آسیبپذیری بالای پنتاگون در برابر حملات سایبری
موبنا – گزارشهای جدیدی که دیوان محاسب ایالات متحده آمریکا (GAO) به تازگی منتشر کرده است نشان میدهد که سیستمهای تسلیحاتی که توسط وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا (پنتاگون) در بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ میلادی ساخته و تولید شدهاند، در آزمایشات صورت پذیرفته مشخص شده است که دارای آسیب پذیریهای جدی در برابر حملات سایبری هستند.
در این گزارش آمده است که ماموران و متخصصان امنیت سایبری این سازمان با بهرهگیری از ابزار و تکنیکهای مختلف به این نتیجه رسیدهاند که توانستهاند به راحتی سیستمهای تسلیحاتی مربوطه را کنترل کرده و به صورت ناشناخته و کنترل از راه دور آنها را کار بیاندازند.
همچنین در این گزارش عنوان شده است که مشکلات امنیتی اساسی همچون مدیریت ضعیف رمز عبور و سیستمهای رمزنگاری نشده در وزارت دفاع آمریکا وجود دارد که هکرها و مجرمان سایبری با استفاده از این حفرههای امنیتی و آسیبپذیریها قادر خواهند بود به راحتی به این سیستمها نفوذ و دسترسی پیدا کنند و به اهداف و مقاصد خود دست یابند.
این گزارش هفته گذشته تحویل کمیته نیروهای مسلح در مجلس سنای این کشور داده شد. این در حالی است که پنتاگون پیشتر اعلام کرده بود نیازمند یک بودجه ۱.۶۶ تریلیون دلاری به منظور توسعه و ساخت سیستمهای تسلیحاتی و نظامی خود خواهد بود.
هنوز هیچ یک از مقامات ارشد این سازمان حاضر به اظهار نظر و گفتوگو در این باره نشدهاند اما به نظر میرسد که تحویل این گزارش با چنین نتیجهگیری، میتواند برای پنتاگون یک رسوایی بزرگ محسوب شود و آن را درگیر دردسر و گرفتاریهای آتی بسیاری کند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، بد افزارها، باج افزارها و حملات DDOS از جمله تهدیدهای امنیتی بودند که از سال ۲۰۱۶ کاربران فضای مجازی را در معرض خطر حملات سایبری قرار داده اند و موجب لو رفتن اطلاعات شخصی و محرمانه آنها شده است. طبق آمار، حملات سایبری در سال گذشته ۲۰۱۷ میلادی نیز به اوج خود رسیده و حالا خبر اینکه قرار است در سالهای آتی اوضاع از این که هست هم نابسامان تر شود، بسیار نگران کننده به نظر میرسد.
همانطور که در اخبار گذشته اشاره شده است، سالانه شرکتها و سازمانهای دولتی و خصوصی بزرگی در سراسر جهان متحمل خسارات و آسیبهای جبران ناپذیری میشوند که از جمله مهمترین آنها میتوان به حمله سایبری به شرکت مالی اکوئیفاکس در آمریکا، سازمان بهداشت و سلامت در انگلستان، وزارت های دفاع و امور خارجه بسیاری از کشورها، شرکت حسابرسی دیلویت (Deloitte) در آمریکا اشاره کرد.
منبع: ایسنا