دهمین همایش سازمان های مردم نهاد غیر دولتی در بروجرد به کار خود پایان داد
موبنا – دهمین همایش سازمانهای غیر دولتی کشور با حضور تشکلهای مردم نهاد ۲۳ استان کشور در این شهرستان به کار خود پایان داد.
این همایش با ترسیم اهدافی شامل ارائه راهکارهای تسهیل ارتباط فعالیت سازمانهای غیردولتی استان در سطح ملی، بررسی لایحه قانون این سازمانها در مجلس، راهکارهای شناساندن جلب اعتماد عمومی به سازمانهای غیردولتی و ظرفیتهای برنامه ششم برای توسعه فعالیتهای این سازمانها در شهرستان بروجرد برگزار شد.
دهمین همایش سازمانهای غیردولتی کشور پس از دو روز برگزاری پنلهای تخصصی با محوریت اهداف و سیاستهای یاد شده با قرائت بیانیهای به کار خود پایان داد.
بیانیه این همایش به شرح ذیل است:
همایشهای ملی سازمانهای ملی غیر دولتی ایران زمینهساز گفتوگوهای سازنده بین این سازمانها با یکدیگر و با دولت و با سایر بخشهای جامعه است.
در این همایشها که به همت سازمانهای غیر دولتی و به صورت دورهای در یکی از استانهای کشور برگزار میشود، تلاش شده است که در هر همایش به یکی از چالشهای فرآروی این سازمانها پرداخته شود.
در ادامه این بیانیه آمده است، مکانیزم برنامهریزی این همایشها مشارکتی بوده و تأکید میگردد که انتخاب موضوع هر همایش با نظر سازمانهای غیر دولتی سراسر کشور باشد، شورای هماهنگی همایشهای سازمانهای غیر دولتی نیز بر همین اساس ایجاد گردیده و ماموریت دارد، تا جریان پایداری را در کشور برای برگزاری این همایشها ایجاد کند.
شرکتکنندگان در دهمین همایش ملی سازمانهای غیر دولتی ایران همچنین مراتب قدردانی خود را از میزبانی استان لرستان و شورای هماهنگی همایشها و سایر سازمانهای غیر دولتی و دولتی که در برگزار این همایش همکاری داشتهاند، ابراز کردند.
با توجه به تغییر رویکرد ناشی از روی کار آمدن دولت یازدهم و شعارها و مواضع اعلام شده از سوی رئیس جمهور و سایر دولتمردان در خصوص ایجاد زمینههای لازم برای نقشآفرینی موثر سازمانهای غیر دولتی در حوزههای مختلف برنامهریزی، اجرا و نظارت در روند توسعه پایدار کشور، این سازمانها انتظار دارند که در کوتاه مدت شاهد تحقق این شعارها برای حضور و تأثیرگذاری عینی سازمانهای غیر دولتی در این حوزه باشند.
در این زمینه بر اساس نتایج نشستهای مشورتی و تخصصی که در طول همایش با حضور شرکتکنندگان برگزار شد، پیشنهاداتی به شرح ذیل به بازیگران عرصه توسعه پایدار ارائه میشود.
شرکتکنندگان در دهمین همایش ملی سازمانهای غیر دولتی ایران بر این باوریم که سازمانهای غیر دولتی با توجه به سیاستهای کلی نظام و افقهای چشمانداز ۱۴۰۴ همچنین تدوین بیانیه ماموریت آن بر اساس نظام تفکری حاضرین در این همایش و محورهای چهارگانه همایش به ترسیم راهکارهای ذیل رسیدیم.
الف: در حوزه عمومی ترویج اهداف سازمانهای غیر دولتی:
۱- انتخاب امام جمعه بروجرد به عنوان سفیر سازمانهای غیر دولتی در شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و جماعات تا برگزاری همایش یازدهم.
۲- ارسال و پیگیری نامه به رئیس جمهور در رابطه با تبدیل پیشنویس قانون مشارکتهای اجتماعی به لایحه و تقاضای پیگیری تصویب قانون نظام مشارکت اجتماعی.
ب: در حوزه فعالیت سازمانهای غیر دولتی:
۱- استفاده از ظرفیت سازمانهای غیر دولتی در ایجاد همافزایی محلی، منطقهای و ملی.
۲- مستندسازی اقدامات و فعالیت سازمانهای غیر دولتی به منظور شفافسازی اقدامات داوطلبانه. ۳- بهرهگیری از رسانههای در دسترس محلی، منطقهای، ملی و شبکههای اجتماعی.
۴- ضرروت حفظ خصوصیت مطالبهگری سازمانهای غیر دولتی در صورت عقد پیمانهای کاری قابل تصدی از طریق دولت.
۵- انعکاس مطالبات مردم و حوزه سازمانهای مردم نهاد در مسیر تصویب برنامه ششم توسعه با توجه به جاری بودن موضوع در مجلس شورای اسلامی متنهای معین حاوی خواستههای این سازمانها به مجلس و نیروهای تأثیرگذار دولتی اهمیت تام دارد.
۶- ضرورت تشکیل کارگروهها و تیمهای تخصصی و ساختارسازی در حوزه سازمانهای غیر دولتی هم سو(تشکیل انواع شبکههای تشکلهای همسو).
۷- ضرروت ارائه برنامههای بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت از طرف سازمانهای غیر دولتی و توجه به چشماندازها و افق توسعه فعالیت سازمانی غیر دولتی.
ج: در بخش دولت و حاکمیت:
۱- استفاده از ظرفیتهای غیر دولتی به عنوان یک فرصت در جلب مشارکت مردم.
۲- حمایت بخشهای مختلف نظام از فعالیتهای داوطلبانه سازمانهای غیر دولتی.
۳- کوچکسازی دولت و واگذاری تصدیهای قابل واگذاری به سازمانهای غیر دولتی.
۴- ایجاد بسترهای مناسب جهت توانمندسازی سازمانهای غیر دولتی.
۵- اعطاء نقش نظارتی به سازمانهای غیر دولتی در تدوین قوانین و مقررات.
گفتنی است، دهمین همایش ملی سازمانهای غیر دولتی به مدت دو روز در روزهای پنجم و ششم آبان ماه در سالن دکتر زرینکوب اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بروجرد برگزار شد.