فناوری و خودرو

هشت سیلندرهای عظیم الجثه فورد (+عکس)

موبنا – زمانی که در رابطه با صنعت خودرو و تاریخچه آن صحبت می شود قطعا یکی از بزرگترین نام ها “فورد موتور” خواهد بود. هر چند ممکن است این روزها جایگاه این کمپانی در میدان رقابت برندهای بین المللی به اندازه سایرین و جوان ترها نباشد اما این حقیقت را هیچگاه نمی توان فراموش کرد که مفهوم خودرو اساسا با برند فورد آغاز شده است.

هنری فورد جوان در سال ۱۸۹۶ میلادی اوج خلاقیت خود را به نمایش می گذارد و اولین وسیله نقلیه چهارجرخ را ابداع می کند تنها ۷ سال بعد این مرد بزرگ صنعت خودرو، کمپانی شخصی خود را تاسیس می کند و بدین ترتیب افسانه فورد شکل می گیرد. فورد تا کنون خودروهایی را روانه بازار کرده که هر کدام در تاریخ خودرویی جهان به عنوان یک شاخص مدنظر هستند. آنهایی که عاشق ماستنگ بی پایان و یا محصولات خانواده اف هستند به خوبی ارزش اندیشه فورد در صنعت خودرو را درک کرده اند.

فورد استانداردها و سبک خاص خود را در تولید پیشرانه خودروها دارد. موتور های قدرتمند این کمپانی همواره اعتماد مصرف کننده را به خود جلب کرده و در این زمینه عملکرد بسیار موفقی را ثبت کرده است. برای امروز تصمیم داریم تا بزرگترین موتورهای ۸ سیلندر تولید شده توسط این کمپانی را معرفی کنیم.

باس ۳۷۹

۲۴۱۱۸۸_۸۳۴

این موتور در اصل برای تراک های سبک طراحی شده است. حجم آن ۳۷۹ اینج مکعب یا ۶٫۲ لیتر است. هر سیلندر دارای ۲ سوپاپ است که این ویژگی موجب می شود تا مجموعه عملکردی سریع داشته باشد. خروجی موتور برابر با ۴۱۱ اسب بخار و گشتاور آن نیز ۴۳۴ پوندفوت است. برای آنکه وزن این موتور عظیم الجثه کاهش یابد از سرسیلندر و پیستون های آلومنیومی استفاده شده است. فورد رپتور یکی از مطرح ترین خودروهایی است که از این موتور استفاده می کند.

۳۳۵

۲۴۱۱۸۹_۹۲۱

در سال ۱۹۷۰ این موتور انقلابی از جانب فورد معرفی شد. این موتور در محصولات مختلف فورد و برند مرکوری مورد استفاده قرار گرفت. نکته ارزشمند در رابطه با خانواده فورد ۳۳۵ آن است که این موتور تلاشی برای جایگزینی موتور های بزرگ و سنگین ۸ سیلندر آن زمان بود. ۳۳۵ به خوبی توانست جایگزینی برای آنها باشد هر چند خودش نیز اندازه ای چندان کوچک نداشت اما به هر ترتیب تغییری قابل تحسین برای آن سال ها به شمار می رفت.

اف ایی (۴۲۸ اینچ مکعبی)

۲۴۱۱۹۰_۱۹۸

اف ایی؛ موتور های معروفی در خانواده این کمپانی هستند. تولید این موتور هزینه های زیادی را برای سازنده به همراه داشت از این رو همواره به عنوان یک موتور گران قیمت مورد توجه قرار داشت. این موتور توانمندی های خود را روی مدل های کبری جت و سوپر کبری جت کمپانی فورد به نمایش گذاشت.  این موتور۳۳۵ اسب بخار خروجی و گشتاوری معادل ۴۴۵ پوندفوت داشت.

۴۶۲ مل

۲۴۱۱۹۱_۶۹۳

این موتور در سال ۱۹۶۶ با لینکلن کانتیننتال وارد میدان شد که با ۳۴۰ اسب بخار خروجی و گشتاور ۴۸۵ پوندفوت یک هیولای خوش صدا برای آن دوران محسوب می شد. استفاده از این موتور مدت زیادی در برنامه های فورد قرار نگرفت زیرا در اواسط سال ۱۹۶۸ بود که ۴۶۲ با ورود موتورهای سری جدید ۴۶۰ بازنشسته شد.

۳۸۵

۲۴۱۱۹۲_۲۰۰

موتورهای خانواده ۳۵۸ فورد در واقع آخرین نسل از موتورهای بلوک بزرگ ۸ سیلندر این کمپانی محسوب می شوند. از سال ۱۹۶۸ تا ۱۹۹۷ روی خط تولید بود و محصولات مطرحی مانند کبری جت، سوپر کبری جت و باس ۴۲۹ از این موتور استفاده کرده اند. موتورهای خانواده ۳۵۸ در ۳ سایز روانه بازار شدند؛ ۶٫۱ لیتری ۳۷۰ اینچ مکعبی که برای کامیون های سایز متوسط کمپانی تولید شده بود، موتور ۷ لیتری ۴۲۰ اینچ مکعبی و نمونه ۷٫۵ لیتری ۴۶۰ اینج مکعبی. در این میان یک نمونه ۸٫۴ لیتری ۵۱۴ اینج مکعبی نیز تولید شد که خروجی آن به ۶۲۵ اسب بخار می رسید.

CID Super Duty 534

۲۴۱۱۹۳_۷۶۷

کامیون سوپر دیوتی با موتور ۸ سیلندر اولین بار در سال ۱۹۵۸ میلادی تولید شد. این خودوری سنگین با موتور ۵۳۴  تا ۳۶۳ اسب بخار خروجی و  گشتاورزی معادل ۴۹۰ پوندفوت داشت و البته نمونه مجهز به توربوشارژ آن نیز تولید شد.

CID  GAA 1100

۲۴۱۱۹۴_۵۳۵

این مدل در واقع پلتفرمی ۱۲ سیلندر برای برنامه های کاربردی هواپیماسازان بود  و  البته GAA V8 با حذف ۲ سیلندر از هر بلوک شکل گرفت. این موتور برای استفاده در تانک ام ۴ شرمن در جریان جنگ جهانی دوم مورد توجه قرار گرفت. GAA  برای زمان خود یک مجموعه بسیار پیچیده به شمار می رفت. این موتور با ۳۲ سوپاپ و میل سوپاپ بالاسری تماما از آلومنیوم ساحته شده بود. خروجی آن برابر با ۵۲۵ اسب بخار اعلام شد.

 منبع: پول نیوز| نویسنده: سمیه علی اصغری

Mobna-Telegram

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا