خواندنی

مقام معظم رهبری: کشتارهای دسته‌جمعی مردم یمن به‌دست دولت سعودی، بدترین نوع تروریسم است

موبنا – حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، عصر امروز (چهارشنبه) در دیدار آقای سائولی نینیستوو رئیس جمهوری فنلاند با اشاره به پدیده‌ی تروریسم به‌عنوان یکی از مصائب دردناک جامعه‌ی بشری، کشتارهای دسته‌جمعی همچون کشتار مردم یمن را بدترین نوع تروریسم خواندند و تأکید کردند: مقابله با تروریسم نیازمند اراده‌ی جدی همه‌ی کسانی است که در قدرت‌های بین‌المللی نفوذ دارند و عقلای جهان، و دولت‌ها و قدرتمندانِ باشرف دنیا باید برای علاج این پدیده، فکر و اقدام کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، سخنان و اقدامات آمریکا و برخی دولت‌های دیگر را در مبارزه با تروریسم جدی ندانستند و افزودند: این دولت‌ها همه‌ی مسائل را بر اساس منافع خود محاسبه می‌کنند و به فکر ریشه‌کن کردن بیماری تروریسم چه در عراق و چه در سوریه نیستند.

رهبر انقلاب اسلامی در بیان نمونه‌ای از نبود اراده‌ی جدی در مبارزه با تروریسم، به کشتار مردم یمن اشاره و خاطرنشان کردند: تروریسم فقط به معنای اقدامات تروریستیِ گروه‌های غیررسمی نیست، بلکه کشتارهای دسته‌جمعی مردم به‌دست برخی دولت‌ها مانند حمله‌ی سعودی به مردم در مجلس عزاداری در یمن با صدها کشته و زخمی نیز بدترین نوع تروریسم است که به‌رغم گذشت یک سال و هفت ماه از این‌گونه اقدامات، هیچ اراده‌ی جدی برای مقابله با آن دیده نمی‌شود.

رهبر انقلاب اسلامی، موضع جمهوری اسلامی ایران برای حل مسئله‌ی سوریه را نیز منطقی و بر پایه‌ی طرفداری از ملت و دولت قانونی این کشور خواندند و افزودند: آمریکا و برخی دولت‌های دیگر بر تغییر دولت سوریه پافشاری می‌کنند، درحالی که برای پایان دادن به جنگ، باید شروع‌کننده و عوامل جنگ‌افروزی مشخص شوند.

ایشان، عدم توجه سازمان ملل به مسئله‌ی آغازگر تهاجم در جنگ رژیم صدام با ایران را از عوامل طولانی شدن آن جنگ برشمردند و گفتند: البته چندین سال پس از پایان جنگ تحمیلی، دبیرکل وقت سازمان ملل که انسانی باوجدان و شجاع بود، صدام را به‌عنوان آغازگر جنگ معرفی کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای از همین زاویه، مواضع دبیرکل کنونی سازمان ملل را مورد انتقاد قرار دادند و افزودند: دبیرکل سازمان ملل به‌صراحت اعلام کرد که به‌دلیل وابسته بودن این سازمان به پول دولت سعودی، امکان محکوم کردن کشتار کودکان یمنی وجود ندارد که این نشان‌دهنده‌ی وضع اخلاقی اسف‌بار سیاستمداران بین‌المللی است و امیدواریم دبیرکل بعدی سازمان ملل بتواند از استقلال این جایگاه حفاظت کند.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین با استقبال از افزایش همکاری‌ها با دولت فنلاند، تأکید کردند: تفاهم‌های امضاشده بین دو دولت باید عملیاتی شوند و اجرایی نشدن آنها بازتاب نامناسبی در ذهن مردم خواهد داشت.

در این دیدار که آقای روحانی رئیس‌جمهور نیز حضور داشت، آقای سائولی نینیستوو رئیس جمهوری فنلاند با ابراز رضایت از گفت‌وگوهای خود در تهران گفت: امروز چهار یادداشت تفاهم در بخش‌های مختلف، امضا و در مذاکرات هیأت‌های تجاری دو کشور نیز گام‌های خوبی برداشته شد.

آقای نینیستوو خاطرنشان کرد: مطمئناً این تفاهم‌ها روی کاغذ نخواهد ماند و با عملیاتی کردن آنها به‌دنبال نتایج ملموس هستیم، همچنان‌که جامعه‌ی بازرگانان و تجار فنلاندی مصمم به همکاری‌های جدی و مؤثر با ایران هستند.

رئیس‌جمهور فنلاند با اشاره به تحولات ۱۰ سال اخیر جهان و گسترش تروریسم، وضعیت فعلی دنیا را پرآشوب دانست و گفت: تروریسم در ابعاد جدید و بزرگی ظهور کرده و موجب آوارگی بسیاری از انسان‌ها شده و امروز متأسفانه در سوریه، عراق و یمن، کودکان و مادران زیادی به قتل می‌رسند.

آقای نینیستوو با تأیید نظرات رهبر انقلاب اسلامی درباره‌ی مسئله‌ی تروریسم، خاطرنشان کرد: دولت‌ها و سازمان ملل در کنترل و مبارزه با تروریسم موفق نبوده‌اند.

رئیس‌جمهور فنلاند با اشاره به جایگاه و نفوذ ایران در منطقه و نقش عمده‌ی آن در مبارزه با تروریسم، گفت: ایران نهایت تلاش خود را برای ریشه‌کن کردن تروریسم انجام داده و مطمئناً این کار را ادامه خواهد داد.

 منبع: پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری

Mobna-Telegram

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا