فید

تشخیص تومورهای سرطانی کوچک با دقت ۹۵ درصد

موبنا – وقتی که از مبارزه با سرطان سخن به میان می‌آید، تقریبا تمام فناوری‌ها را می‌توان به عنوان راه حل‌های بالقوه مورد بررسی قرار داد.

اکنون به لطف یک گروه از مهندسان دانشگاه مرکزی فلوریدای آمریکا، پزشکان ممکن است بتوانند با استفاده از یک برنامه هوش مصنوعی جدید به بیماران در راه مبارزه با سرطان کمک کنند.

محققان مرکز تحقیقات کامپیوتری دانشگاه مرکزی فلوریدا یک سیستم هوش مصنوعی بی‌عیب و نقص با دقت بسیار بالا برای تشخیص تومورهای کوچک در سی‌تی‌اسکن توسعه داده‌اند.

تیم تحقیقاتی خاطرنشان کرد که نرخ موفقیت اغلب رادیولوژیست‌ها در تشخیص تومورهای کوچک از روی سی‌تی‌اسکن، ۶۵ درصد است، در حالی که این سیستم هوش مصنوعی جدید این نرخ را تا ۹۵ درصد افزایش می‌دهد و در واقع یک جفت چشم اضافی به رادیولوژیست‌ها می‌دهد.

این سیستم مانند بسیاری از سیستم‌های هوش مصنوعی، نیاز به یادگیری این دارد که یک تومور دقیقا چه شکلی است و تنوع و تفاوت این تومورها در قسمت‌های مختلف بدن چگونه است.

“رادنی لالونده” یکی از مهندسان این پروژه گفت: ما از مغز به عنوان یک مدل برای ایجاد این سیستم استفاده کردیم. شما می‌دانید که چگونه ارتباط بین نورون‌ها در مغز در طول یادگیری توسعه یافته و تقویت می‌شوند؟ ما از این الگو استفاده کردیم، بدین گونه که به سیستم در درک نحوه جستجوی الگوها در سی‌تی‌اسکن کمک کردیم و اکنون می‌تواند نحوه یافتن این تومورهای کوچک را به خود آموزش دهد.

مهندسان در توسعه این سیستم از الگوریتم‌های تشخیص چهره که این روزها محبوب شده‌اند، مانند آنچه در آیفون X بکار رفته استفاده کردند. اکثر این نرم‌افزارها به طور مداوم برای پیدا کردن یک الگوی خاص، اسکن می‌کنند و در نهایت چهره مورد نظر را پیدا می‌کنند.

این سیستم هم در تشخیص تومورها از این الگوها استفاده می‌کند و با اسکن مستمر تمام نقاط بدن، تومورهای کوچک را می‌یابد.

تشخیص تومورهای سرطانی کوچک با دقت ۹۵ درصد

مهندسان این پروژه با همکاری موسسه ملی بهداشت و درمانگاه “مایو” هزاران سی‌تی‌اسکن را در نرم‌افزار هوش مصنوعی خود اسکن کردند. هر سی‌تی‌اسکن به سیستم آموخت که دقیقا به دنبال چه چیزی با چه مشخصاتی بگردد.

تیم سازنده معتقد است که این سیستم تاثیر بسیار بزرگی در مبارزه با سرطان خواهد داشت. آنها امیدوارند وضعیت تصویربرداری بالینی را بهبود بخشند.

به عنوان مثال سرطان ریه مرگبارترین نوع سرطان در ایالات متحده است و سالیانه جان ۸۰۰ هزار نفر را در این کشور می‌گیرد. اگر در مراحل پایانی تشخیص داده شود، نرخ بقا تنها ۱۷ درصد است. در صورتی که راه‌هایی برای شناسایی زودهنگام آن توسعه یابد، می‌توان به افزایش میزان بقا کمک کرد.

سرطان ریه در واقع بزرگترین قاتل سرطانی در آمریکا است و در حال حاضر این سیستم هوش مصنوعی، تومورها را در این ناحیه از بدن تشخیص می‌دهد و به زودی خواهد توانست به تشخیص تومور در سایر قسمت‌های بدن نیز کمک کند.

فشار برای بهبود هوش مصنوعی چیزی است که به طور مداوم گروه‌های تحقیقاتی را تحریک می‌کند. سرطان‌های ریه، پروستات، کولون، رکتوم و سینه ۴۵ درصد از کل مرگ و میر در ایالات متحده را تشکیل می‌دهند. مهندسان می‌خواهند هوش مصنوعی را به سرعت در دسترس بیمارستان‌ها قرار دهند.

 منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا