فید

بهبود پیل خورشیدی اسفناجی با افزودن رنگ شاه‌توت!

موبنا – سلول‌های خورشیدی بیوهیبریدی به اندازه صفحات سیلیکونی استاندارد کارایی ندارند، اما استفاده از مواد طبیعی در تولید انرژی‌های تجدیدپذیر می‌تواند هزینه آن را کاهش دهد و تولید صفحات خورشیدی را مقرون به صرفه کند.

دانشمندان یک طرح بر پایه پروتئین‌های برگ‌های اسفناج را با افزودن رنگ طبیعی استخراج شده از شاه‌توت ابداع کرده‌اند که ترکیبی است که ظاهرا ولتاژ بسیار بیشتری را نسبت به برگ‌های تنها تولید می‌کند.
بهبود پیل خورشیدی اسفناجی با افزودن رنگ شاه‌توت!
یک سلول خورشیدی بیوهیبریدی یک سلول خورشیدی است که با استفاده از ترکیبی از مواد آلی و مواد معدنی ساخته شده است.

سلول‌های خورشیدی بیوهیبریدی توسط یک تیم از محققان در دانشگاه “وندربیلت” ساخته شده است. این تیم از سیستم “فتوسیستم I” که یک پروتئین دارای واکنش به نور در غشای تیلاکوئید است، برای بازسازی فرایند طبیعی فتوسنتز استفاده کرد تا بازدهی بیشتری در تبدیل انرژی خورشیدی به دست آید.

این سلول‌های خورشیدی بیوهیبریدی، نوع جدیدی از انرژی‌های تجدیدپذیر هستند.

با توجه به وبلاگ دانشکده مهندسی دانشگاه “وندربیلت”، محققان انرژی‌های تجدیدپذیر سالهاست که طرح‌های مبتنی بر اسفناج را ارزیابی می‌کنند، اما فناوری بیوهیبرید اکنون جایی است که سلول‌های سیلیکونی ۳۰ یا ۴۰ سال پیش بوده‌اند، یعنی زمانی که انرژی خورشیدی بیشترین کاربرد را در ساعت‌ها و ماشین حساب‌های دیجیتالی داشت.
بهبود پیل خورشیدی اسفناجی با افزودن رنگ شاه‌توت!
استادان بخش‌های شیمی و بیومولکولی این دانشگاه، تحقیقات خود را در زمینه رنگ شاه‌توت با “فتوسیستمI ” استخراج شده از برگ‌های اسفناج انجام دادند.

“کین جنینگز” استاد دانشگاه وندربیلت می‌گوید: ما نشان دادیم که این دستگاه با افزودن رنگ شاه‌توت حدود دو برابر فتوولتاژ بیشتر، یعنی ۲۰ برابر بیشتر از بدون رنگ تولید می‌کند.

وی افزود: در حالی که بیشترین توان تولید دستگاه ۵۰۰ میلی‌ولت بود، این بالاترین ولتاژ فتوولتاییک است که تاکنون توسط گروه ثبت شده است. گروهی که بیش از یک دهه روی توان بالقوه سلول‌های خورشیدی بیوهیبریدی تحقیقات کرده است.

این مقاله در مجله ACS Applied Energy Materials منتشر شده است.

 منبع: ایسنا 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا