فید

وقتي دهان بزرگسالان زخم مي‌شود

دکتر ابراهيم رزم‌پا، فوق‌تخصص جراحي سر و گردن و عضو هيات علمي دانشگاه علوم‌پزشکي تهران در هفته نامه سلامت نوشت: ضايعات روي زبان و دهان به 2 نوع خوش‌خيم و بدخيم تقسيم مي‌شوند. بعضي از ضايعات خوش‌خيم اين پتانسيل را دارند که در آينده به ضايعات بدخيم تبديل شوند.

يکي از بيماري‌هاي شايع التهابي خوش‌خيم در دهان نوزادان بيماري قارچي برفک است. اين بيماري در سن بالا نيز ديده مي‌شود و معمولا در افرادي که نقص سيستم ايمني دارند، به بيماري‌هاي خوني مبتلا هستند يا ديابت دارند، بيشتر مشاهده مي‌شود.

ضايعات برفکي خطرناک نيستند و با درمان از بين مي‌روند ولي در افراد در معرض خطر اغلب برگشت‌پذير هستند. بيماري خوش‌خيم ديگر آفت است که عوامل متعددي مانند نقص سيستم ايمني، استرس و کمبود ويتامين در آن نقش دارند اما ضايعاتي هم هستند که در ابتدا خوش خيم‌اند ولي احتمال بدخيم‌‌شدنشان در آينده وجود دارد. ضايعات ناشي از بيماري‌هاي اريتروپلاتي، لکوپلاتي يا ليکن پلان داخل دهان از اين گروه هستند.

ضايعات بدخيم معمولا بي‌علامت و بدون درد هستند. اگر فردي ضايعه‌اي در دهانش مشاهده کرد، بايد آن را تحت‌نظر بگيرد در صورتي که ظرف مدت 2 هفته مشکل برطرف نشد، حتما بايد به پزشک مراجعه کند تا نمونه‌برداري شود. همه افراد بايد بهداشت دهان و دندان را رعايت کنند.

خيلي از بيماري‌هاي دهان و دندان ناشي از وجود باکتري در دهان است که به‌دليل مسواک نزدن در دهان تکثير پيدا مي‌کند. همچنين افرادي که دندان‌هاي شکسته يا نامرتبي دارند، به دليل تماس نوک تيز دندان با بافت نرم، ضايعاتي به نام گرانولوم در دهانشان ايجاد مي‌شود که مي‌تواند بدخيم شود.

سلامت نیوز: وقتي دهان بزرگسالان زخم مي‌شود

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا