فید

سفر کاوشگر خورشیدی «پارکر» به نزدیکترین فاصله تا خورشید

موبنا – کاوشگر خورشیدی “پارکر” ناسا (Parker Solar Probe)یک سفر تاریخی را در تابستان ۲۰۱۸ آغاز خواهد کرد. در این سفر کاوشگر پارکر هفت برابر هر شی دیگر ساخت انسان در تاریخ بشر به سطح خورشید نزدیک تر خواهد شد.

کاوشگر خورشیدی پارکر، با سرعت ۷۲۵هزار کیلومتر در ساعت تا فاصله ۴ میلیون مایلی به سطح خورشید نزدیک خواهد شد. ممکن است این فاصله تا خورشید زیاد به نظر برسد اما حتی در آن فاصله نیز فضاپیما با دمای ۱۷۰۰ درجه سانتیگراد روبرو خواهد شد.

این فضاپیما از فلوریدا پرتاب خواهد شد. این کاوشگر از اتمسفر خورشید موسوم به “تاج خورشیدی” corona) ) عبور می‌کند.

این فضاپیما یک محفظه که نمونه‌هایی از ذرات با انرژی بالا را جمع آوری می‌کند خواهد داشت.

“آنته دولبو”(Anette Dolbow) مدیر ارشد این پروژه، محفظه مورد نظر را مقاوم‌ترین ابزار کوچک این کاوشگر می‌نامد.

این فضاپیما همچنین یک سیستم خنک کننده دارد که مانند رادیاتور عمل می‌کند و ۵ لیتر آب تحت فشار خواهد داشت. این سیستم به این دلیل که ترکیبی از آب و الکترونیک در آن وجود دارد همانند دیگر سیستم‌هایی که پیش از این در فضاپیما استفاده شده نخواهد بود. این ماموریت به دانشمندان کمک خواهد کرد تا به دلیل اینکه چرا جو خورشید گرم‌تر از سطح آن است، پی ببرند.

پاسخ این راز‌ها به حیات در زمین مربوط می‌شود. اختلال در جو خورشید می‌تواند سبب خروج جرم از تاج خورشیدی که انفجار بزرگ گاز یونیزه شده نام دارد و همچنین خروج شعله‌های خورشیدی که منجر به تابش می‌شوند را به همراه داشته باشد.

هنگامی که جرم خارج شده از تاج خورشیدی با مگنتوسفر زمین ارتباط برقرار می‌کنند، سبب ایجاد جریان‌های الکتریکی می‌شود که می‌توانند به زمین برسند و به شبکه‌های برق آسیب برسانند. در عین حال، شراره‌های خورشیدی ارتباطات رادیویی را مختل می‌کنند و باعث مسمومیت پرتویی فضانوردان در فضا که توسط میدان مغناطیسی سیاره محافظت نشده‌اند، می‌شود. پیش‌بینی چنین حوادثی پژوهشگران را نیازمند اطلاعات بیشتر در مورد خورشید می‌سازد.

“اریک کریستین” (Eric Christian)محقق مربوطه این کاوشگر و فیزیکدان مرکز پروازهای فضایی گادارد گفت: این‌ها پرسش‌هایی است که ما در حال تلاش برای پاسخ دادن به آنها از فاصله ۹۳ میلیون مایلی هستیم.

 منبع: ایسنا 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا