فین تک و فناوری

چالش‌های تولید نرم افزار در کلاس جهانی

موبنا – به گزارش موبنا، مدیر عامل شرکت دانش پارسیان وضعیت شرکت‌های تولید کننده نرم افزار در ایران را در مقایسه با دنیا مثبت ارزیابی کرد و گفت: شرکت‌های تولید کننده نرم افزار در کشور از رشد بسیار خوبی برخوردارهستند و با توجه به اینکه گسترش کاربری فناوری اطلاعات و شتاب مصرف تکنولوژی هم در کشور بالاست.

ابراهیم ابراهیم بای سلامی تصریح کرد: خوشبختانه شرکت‌های تولید کننده نرم افزار در کشور توانستند در کلاس جهانی نرم افزار تولید کنند که امید است این مهم توسعه پیدا کند.

وی مهمترین چالش شرکت‌های نرم افزاری را عدم رعایت مالکیت معنوی و احترام درخور به ارزش تولید دانش و فناوری دانست و عنوان کرد: انتظار آن می‌رود به مالکیت معنوی و ارزش تولید دانش و فناوری توجه بیشتری شود، همچنین عدم توجه مشتریان به تهیه سند نیازمندی‌ها و تحلیل مناسب کسب و کار قبل ازسفارش تولید نرم افزار از چالش‌های عمده تولید کنندگان نرم افزار است.

وی همچنین تمامیت خواهی یک مرحله‌ای و فرصت ندادن به رشد مرحله‌ای نرم افزار که خاصیت بالندگی و پایدار عملکردی نرم افزار است را از دیگر چالش‌های این دسته از فعالین نام برد.

وی همچنین عدم وجود زیرساخت‌های مناسب (شرایط سخت افزاری، بسترهای ارتباطی و آمادگی پرداخت‌های متناسب با اندازه پروژه‌ها) برای تولید نرم افزارهای بزرگ و یکپارچه در سطح کشور را از مشکلات تولیدکنندگان نرم افزار برشمرد.

مدیر عامل شرکت دانش پارسیان که به عنوان یکی از شرکت‌های برتر در حوزه تولید نرم افزار در روز صنعت و معدن منتخب شد، در خصوص فعالیت‌های شرکت گفت: شرکت ما یک شرکت دانش‌بنیان است که محصولات را مبتنی‌بر تحقیق و توسعه در حوزه نرم افزار تولید می‌کند. این شرکت از سال ۱۳۸۲ آغاز به فعالیت کرده و بزرگ‌ترین سامانه را در حوزه سنجش آموزش کارکنان دولت در سال ۱۳۸۴ ایجاد کرد.

وی تصریح کرد: «سامانه ملی مشاغل ایران» از دیگر سامانه‌هایی است که توسط این شرکت و براساس الگوی متوالی O*NET طراحی شده و البته سایر کدینگ‌های بین‌المللی مانند NOC‌ را که مربوط به کانادا است یا ILO را که مربوط به سازمان جهانی کار است را نیز پوشش می‌دهد.

ابراهیم بای سلامی افزود: نرم‌افزار دیگری نیز امسال در حال آماده شدن هست بنام شناسنامه شغل مبتنی‌بر سامانه ملی مشاغل ایران است. طبق تفاهم‌نامه‌ای که با وزارت کار داشتیم مقرر شد سامانه ملی مشاغل ایران را راه‌اندازی کنیم که هم اکنون مقدمات آن آماده شده و منتظر تعهدات وزارت کار هستیم. امیدواریم که امسال این حوزه برای عموم رونمایی شود و از آن استفاده کنند.

وی همچنین در تشریح سامانه سیب (سامانه یکپارچه بهداشت) که یکی از بزرگترین سامانه‌های کشور به لحاظ استفاده کننده هست، گفت: سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) که پرونده الکترونیک سلامت در حوزه بهداشت است. کل اطلاعاتی را که در حوزه معاونت بهداشت وزارت بهداشت هست پوشش می‌دهد. در حال حاضر سامانه در حدود ۳۵ هزار نقطه در سطح کشور از روستاها و شهرها مستقر است و ما جمعیتی بالغ‌بر ۶۷ میلیون نفر را تاکنون پوشش داده، ثبت‌نام کرده و پرونده تشکیل دادیم. از این تعداد حدود ۵۴ میلیون نفر تاکنون ازاین سیستم استفاده کرده و خدمت گرفتند.

وی تشریح کرد: این سامانه روزانه حدود ۶۰۰ هزار نفر در حوزه‌های مختلف از خانه بهداشت، مراکز بهداشتی درمانی و گروه‌های هدف زیادی در همه گروه‌های سنی (کودکان، مادران، نوجوانان، جوانان، میانسالان و سالمندان) را خدمت می‌دهد.

مدیر عامل شرکت دانش پارسیان از راه اندازی سایتی به منظور فروش کالا و خدمات خبر داد و گفت: در سه سال و نیم گذشته پروژه‌ای را به اسم «بایا» شروع کردیم که این پروژه شامل (فروش کالا و خدمات) به صورت اینترنتی است.

وی تصریح کرد: این پروژه در تهران و ۶ کلان شهر انجام شده و همچنین ۷ کشور همسایه را نیز پوشش می‌دهیم.

سلامی اظهار داشت: قرار بود در ابتدای سال از این سامانه بهره برداری کنیم که تنش‌های اخیر اقتصادی که پیش آمد، یک بخشی از کالاها را تقریباً غیرقابل‌دسترس کرد. البته خودمان هم علاقه‌مند بودیم که بیشتر روی کالا ومحصولات داخلی و بومی تاکید کنیم. خوشبختانه این کار را هم انجام دادیم و امیدواریم که به‌زودی عملیات اجرایی را آغاز کنیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا