خواندنی

ایرباس و بوئینگ امتیاز تعمیر و ساخت قطعه به ایران دادند

موبنا – یک مقام مسئول گفت:انتقال تکنولوژی، ارائه آموزش و مشارکت در ساخت قطعات و تجهیزات در قرارداد ایران با ایرباس و بویینگ در گذشته مطرح بود و به نظر می رسد که در قرارداد نهایی هم لحاظ شده باشد.
مقصود اسعدی سامانی  با اشاره به ادامه مذاکرات ایران باایرباس وبویینگ، گفت: براساس عرف تمام قراردادهای خریدهواپیما، تعمیر و نگهداری برعهده کشورخریدار است ایران هم مستثنی نیست. همچنین انتقال تکنولوژی، ارائه آموزش و مشارکت در ساخت قطعات و تجهیزات در قرارداد ایران با ایرباس و بویینگ در گذشته مطرح بود و به نظر می رسد که در پیش‌نویس قرارداد لحاظ شده باشد.

دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی درباره جزییات قرارداد خرید هواپیما از ایرباس و بویینگ، افزود: مذاکرات برای حصول توافق  میان طرفین ادامه دارد و درحال حاضر نمایندگان ایرباس در ایران حضور داشته و مشغول مذاکره هستند.

وی اظهارداشت: باتوجه به آنکه بحث های فنی ومالی خرید هواپیما پیچیده و زمانبر است، مذاکرات با دوشرکت سازنده بویینگ و ایرباس همچنان درجریان است، این قرارداد پیوست های زیادی دارد اما با وجود این بحث های پشتیبانی با سرعت و کیفیت درحال انجام است.

دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی درباره تامین مالی خرید بویینگ با مشارکت یک بانک ژاپنی و یک بانک آمریکایی گفت: اگرچه قرارداد نهایی میان طرفین امضا نشده اما گفت‌وگوهایی از سوی بویینگ در این زمینه انجام شده است اما جزییات آن منتشر نشده است.

به گفته اسعدی سامانی، خرید هواپیما یک قرارداد چند میلیارد دلاری است که به دلیل هزینه بالا باید تمام ابعاد موضوع خرید در نظر گرفته شود.

وی با انتقاد از اظهار نظر برخی کارشناسان صنایع هوایی درباره عدم امتیاز دهی ایرباس و بویینگ به ایران برای تعمیر و نگهداری هواپیما در داخل کشور گفت: قرارداد خرید هواپیما از این دوشرکت سازنده هنوز نهایی نشده است پس نباید در زمینه مفاد حقوقی این قرارداد، پیش داوری کرد.

دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی ادامه داد: عرف تمامی قراردادهای خرید و فروش هواپیما در دنیا بر این است که امتیاز تعمیر و نگهداری قطعات در اختیار خریدار قرار گیرد و با وجود آنکه جزییات قرارداد منتشر نشده اما به نظر می رسد که این امتیاز به ایران واگذار شده است.

اسعدی سامانی بیان کرد: مذاکرات شرکت ای تی آر و ایران ایر همچنان ادامه دارد و این مذاکرات نیز هنوز به مرحله قرارداد نهایی نرسیده است.

 درحالی که کشور بدنبال نهایی کردن قرارداد خرید ۹۷فروند هواپیما با هزینه۹هزار میلیارد تومان است، کارشناسان این حوزه معتقدند این دو شرکت باید سهم مونتاژ قطعات کوچک و برخی تجهیزات را در اختیار ایران قرار دهند

ایران به دنبال امضای قرارداد خرید ۱۱۸ فروند هواپیمای ایرباس و ۱۰۸ فروند هواپیمای بوئینگ است و این خرید می تواند تاثیر بسیاری بر اقتصاد اتحادیه اروپا و شرکت بوئینگ داشته باشد؛ بر همین اساس دست اندرکاران صنایع هوا و فضای کشورمان عنوان می‌کنند با توجه به قراردادهای بزرگی که بازار ایران، مقابل این شرکت ها قرارداده است، باید در انعقاد قراردادها بحث انتقال دانش فنی و استفاده از پتانسیل  شرکت های ایرانی مورد توجه قرارگیرد. زیرا در سال های گذشته با وجود تحریم های غرب علیه ایران، صنعت حمل و نقل هوایی با فعالیت مهندسان داخلی به کارخود ادامه داده و  تحریم ۴۰ ساله خرید هواپیمای نو، پروازهای شرکت های ایرانی به اروپا را متوقف نکرده است  بنابراین در فضای به وجود آمده در پسابرجام با حمایت از این شرکت ها می توان علاوه بر افزایش توان شرکت های داخلی، ایران را به هاب منطقه در تعمیر و نگهداری هواپیما تبدیل کرد.

 منبع: مهر 

Mobna-Telegram

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا