خواندنی

جوش ‌درمانی به سبک چینی‌ها

موبنا -آیا جوش‌های شما بیشتر روی پیشانی‌‌تان است؟ یا اغلب گونه‌های‌تان درگیر این مشکل می‌شود؟ یا… باید بدانید هر کدام از این مناطق، نشان‌دهنده یک مشکل درونی در بدن شماست و با حل این مشکل، دیگر جوش‌ها مزاحم‌تان نخواهند شد.

آیا شما هم جزو کسانی هستید که به طور ثابت تنها یک منطقه از صورت‌تان جوش و آکنه می‌زند؟ طبق تحقیقات یک دکتر متخصص چینی به نام ونگ هنگ هو اثبات شده که دانه‌های آکنه روی صورت می‌توانند چیزهای زیادی درباره وضعیت درونی بدن بگویند؛ اینکه کجای صورت به طور مرتب جوش بزند، می‌تواند نشان‌دهنده خیلی چیزها باشد؛ در واقع وضعیت پوست شما وضعیت سلامت‌تان را نشان می‌دهد.

وقتی بفهمید مشکل از کجاست به راحتی می‌توانید از شر جوش‌های آزاردهنده خلاص شوید؛ آن هم با راه‌حل‌هایی ساده و در دسترس و تا حد زیادی کم‌هزینه، چون بیشتر باید سبک زندگی خود را کمی تغییر دهید.

جوش ‌درمانی به سبک چینی‌ها

تقسیم‌بندی صورت به روش طب چینی

البته هستند پزشکانی که هنوز چندان به این روش اعتماد ندارند اما به هر صورت آنها نیز انکار نمی‌کنند که مشکلات درونی می‌تواند یکی از عوامل ایجاد کننده آکنه باشد؛ به خصوص اگر فرد به طور مزمن گرفتار آکنه‌ها باشد. البته آکنه‌ها علت‌های دیگری هم می‌توانند داشته‌باشند، مثل ژنتیک، بهداشت فرد، نوع هورمون‌ها و… اما در طب چینی این تقسیم‌بندی مناطق صورت قدمتی دیرینه دارد؛ آنها از روی مشکلات هر منطقه از صورت، می‌گفتند فرد از چه بیماری‌اي رنج می‌برد و باید چه داروهایی مصرف کند.

شاید پای دستگاه گوارش وسط است

وقتی آکنه و جوش‌ها روی پیشانی ظاهر می‌شود، احتمالا ناشی از فرایند هضم غذاست؛ به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم  از غذاهای فراوری‌شده و به خصوص هله‌هوله‌‌ها پرهیز کنید.

سعی کنید در رژیم روزانه‌تان مقدار کمتری چربی قرار دهید؛ البته چربی‌های طبیعی مثل آووکادو و ماهی مشکلی ایجاد نمی‌کنند و تا جایی که می‌توانید، روزانه آب بنوشید.  حتما میوه‌ها و خوراکی‌های سرد مثل خیار، هندوانه و… را در برنامه روزانه‌تان قرار دهید.

در فصول گرم سال آرایش کمتری کنید و نگذارید هیچگاه این مناطق چرب شوند. توصیه می‌کنیم شب‌ها زودتر بخوابيد و صبح‌ها نیز زودتر بیدار شوید تا خوابتان به مرور تنظیم شود. ممکن است مشکلات آلرژیک داشته ‌باشید.

شاید اشکال از کبدتان باشد

توصیه می‌کنیم از تمام مواد خوراکی که ممکن است برای کبد مشکل ایجاد کنند پرهیز کنید؛ مثل لبنیات، غذاهای چرب، سنگین و حتی بعضی از نوشیدنی‌ها.

البته گاهی غذاهای آلرژی‌زا نیز اثر خود را ابتدا در این منطقه نشان می‌دهند؛ بنابراین قبل از هر کاری نگاهی به مواد غذایی مصرفی‌تان بیندازید تا ببینید آیا ممکن است به آنها حساسیت داشته ‌باشید يا نه؟

در کنار همه اینها پیشنهاد می‌کنیم هر روز حداقل 30 دقیقه ورزش و نرمش سبک را در برنامه روزانه‌تان قرار دهید، همچنین خواب خود را تنظیم کنید تا بتوانید در طول شبانه‌روز به مقدار کافی بخوابید و کبدتان وقت داشته‌ باشد استراحت کند. سیگار کشیدن هم می‌تواند جوش‌هایی را در این منطقه ایجاد کند. شب‌های دیروقت نیز از خوردن هرگونه میان‌وعده خودداری کنید.

کم‌آبی را جدی بگیرید

هر گونه زائده یا چیزی که در اطراف چشم‌ها به وجود بیاید، می‌تواند به دليل کلیه‌ها ایجاد شده ‌باشد؛ حتی حلقه‌های کبودی اطراف چشم و بیشتر این علائم می‌توانند حاکی از کم آبی‌ بدن باشند؛ بنابراین تا جایی که برایتان ممکن است آب بنوشید.

غذاهای تند را کنار بگذارید

اول از همه توصیه می‌کنیم که فشار خون (احتمال دارد کمی بالا باشد) و میزان ویتامین B خون‌تان را چک کنید. غذاهای تند، اسپایسی  و پرادویه را از برنامه غذایی خود حذف کنید، همچنین بهتر است مصرف گوشت قرمز را کمتر کنید.

هوای آلوده نیز می‌تواند در تشدید جوش‌های شما نقش داشته ‌باشد؛ به همین دلیل تا جایی که می‌توانید از رفت و آمد در محیط‌های آلوده اجتناب کنید. در کنار همه اینها به دنبال مواد کم کلسترول باشید یعنی چربی‌های بد را جایگزین چربی‌های خوبی چون امگا3 و امگا6 کنید که در مغزهای آجیل، آووکادو، ماهی و تخم کتان وجود دارد.

از همه اینها گذشته از آنجا که پوست روی بینی پر از خلل و فرج است، حواستان باشد که چه موادی را روی آن می‌مالید؛ مثلا به تاريخ انقضای مواد آرایشی خود کاملا دقت کنید که گذشته نباشد یا اینکه آنقدر چرب نباشد که منافذ پوستی را مسدود کند.

مصرف قهوه را کمتر کنید

همان‌طور که قبلا گفتیم نوشیدن زیاد آب را فراموش نکنید! علاوه بر اینها بهتر است نوشیدنی‌هاي گازدار هم کمتر بنوشید. قهوه هم می‌تواند مشکل شما را وخیم‌تر کند چون مصرف زیاد آن می‌تواند آب بدن را بسیار کم کند.

بدنتان را قلیایی نگه دارید

آیا شما سیگار می‌کشید؟ آیا حساسیت خاصی دارید؟ هر دو این عوامل می‌توانند در این منطقه مشکل ایجاد کنند. اگرهیچ کدام از اینها نیست، توصیه می‌کنیم که اجازه ندهید دمای بدنتان بیش از حد بالا رود، مثلا تا جایی که می‌توانید مواد خنک‌کننده بخورید، مصرف شکر را کم کنید و سعی کنید که بیشتر در هوای تازه و پاک تنفس کنید. جالب است بدانید که اگر بخواهید این جوش‌ها خوب شوند باید بدن‌تان را قلیایی نگه دارید؛ یعنی سعی کنید از خوردن غذاهایی که بدن را اسیدی می‌کنند، اجتناب کنید.

موادی چون گوشت، لبنیات، کافئین، شکر و… و بیشتر غذاهای قلیایی‌کننده بخورید؛ مثل سبزیجات سبز یکی دیگر از عوامل ایجاد این نوع از آکنه‌ها که اغلب افراد از آن غافل می‌شوند، گوشی موبایل کثیف و روبالشی آلوده است، این دو یکی از عوامل اصلی ایجاد آکنه هستند و این مناطق جاهایی هستند كه بیشتر از همه با این اشیا در تماس قرار می‌گیرند.

آزمایش خون را فراموش نکنید

استرس و تغییرات هورمونی می‌تواند علت جوش‌زدن شما باشد و از آنجا که کنترل هر دو این عوامل کار چندان راحتی نیست، می‌توانید کاری کنید که اثر آنها کم شود؛ مثلا اینکه خواب‌تان را منظم و کافی کنید، آب فراوان بنوشید، سعی کنید سبزیجات بیشتري مصرف کنید و همیشه پوست‌تان را تمیز نگه دارید. نکته جالبی که حتما باید بدانید این است كه بیشتر خانم‌ها در دوران تخمک‌گذاری یعنی روزهای میانی سیکل ماهانه چنین جوش‌هایی می‌زنند.

تا می‌توانید فیبر بخورید

اول از همه به شما می‌گوییم که سعی کنید در غذاهای روزانه‌تان بیشتر از مواد خوراکی فیبردار استفاده کنید چون فیبرها نمی‌گذارند مواد سمی در بدن جمع شود. نوشیدن انواع دمنوش‌هاي گیاهی نیز در بهبود این جوش‌ها تاثیر بسزایی دارد چون عمل هضم غذا را بهبود می‌بخشد.

به بدنتان کمک کنید

جوش‌های این منطقه نشان می‌دهد که بدن شما در حال جنگ با یک باکتری است و سیستم دفاعی می‌کوشد که از ایجاد بیماری جلوگیری کند؛ به همین دلیل شما باید به نوعی به بدنتان کمک کنید، استفاده از تکنیک‌های آرامش‌‌بخش، کلاس‌های یوگا، چرت‌های میان‌روزی می‌تواند بسیار موثر باشد. از طرف دیگر سعی کنید تا جایی که می‌توانید نفس‌های عمیق بکشید، آب فراوان بنوشید و فراموش نکنید که بدن نیاز به مراقبت دارد، وگرنه از پا درمی‌آید.

این 6 عامل جوش‌ها را تشدید می‌کند

1.ژنتيک مثبت

اگر اين استعداد را داشته باشيد، حتما مبتلا خواهيد شد، اگر خانمي ‌مي‌گويد حتي پس از بچه‌دارشدن هم جوش مي‌زده و در ميانسالي از دست آنها خلاص شده، دختر خانم هم بايد اين موضوع را بپذيرد و با صبر و حوصله درمان‌ها را ادامه دهد.

2. اهمال‌کاري

بسياري از جوان‌ها تا وضعيت جوش‌هايشان بهتر مي‌شود در مصرف داروها اهمال‌کاري مي‌کنند. در حالي که ما مي‌گوييم مصرف داروهاي خوراکي يا موضعي حتي در صورت بهبود کامل، بايد به صورت دوز ادامه‌دار و نگهدارنده تداوم داشته ‌باشد .

3. کم‌طاقتي

اثربخشي درمان‌هاي دارويي زمان‌بر است و چند ماه تا يک سال زمان مي‌برد تا نتيجه‌بخش بودنش را نشان دهد. نبايد منتظر باشيد داروي آکنه مانند يک مسکن عمل كرده و سردرد شما را در عرض يک ساعت مداوا كند.

4. استرس

مدام جلوي آينه ايستادن و حرص خوردن، روند درمان را مختل مي‌کند. حرص‌خوردن دردی از جوش‌های شما را درمان نمی‌کند. استرس‌تان را مهار کنيد تا پوست بهتري داشته باشيد. 

5. پوست چرب

بروز جوش‌ها در افرادي که پوست چربي دارند بيشتر است؛ به همين علت ضمن اينکه بايد اين واقعيت را بپذيرند حتما نسبت به ديگران در شست‌وشوي صورت دقت کنند. استفاده از صابون‌ها و محصولات مناسب به اين افراد توصيه مي‌شود.

6. دستکاري

قابليت‌ها و ويژگي‌هاي پوست افراد با هم متفاوت است؛ به همين دليل جاي جوش روي پوست برخي افراد مي‌ماند ولي آنچه نبايد فراموش کرد اين است که مهم‌ترين علت ماندن جاي جوش، دستکاري آن است.

 منبع:مجله سیب سبز

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا