بچه پولدارهای كره شمالی چگونه زندگی میکنند؟+عكس
موبنا – مارکهای Zara و H&M را دوست دارند. آنقدر به باشگاههای بدنسازی سر میزنند تا ورزشكار به نظر برسند. كاپوچينو مینوشند تا نشان دهند كه تا چه اندازه غربی هستند.
برخي از آنها پلکهای خود را میکشند تا چهرههای آنها غربیتر به نظر برسد. تنها يك درصد از مردم كره شمالي را اين نسل پولدار در بر میگيرند و شما میتوانید برای ملاقات آنها به محلهای برويد كه عنوان Pyonghattan به آن دادهشده است.
محلهای كه بچه پولدارهای حزب دموكراتيک خلق كره شمالي در آن رفتوآمد دارند. این در حالی است که وضعيت اقتصادي در كره شمالی روز به روز وخیم تر میشود. صنعت عملا در اين كشور شکستخورده است و حتي در پیونگیانگ هم حقوق دولتي كمتر از ١٠ دلار در ماه است. در چند سال اخير پيشرفت طبقه تاجر در كره شمالي به ظهور اقليت ثروتمند در پیونگیانگ منتهي شده است.
باشگاه جایی برای رهایی از لباسهای سنتی!
با يكي از اين جوانها كه ٢٤ ساله است، صحبت میکنم و در خصوص وضعيت زندگیاش میگوید: معمولادر كره شمالي بايد لباسهای سنتي به تن كنيم به همين دليل جوانان به باشگاهها میروند تا بتوانند لباسهای ورزشي كه ديگر سنتي نيست را بر تن كنند و اندكي هم از قيد و بند آنهمه لباس محلي كه عرف شده دربيايند.
در ساختمان مجلل كه در مركز پیونگیانگ ساختهشده، جوانان روي تردميل ها میدوند، مانيتورهاي نصبشده روی تردميل کارتونهای ديزنی يا حركات تمريني يوگا را نشان میدهد.
داخل ساختمان رستوراني رويايي است كه مراسمهای عروسي را تبليغ میکند. کافیشاپی هم در همين ساختمان است كه اكثر نوشیدنیهای آن از چهار تا هشت دلار قیمت دارند و يک فنجان موكا هم به قيمت ٩ دلار براي مشتری آورده میشود.
يک انگليسي كه در قالب يك برنامه تبادل فرهنگي با كره شمالي كار میکند، در اين خصوص میگوید: اين ساختمان و امكانات آن براي بسياری از کرهایها كه درآمد متوسطي دارند يک روياست.
سرمایهداری در كره شمالی پس از روي کار آمدن دولت “كيم جونگ اون” رونق بيشتري گرفت. كيم جونگ اون، رهبري از نسل سوم است كه از اواخر ٢٠١١ قدرت را در دست دارد. سرمایهدارها عمدتا پستهای دولتی را به خود اختصاص میدهند. پستهایی كه يا در ارتش است يا در وزارتخانهها.
مسئولیت تجارت دولتي در خارج از كره شمالي را بر عهدهدارند يا تلاش میکنند جذب سرمایهگذاری براي پیونگیانگ را انجام دهند. حقيقت اين است كه سرمایهداران در كره شمالي با هر چیزی كه دم دستشان باشد تجارت خود را آغاز میکنند: از تجارت در حوزه ملک و آپارتمان تا فروش تلویزیونهای تخت جديد.
اين پول يا در فروشگاههایی كه در هر نقطهای از پیونگیانگ ديده میشوند، خرج میشود يا در رستورانهای گرانقیمت. كيم جونگ اون طرفدار نظام سرمایه داری است. اين مسئلهای است كه از ديد بسياري دورمانده است.
اين را يک تاریخنویس روس كه زمانی در پیونگیانگ درسخوانده به اينديپندنت میگوید: تعداد قابل توجهي از مردم كره شمالي میگویند كه وضع گردش پول در بازارهاي اين كشور هیچگاه به اين شكل نبوده است. كيم جونگ اول ٣٣ ساله در چند سال اخير دستور ساخت پارکهای حیاتوحش و شهربازي، پارك آبي و پارکهایی براي اسكي را داده است. در اطراف پايتخت هم زمینهای تنيس و واليبال بسياري ساختهشده است. زنان در كره شمالي با توجه به آنكه بانوي اول اين كشور زن امروزی و مدرنی بهحساب میآید جرات میکنند و لباسهای رنگ روشنتری را به تن میکنند. از جمعيت ٢٥ ميليون نفري كره شمالي سه ميليون نفر گوشي تلفن همراه دارند.
برخلاف چند سال قبل زمانی كه از يك کرهای در خصوص فرزندانش سؤال میکنید اين احتمال وجود دارد كه دستبهجیب برده و عكس فرزندانش درگوشی موبايل را به شما نشان دهد. در سوپرمارکتهای شيك و مدرن پايتخت میتوانید گوشت استراليايي، ماهي سالمون نروژي را پيدا كنيد و البته قيمت هر جنس خارجي در كره شمالي بسيار بالاست. باوجوداین تغييرات كره شمالي هنوز هم محدودیتهایی را براي شهروندان خود اعمال میکند.
خانمها نمیتوانند دامنهای خيلي كوتاه يا پیراهنهای بدون آستين به تن كنند. اگر لباسي كه به تن داريد بیشازاندازه در چشم باشد يا با عرف رايج در كره شمالي همخواني نداشته باشد، پليس اسم شما را گرفته و سپس اسامي افراد خاطي از طريق راديو پخش خواهد شد. عملهای جراحي زيبايي مانند بالا کشیدن پلك و همچنين جراحي بيني كه در سئول باب بود اكنون به پیونگیانگ هم رسيده است. کرهایها میتوانند براي درمان پزشكي به خارج از كشور بروند اما جراحیهای زيبايي اين مسئله را شامل نمیشود و بايد در داخل اين كشور انجام بگيرد.
منبع: فرادید