ارتباطات

آمادگی سرمایه‌گذاری در استارت آپ‌هایی که نیاز به سرمایه‌گذاری بالا دارند

موبنا – به گزارش موبنا، دکتر سید احمد علمایی، به ارائه توضیحاتی درباره حمایت های شرکت مخابرات از استارت آپ ها پرداخته و اظهار کرد: شرکت مخابرات ایران به دنبال توسعه شبکه های مخابراتی است و در این راستا از یک سال و نیم قبل بحث جریان های درآمدی جدید مورد توجه قرار گرفته و حمایت از استارت آپ ها در دستور کار شرکت قرار دارد.

مشاور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران متذکر شد:بر این اساس تمام شتاب دهنده های کشور و آنهایی که در حوزه تلکام خدمات می دادند مورد بررسی قرار گرفتند و مدل استارت آپ فکتوری به عنوان مدل اصلی شرکت انتخاب شد و مذاکرات ما با شتاب دهنده های مختلف آغاز شد تا محصولات و ایده هایی که می توانست منجر به ارائه خدمتی جدید و درآمدزا در مخابرات شود مورد حمایت قرار گیرد.

مدیرکل تنظیم مقررات شرکت مخابرات ایران همچنین اظهار کرد: با چند شرکت بزرگ که خدمات قابل ارائه ای در بحث تجاری داشتند به توافقاتی رسیدیم و حمایت هایی از آنها صورت گرفت همچنین با برخی شرکت های کوچک استارت آپی نیز مذاکراتی صورت گرفت و اکنون از میان آنها ۹ شرکت در نمایشگاه امسال حضور دارند.

وی در ادامه به یکی از سرویس های ارزش افزوده ای که در این قالب ارایه شده اشاره کرد و گفت: در حوزه تماس صوتی خدمات تلفنی مختلفی می توان ارایه کرد به عنوان مثال خدمات آموزش و مشاره های آموزشی، پزشکی یا فنی از جمله این موارد است که این نوع خدمات بخشی از فعالیت هایی است که از سوی شرکت مخابرات ایران مورد حمایت قرار گرفته است.

دکتر علمایی افزود: بخشی از این حمایت در قالب ارایه زیرساخت ها ازجمله نت ورک صورت می گیرد. از سوی دیگر اپلیکیشن هایی که به تجارت دو سویه مربوط می شوند از دیگر موارد مور توجه است و به طور مثال نرم افزار “برگ” از جمله این نرم افزارهاست که به بازیافت زباله های خشک مربوط می شود و در قالب رویکردی دو سویه میان مردم و جمع کنندگان زباله های خشک، ارتباطی عادلانه برقرار می کند.

مجری توسعه شرکت های نوپا در شرکت مخابرات ایران در ادامه متذکر شد: برخی طرح ها نیز به خدمات شرکت مخابرات مربوط می شود که طرح هایی مانند توزیع قبوض یا ۱۱۸ از این موارد است. در واقع در قالب این پروژه ها فعالیت های قبلی مخابرات با یک ایده جدید بهینه سازی شده و موجب می شود علاوه بر کاهش هزینه شاهد ارتقاء راندمان باشیم. این همان مفهوم نوآوری در فعالیت های جاری شرکت است.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر ما با حمایت از استارت آپ ها ۲ هدف را دنبال می کنیم. اول آنکه به نوعی خدمات جاری سازمانی خود را بهبود بخشیم و دیگر آنکه در قالب امکانات شرکت سرویس های جدیدی تعریف و ارایه کنیم.
دکتر علمایی تاکید کرد: البته باید توجه داشت که در اغلب موارد حمایت شرکت مخابرات از شرکت های نوپا به صورت غیرمستقیم صورت می گیرد و در قالب ارایه زیر ساخت های ارتباطی، ارایه فضا و مشورت دهی انجام می شود و در نهایت در برخی موارد به خرید خدمت منجر می شود.

وی ادامه داد: براساس مدل های سرمایه گذاری تعریف شده در شرکت، امکان سرمایه گذاری مستقیم نیز وجود دارد اما این سرمایه گذاری مشروط به آن است که ایده مربوطه نیاز به سرمایه گذاری کلان داشته باشد. یعنی ما ایده هایی که هزینه کمتری دارند را به طور مستقیم حمایت مالی نمی کنیم و آنها را به سایر بخش های اکو سیستم از جمله شتاب دهنده ها وگذار می کنیم اما همان طور که گفته شد برای سرمایه گذاری در مواردی که نیاز به هزینه سنگین دارند شرکت مخابرات آمادگی لازم را دارد.

دکتر علمایی در پایان گفت: شرکت مخابرات در حوزه حمایت از شرکت های نوپا بر نوعی سرمایه گذاری هوشمند تاکید دارد که در این شیوه شرکت ها هم می توانند از امکانات ارتباطی مخابرات بهره گرفته و از سوی دیگر با اتکا به مشترکان مخابرات خدمات خود را به جمع کثیری از مردم ارایه خواهند کرد. به همین دلیل می توان گفت ماهیت حمایت مخابرات از استارت آپ ها کاملا متفاوت است و اینگونه نیست که شرکت با پرداخت هزینه ای اندک برحمایت از این شرکت ها بپردازد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا