توجه بیشتر به اشعار سهراب سپهری در کتابهای درسی
موبنا – این نویسنده به مناسبت زادروز سهراب سپهری (15 مهرماه) در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: سادگی زبان و تصویری بودن از ویژگیهای محرز اشعار این شاعر است که کار تجسم اشعار او را، برای بچه ها تسهیل میکند و از این رو میتوان برخی از اشعار وی را که دارای مضامینی سهل فهمترند، ویژه کودکان ونوجوانان بازشناسی و به آنان معرفی کرد.
نویسنده کتاب «زندگی نامه احمدپوری» اظهار کرد: سپهری شاعری است که اشعارش شفاف، تصویری، رسا و با زبانی ساده است و به روزمرّگیهای اجتماعی نزدیک.او شاعری است که در اشعارش معادلهای زندگی روزمره دیده میشود.مثلا میگوید:«زندگی آب تنی کردن در حوضچه «اکنون»است و یا «هر که با مرغ هوا دوست شود/خوابش آرام ترین خواب جهان خواهد بود» …. و از این حیث دانستن اشعار این شاعر، برای کودکان و نوجوانان سهل و قابل فهم است.
وی تاکید کرد: تصور اشعار سهراب مثل این است که فکر کنی کسی زنبیل به دست وارد بازار شده به صید رنگها و بوها میپردازد. به قدری اشعار این شاعر به بازیگوشیهای کودکان نزدیک میشود که انکار آن ناممکن است. گاه خواهرش را صدا میکند و از خاطرات خواب و بیداریاش میگوید. از رود و کوه سخن میگوید و تصاویر رئال در اشعارش موج میزند و از انتزاعیات میپرهیزد. بنابر این بچهها به خوبی میتوانند با اشعار او ارتباط برقرار کنند و آن را بفهمند اما اقبال کتابهای درسی ما از اشعار این شاعر چقدر است؟
وی افزود: گستره کار سپهری میتواند مخاطب کودک و نوجوان داشته باشد و به عنوان شاعر کودکان و نوجوانان اشعارش مورد استفاده قرار گیرد. ای کاش آدم خوش زوقی پیدا میشد و اشعار کودک و نوجوان این شاعر را استخراج میکرد. چون بسیاری از اشعار او با تصاویری ملموس و قابل فهم برای کودکان همراه است. مضاف بر اینکه شخصیت سهراب سپهری دارای ویژگیهایی است که به خوبی میشود در ادبیات کودک و نوجوان آن را سرلوحه قرار داد. گذشته از باسوادی و علاقهمندی او به سیر انفاس، او دارای طبعی روان و شخصیتی درست بود. به عبارتی اگر چه برخی از شاعران ممکن است در رفتار شعریشان بتوانند با کودکان ارتباط برقرار کنند اما به لحاظ شخصیتی ممکن است ،شخصیتشان با عوالم کودکی چندان نزدیک نباشد اما شخصیت سپهری مبرا از این وجوه است.
منبع: ايسنا