احتمال همکاری فیسبوک با شرکت امنیت سایبری قوت گرفت
موبنا – چند ماه پیش بود که گزارشهای متعددی از سوی رسانههای مختلف در فضای مجازی منتشر شد که نشان میداد اطلاعات بیش از ۸۷ میلیون نفر از کاربران شبکه اجتماعی فیسبوک توسط هکرها افشا شده و به سرقت رفته است. بعد از آن نیز یکی دوبار دیگر اخبار دیگری توسط وب سایتهای خبری به گوش رسید که همگی نشان از سریال ادامه دار رسواییهای فیس بوک داشتند که منجر به اعتراضات گسترده کاربران در سراسر جهان شد.
این شبکه اجتماعی به شدت در آماج حملات کاربران بسیاری در سراسر جهان قرار گرفت بهگونهای که تعداد کثیری از شرکتها و افراد معروف اقدام به بستن و غیرفعال کردن صفحات مجازی خود در فیسبوک کرده و استفاده از این شبکه اجتماعی را ننگی برای دنیای مجازی توصیف کردهاند.
بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه امنیت سایبری همچنین مقامات فیس بوک را به سهلانگاری و کمکاری در محافظت از حریم خصوصی کاربران متهم کردند.
حالا بر اساس گزارشهای منتشر شده از سوی بسیاری از رسانههای خبری و همچنین وب سایت The Information به نقل از منابع اگاه، شبکه اجتماعی فیسبوک قصد دارد با شروع همکاری با یک شرکت فعال در حوزه امنیت سایبری و یا احتمال خریداری سهام آن، باری دیگر اعتماد از دست رفته کاربرانش را به دست آورد و به همه نشان بدهد که در زمینه محافظت از امنیت اطلاعات و حریم خصوصی کاربرانش جدی و کوشاست و سهل انگاری و کمکاری نکرده است.
چندی پیش بود که دولت ژاپن از فیسبوک خواست که با بهبود و بهرهگیری از تکنولوژیهای بهروز و متخصصان زبده فعال در امنیت سایبری، اهمیت بیشتری برای محافظت از حریم خصوصی کاربرانش قائل شود و این مساله را در اولویت کارهای خود قرار بدهد تا کاربران بتوانند به آن اعتماد کنند و به فعالیت در این شبکه اجتماعی بزرگ ادامه دهند.
در صورتی که فیسبوک سهام شرکت امنیت سایبری موردنظر خود را خریداری کند بدون شک موجب خواهد شد که امنیت اطلاعات کاربران حفظ شده و آنها را از گزند هک و حملات سایبری در آینده ایمن نگه خواهد داشت. البته به گفته کارشناسان و تحلیلگران، این کار بیشتر جنبه رسانهای و خبری دارد تا نشان دهد که فیسبوک به صورت کاملا جدی به دنبال افزایش امنیت سایبری وب سایت و حفظ حریم خصوصی کاربرانش است.
این در حالیست که بعد از رسوایی افشای اطلاعات ۸۷ میلیون نفر از کاربران فیس بوک که بخاطر همکاری با موسسه تحقیقاتی کمبریج آنالتیکا بوجود آمد، اطلاعات ۳۰ میلیون نفر دیگر از کاربران این شبکه اجتماعی نیز باز به سرقت رفت و هکرها توانستند با آسیب پذیریهای موجود بر روی پلتفرم آن به حجم زیادی از دادههای موردنیاز خود دسترسی پیدا کنند.
پس از انتشار خبر رسوایی فیسبوک و نقض حریم شخصی کاربرانش، افراد مشهور و شرکتهای کوچک و بزرگ بسیاری اقدام به حذف صفحه کاربری خود در این شبکه اجتماعی کردهاند تا بدین ترتیب، اعتراض خود را نسبت به سهلانگاری فیس بوک نشان دهند.
با اینکه فیسبوک در تمامی روزنامهها و شبکههای اجتماعی از تمامی کاربرانش در این باره عذرخواهی کرد و در بیانیهای نیز احتمال هرگونه جاسوسی و افشای اطلاعات آنها را رد کرد، اما همچنان خشم عموم مردم در سراسر جهان نسبت به این شبکه اجتماعی محبوب و پرطرفدار فروکش نکرده است. حالا انتظار میرود خشم عمومی کاربران فیسبوک این بار بیش از پیش شعلهور شده و دامان این شرکت بزرگ آمریکایی را بگیرد.
منبع: ایسنا