مرمت دیوار چین به کمک پهپادها و هوش مصنوعی
موبنا – بررسی طول و عرض دیوار بزرگ چین برای محاسبه بینظمیهای مهندسی، یک کار دشوار است. چین با اینتل همکاری میکند تا پهپادهای این شرکت این کارهای سخت را انجام دهند.
همه ما میدانیم که دیوار بزرگ چین یکی از عجایب بزرگ جهان است. هرکسی که آن را در یک عکس یا از نزدیک دیده است، معماری جادویی و شگفتانگیز آن را ستایش کرده است.
با این وجود، سازهای که ۲۷۰۰ سال پیش ساخته شده، مطمئنا از گزند تغییرات بر اثر آب و هوای همیشه در حال تغییر و گذر زمان مصون نمانده است.
بخشی از این دیوار موسوم به بخش جیانکو بیشترین آسیب را دیده است. این بخش یکی از سراشیبیهای بزرگ این دیوار بزرگ است که بیش از ۲۰ کیلومتر در ارتفاع ۱۱۴۱ متر بالاتر از سطح دریا کشیده شده است.
بخش جیانکو واقع در ۷۰ کیلومتری شمال پکن، بر روی صخرههای شیبدار ساخته شده است و جنگلهای متراکم، کار تیم ترمیم را به لحاظ فیزیکی دشوار کرده است.
با این حال چینیها در احیای این اثر ثابتقدم هستند و روش آنها برای این کار مدرن و فناورانه است.
سازمان حفاظت از میراث فرهنگی چین با اینتل قرارداد همکاری امضا کرده است تا کار بررسی آسیبهای وارده به دیوار بزرگ چین توسط پهپادهای این غول فناوری صورت پذیرد.
این پهپادها به صورت کنترل از راه دور اداره میشوند، به طوری که کاربر میتواند آنها را از پیچ و تابهای میان جنگل عبور دهد.
“آنیل ناندوری” معاون مدیرعامل و مدیر کل گروه پهپادهای اینتل گفت: ما با استفاده از پهپادها قادر به بررسی چند جانبه این سازه، از جمله مناطقی که کاملا غیر قابل دسترس هستند، خواهیم بود.
اینتل از پهپادهای “فالکون ۸پلاس”( Falcon 8+) و فناوری هوش مصنوعی(AI) خود برای جستجو و بررسی بخشهای آسیبدیده دیوار بزرگ چین استفاده خواهد کرد.
این پهپادهای ۶ پره از شاسی فیبر کربن استفاده میکنند و به آخرین فناوریهای ردیابی و تصویربرداری مجهز هستند.
همه تجهیزات را میتوان به شاسی سبک وزن پهپادهای “فالکون ۸پلاس” متصل کرد تا باتری قدرتمند آن یک پهپاد پیشرفته را به ارمفان آورد که توان انجام هر کاری را داشته باشید.
یکی از مزایای استفاده همزمان از سختافزار و نرمافزار اینتل در یک پلتفرم این است که قادر به اجرای آخرین فناوریهای اینتل مانند فناوری “تشخیص و دوری از موانع”(Obstacle Avoidance Technology) و “RealSense” خواهید بود.
دوربین مورد استفاده در این پهپاد، قابلیت ایجاد یک تصویر سهبعدی از عکس گرفته شده را دارد.
بنابراین پهپاد با گرفتن عکس از زوایای مختلف این سازه بزرگ میتواند مدل سه بعدی این بنای تاریخی را بازیابی کند. سپس متخصصان ترمیم میتوانند این تصاویر سهبعدی را بررسی تا آسیبها را مطالعه و ترمیم کنند.
“لی ژیائوجی” رئیس سازمان حفاظت از میراث فرهنگی چین گفت: مشارکت با اینتل و معرفی فناوری جدید، یک مدل جدید برای حفاظت از میراث جهانی میباشد.
طی چند ماه آینده این پهپادها، قسمتهای آسیبدیده بخش جیانکو را جستجو خواهند کرد و از بخشهایی که به تعمیرات نیاز دارند، نقشهبرداری خواهند کرد و تصاویر با کیفیت بالا را ضبط میکنند.
اینتل هم در مقابل قصد دارد تا با استفاده از تکنولوژی پهپاد و هوش مصنوعی، فعالیتهای خود را برای حفظ بیشتر ابنیه میراث جهانی در آینده گسترش دهد.
پهپادها به طور فزایندهای به عنوان ابزاری ارزشمند برای رسیدن و بازرسی مکانهایی هستند که حضور فیزیکی انسان در آنها اغلب دشوار و گاه غیرممکن است.
به تازگی، اعلامیه مشابهی توسط دولت نروژ منتشر شد که اعلام کرد با استفاده از پهپادهای زیر آبی، بستر “آبدره اسلو” را تمیز کند.
منبع: ایسنا