیار سریع این گوشی باعث میشوند تا بتوانید در صورت نیاز به سرعت باتری خود را با شارژ کامل در دسترس داشته باشید. در نهایت میتوان گفت که HTC با تمرکز بر عملکرد و حذف موارد غیرضروری و کاهنده بازدهی، موفق به تولید بهترین گوشی خود تا به امروز شدهاست. هرچند ممکن است تغییر تصویر ذهنی نهچندان مثبت کاربران نسبت به این برند بیشتر از اینها زمان و گوشیهای خوب لازم داشته باشد.
[label style=”success”]LG G5[/label]
[well] صفحه نمایش بسیار خوب، دوربین پیشرفته با قابلیت عکاسی با زاویه باز، شارژ سریع با کابل USB-C، افزونهها
کیفیت ساخت متوسط، نرمافزار و رابط کاربری نهچندان جالب، قیمت بالای افزونههای سختافزاری[/well]
شرکت LG در چند سال اخیر با ساخت گوشیهای خوب و دارای قابلیتهای جالب و کاربردی در میان سازندگان گوشیهای سطحبالای اندروید برای خود اعتباری کسب کردهاست. پرچمدار جدید این شرکت یعنی G5 نیز سعی کرده با معرفی یک سیستم جدید طراحی، که به مادولار یا بخشبندیشده معروف است، میان خود و سایر رقبا فاصله ایجاد کند.
این گوشی تمامفلزی دارای باتری قابل تعویض و حسگر اثر انگشت در پشت بدنه است. طراحی این گوشی بسیار ساده و تمیز است و روی بدنه گوشی کلیدهای سختافزاری زیادی به چشم نمیخورد. همانطور که اشاره کردیم مهمترین ویژگی این گوشی امکان اضافهکردن افزونههای سختافزاری است، که باعث میشود به صورت نظریG5 هیجانانگیزترین گوشی بازار باشد، اما مشکلات عملی از جمله قیمت بالای این قطعات موفقیت این سیستم را در هالهای از ابهام قرار دادهاست.
علاوهبراین طراحی مادولار خواسته یا ناخواسته کیفیت ساخت گوشی را نیز تحتالشعاع قرار داده و در زمان نصب افزونههای سختافزاری مشاهده میکنید که این قطعات اضافی به صورت کامل به گوشی نمیچسبند و یک درز بسیار کوچک در میان آنها وجود دارد. این گوشی، مانند اسلاف خود نمایشگر قدرتمندی دارد که شامل یک پنل LCD با 5.3 اینچ قطر و وضوح تصویر quadHD میشود. این صفحه نمایش تصاویر بسیار دقیقی تولید میکند و از بسیاری جهات با نمایشگر S7 قابل مقایسهاست. بهعلاوه قدرت نوردهی صفحه نیز افزایش یافته و در کمتر شرایطی ممکن است نور کافی برای دیدن درست صفحه نداشته باشید. اما یکی از ویژگیهای این گوشی وجود قابلیت Always On یا همیشه روشن بودن صفحه نمایش است که تمامیهشدارها از تمامیاپلیکیشنها را با مصرف حداقل باتری برای کاربر به نمایش میگذارد. از نظر نرمافزاری G5 حرف زیادی برای گفتن ندارد و با این که از آخرین نسخه اندروید پشتیبانی میکند، به دلیل دستکاری گسترده توسط سازنده کیفیت تجربه کاربری با نسخههای خالصتر قابل قیاس نیست. کیفیت صدا در حد قابل قبولی است، هرچند اصلا با گوشیهایی مثل HTC 10قابل مقایسه نیست.
دوربین این گوشی یکی از نقاط قوت اساسی آن است، دو دوربین در عقب گوشی و یک دوربین با کیفیت در جلو نشاندهنده اهمیتی است که LG برای تصویربرداری قائل است. دوربین اصلی 16 مگاپیکسلی عقب مجهز به یک دوربین دوم هشت مگاپیکسلی و حسگر تصویربرداری زاویه باز است، و دوربین سلفی این گوشی نیز با وضوح هشت مگاپیکسلی کیفیت بسیار بالایی دارد. اپلیکیشن دوربین بسیار سریع اجرا میشود و با استفاده از این دوربین زاویهباز میتوانید تصاویری با میدان دید 135 درجهای، درست مشابه میدان دید انسان، تهیه کنید.کیفیت رنگها و تصاویر ضبط شده از سطح بسیار بالایی برخوردار است و به لطف سیستم پایداری اپتیکی و روزنه f/1.8 لنز گوشی عکسهایی روشن و واضح و با رنگهای قوی ثبت میشود. در نهایت باید به باتری 2800 میلیآمپر ساعتی گوشی اشاره کرده که هرچند بیشترین ظرفیت را ندارد، اما به دلیل قابل تعویض بودن انعطافپذیری خوبی برای کاربر ایجاد میکند. بهعلاوه G5 نیز به چیپستهای شارژ سریع مجهز شده و در کمتر از یک ساعت به شارژ کامل میرسد. در نهایت باید گفت که این گوشی واقعا خوب است، اما واقعا خوب در برابر استانداردهای بالای تعیینشده توسط سایر رقبا خیلی چشمگیر نیست. بسیاری از مشخصات فنی این گوشی با رقبا یکی هستند و سیستم مادولار هنوز امتحان خود را پس ندادهاست، اما مسلما G5 یک گوشی توانمند است که میتواند به خوبی کاربر خود را راضی نگهدارد.
[label style=”success”]Samsung Galaxy S7[/label]
[well] ظاهر فوقالعاده و طراحی زیبا، دوربین عالی، پشتیبانی از کارت حافظه، ضدآب (IP68)، صفحه نمایش بینقص
بلندگوهای ضعیف، نرمافزارهای پیشنصب غیرکاربردی، رابط کاربری مشکلدار، بهجا ماندن اثر انگشت روی بدنه[/well]
به روزرسانی یک محصول خوب و موفق ممکن است به نظر کمیبیهوده بهنظر برسد، علیالخصوص که سایر رقبا مانند HTC و LG اقدام به تغییر همه جوانب طراحی یا استفاده از مفاهیم نوین کردهاند. اما در مورد S7 باید به جرات گفت که این بهسازیها و تغییرات کوچک گوشی جدید را نسبت به نسل قبل به صورت محسوسی بهتر کردهاست.
این گوشی از آیفون 6s ظریفتر است و دوربین آن بهتر از Nexus 6P عمل میکند، و صفحه نمایش بهکار رفته در آن تمام رقبا را وادار به پذیرفتن شکست میکند. این گوشی از نظر طراحی ظاهری تغییرات زیادی به خود ندیده، و تنها تغییر فیزیکی محسوس را میتوان اضافهشدن یک خمیدگی کوچک به لبههای پشتی گوشی دانست که باعث میشود بهتر و راحتتر در دست قرار گیرد. این گوشی با دو پردازنده قدرتمند Snapdragon820 و Exynos8890 به بازار عرضهشده و از4 گیگابایت حافظه رم، در کنار پردازنده گرافیکی Mali T880، بهره میبرد که حرفی را در کارایی آن باقی نمیگذارد. از نظر حافظه نیز اوضاع به روال سابق بازگشته و تنها امکان انتخاب یک مدل 32 گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه وجود دارد. صفحه نمایش 5.1 اینچی این گوشی با فناوری AMOLEDSuper شرکت سامسونگ نیز کیفیتی بالا دارد و با رنگهای زنده و نور پویا و به همراه وضوح تصویر 2560×1440 خود جایی برای بحث باقی نمیگذارد و تنها نکته منفی را میتوان خوانا نبودن صفحه زیر نور مستقیم و شدید آفتاب دانست.
از نظر نرمافزاری با وجود آنکه سامسونگ تلاش کرده تا اندروید 6 را تا حد امکان از شخصیسازیهای معمول شرکتی بهدور نگاهدارد، اما هنوز هم تا تبدیل شدن TouchWiz به یک رابط کاربری تمامعیار راه بسیاری باقی است. اپلیکیشنهای پیشنصب فراوان و با کارکرد مشابه در کنار عدم امکان پاک کردن اپلیکیشنهای شرکتی از جمله نقاط ضعف سیستم عامل S7 هستند. دوربین این گوشی از 16 به 12 مگاپیکسل افت کردهاست، اما سایز پیکسلها اکنون بزرگتر شده که به معنی نویز کمتر در تصویر نهایی است. این گوشی قادر به تصویربرداری در شرایط Macro و با کیفیت بالا نیز هست، هرچند تمام تجربه استفاده از این دوربین آن را متمایز میسازد. اپلیکیشن دوربین سریع و بدون گیر کار میکند و امکانات متنوع و دسترسی سریع به آنها کار را بسیار راحت کردهاند. دوربین جلو نیز یک حسگر پنج مگاپیکسلی دارد که لنز واید آن شما را قادر میسازد سلفیهای بهتری از خود بگیرید.
این گوشی مانند سایر رقبا یک باتری سه هزار میلیآمپر ساعت دارد که نسبت به نسل قبل ظرفیت بیشتری دارد. باتری عمر نسبتا مناسبی در کارکردهای سنگین از خود به نمایش میگذارد، هرچند با استفادههای سنگین به سرعت میزان شارژ افت میکند. این گوشی مجهز به قابلیت شارژ بیسیم با پد مخصوص نیز هست که در نوع خود گزینه جالبی به شمار میرود. در نهایت باید گفت که این گوشی برای رقابت با بهترینهای اندروید و نیز iPhone6s طراحی شده، و سختافزار قدرتمند، قابلیتهای ویژه و کیفیت ساخت بالای آن میتواند سختگیرترین کاربران را نیز راضی کند.
منبع: همشهری| نویسنده: خشایار مریدپور