تجهیزات اندازه گیری تشعشع آنتن های مخابراتی بومی شد
موبنا – محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۳ تیرماه امسال گفت: ذهنیتی در شهرهای کشور وجود دارد که پارازیت های مضر در فضای آنها هست بر همین اساس اندازه گیری های لازم انجام و گزارش های آن به اطلاع مردم رسانده می شود.
وی افزود: تشعشعات رادیویی آنتن های مخابراتی تهران اندازه گیری شده و نتیجه را سازمان تنظیم مقررات اعلام می کند.
آذری جهرمی تاکید کرد: نتایج حاصله تاکنون نشان داده که این اشعه ها همواره براساس استانداردهای حرارتی بوده است.
وزیر ارتباطات ۲۲ تیرماه امسال از راه اندازی سامانه ای خبر داد که مانند نمایش آلودگی هوا، وضعیت فرکانسی نیز به صورت زنده در سطح شهرها نشان داده می شود تا شهروندان از آن آگاه شوند.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی چهارم شهریورماه از راهاندازی سامانه اندازه گیری اثر تجمعی شدت میدان امواج الکترومغناطیسی روی پایگاه اینترنتی این سازمان خبر داد.
در همین پیوند حسین فلاح جوشقانی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: اکنون تجهیزات اندازه گیری تشعشع های رادیویی که نوع خارجی آن پیشتر مورد استفاده قرار گرفته بود، بومی سازی شده و مراحل نهایی آزمایش ها را می گذراند.
وی افزود: تجهیزات بومی سازی شده پس از طی همه آزمایش ها و تایید نهایی از سوی سازمان انرژی اتمی ایران به عنوان سازمان متولی تایید تجهیزات، در آینده و به مرور برای همه شهرهای کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
فلاح جوشقانی خاطرنشان ساخت: تجهیزات کنونی ساخت کشور اسپانیا است که با کمک متخصصان داخلی برای بومی سازی ۳۵ دستگاه اقدام های لازم انجام شد.
** استقرار تجهیزات اندازه گیری در تهران و شیراز
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: پس از اعلام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر اطلاع رسانی درباره تشعشع های رادیویی به مردم تجهیزات مورد نیاز در دو شهر تهران و شیراز مستقر شده است تا ساکنان این دو شهر بتوانند از وضعیت آلودگی های مخابراتی مطلع باشند.
به گفته وی، مرحله نخست، این تجهیزات در مناطقی از تهران مستقر شد که دارای مراکز حساس بیشتری مانند بیمارستان و یا مدارس بود تا خیال مردم در این مناطق آسوده تر شود.
رئیس رگولاتوری ادامه داد: اکنون تجهیزات سامانه اندازه گیری میزان تشعشع ها در ۷۰ نقطه شهر تهران و ۱۷ نقطه شهر شیراز مستقر شده است اما برای پوشش کامل شهر تهران نیاز به استقرار تجهیزات در هفت هزار نقطه وجود دارد که با بومی سازی شدن تجهیزات به مرور انجام خواهد شد.
فلاح جوشقانی افزود: کار بومی سازی تجهیزات تا ۹۵ درصد پیش رفته است و با کامل شدن و تایید نهایی از سوی سازمان انرژی اتمی دیگر از تجهیزات وارداتی استفاده نخواهد شد ضمن آنکه مرحله به مرحله برای استقرار در همه شهرها برنامه ریزی می شود.
به گفته معاون وزیر ارتباطات، این تجهیزات و حسگر میزان انرژی تجمعی همه امواج را بدون تفکیک نوع فرستنده آن، شناسایی می کند که این امواج می تواند مربوط به تلفن همراه، فرستنده رادیو تلویزیونی و هر نوع موج دیگری باشد ضمن آنکه مجموع این انرژی ها از طریق این حسگرها اندازه گیری شده و در سامانه مرکزی قرار گرفته و خروجی آن قابل دسترسی مردم خواهد بود.
وی درباره ویژگی های تجهیزات ادامه داد: این سامانه نرم افزاری از جمله اندازه گیری روی نقشه، جست و جوی منطقه مورد نظر از طریق فهرست و میزان حد استاندارد را دارد.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خاطرنشان کرد: میزان تشعشع ها قابل تفکیک است، اما در این سامانه مجموع تشعشع ها را نشان می دهیم و اگر قرار باشد تشعشع ها به صورت تفکیکی نشان داده شود، به مراتب اعداد پایین تری در سامانه نمایش داده خواهد شد.
منبع: ایرنا