ارتباطات

همراهی خوب برای روزهای سخت

موبنا – شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) بزرگترین و سودآورترین زیرمجموعه شرکت مخابرات ایران محسوب می شود.

همراهی خوب برای روزهای سخت

۲۱۶۶۹ میلیارد تومان ارزش کل دارایی های «همراه اول» است و با سرمایه ۹۶۰ میلیارد تومانی، بالغ بر ۲۲۷۰ میلیارد تومان سود انباشته دارد. به عبارت بهتر، هم اکنون حدود ۲.۴ برابر سرمایه خود، سود انباشته کرده و به راحتی می تواند از این محل افزایش سرمایه دهد و نسبت به تکمیل و اجرای طرح های درآمدزا اقدام کند.

همراهی خوب برای روزهای سخت

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، درآمدهای عملیاتی این شرکت در سالیان گذشته روند رو به رشدی داشته و با توجه به رشد ۱۸ درصد درآمدهای عملیاتی در دوره ۶ ماهه سال جاری نسبت به سال قبل، انتظار می رود حرکت صعودی ادامه دار باشد.

حاشیه سود خالص ۲۸ درصدی در دروه مذکور بیانگر عملکرد مطلوب در سایر بخش های درآمدی می باشد.

در نمودار ذیل، روند سود خالص «همراه» از سال ۹۰ تا ۶ ماهه ۹۷ را ملاحظه می کنید.

همراهی خوب برای روزهای سخت

با توجه به افزایش کارکرد مشترکین تلفن همراه به جهت تعرفه مصوب و همچنین رشد درآمد حاصل از اتصال سایر اپراتورهای تلفن همراه، برآورد می شود «همراه اول» سال ۹۷ را نیز همانند دوره های قبل، با افزایش در رقم سود به پایان برساند،.

شایان ذکر است که شروع پروژه های مجازی یکی از مهمترین برنامه های اصلی این شرکت به شمار می رود که تمرکز بالایی بر آن معطوف شده و در همین راستا، «همراه» با دو شرکت وارد فرایند عقد قرارداد گردیده است. به علاوه پروژه سیم کارت انارستان را نیز به سرانجام رسانده است.

به گزارش آبسیم، با توجه به اینکه درآمد شرکت عمدتاً به طور نقد وصول می شود و همچنین دوره وصول مطالبات پایین است (۵۸ روز) می توان گفت که منابع شرکت برای پوشش فروش اغلب از محل “جریان نقدی حاصل از عملیات” است؛ بنابراین «همراه» به جای نگهداری وجوه به صورت سرمایه در گردش، آن ها را در دارایی های غیرجاری نظیر سرمایه گذاری در تجهیزات مخابراتی و تکنولوژی های جدید و سرمایه گذاری های بلندمدت در سهام شرکت ها خرج می کند. نمایش رقم ۱۱۸۷۱ میلیارد ریالی در مقابل دارایی های ثابت مشهود، به خوبی مؤید این موضع است.

اما نکته ای که نباید از آن غافل شد، صرف حضور این شرکت در بازار سهام و ثبت بازدهی مثبت در دوره های اخیر است. در مجموع، در مدت گذشته از سال جاری نیز حدود ۲۲ درصد بازدهی برای سهامداران خود به ارمغان آورده و یکی از سهم های کم حاشیه و کم ریسک بازار شناخته می شود.

این نکته از این جهت حائز اهمیت است که دو اپراتور دیگر (ایرانسل و رایتل) برخلاف انتظارات و مصوبات، همچنان برای عرضه سهام خود در بازار سرمایه مقاومت می کنند و فرایند عرضه، آن چنان که باید انجام نمی گیرد.

بر اساس اساسنامه شرکت ایرانسل، ۲۱ درصد سهام اپراتور ایرانی-خارجی ایرانسل ۳ سال از زمان لازم اجرا شدن پروانه، باید در بورس واگذار شود. موردی که تاکنون به مرحله اجرا نزدیک هم نشده است. البته اصلی ترین دلیل این مورد، حضور سهامدار خارجی با مالیکت ۴۹ درصدی عنوان شده است.

مدیرعامل رایتل نیز از عرضه سهام این اپراتور طی سال ۹۶ خبر داده بود اما تاکنون خبری از سومین اپراتور کشور در تالار حافظ نشده است.

در مجموع می توان گفت که اپراتور اول کشور در مدار رشد قرار دارد و نسبت به سایر اپراتورها بهتر عمل می کند و انتظار می رود با اجرای پروژه های جدید، سود قابل قبولی را بر روی صورت های مالی خود بنشاند.

 منبع: بورس‌نیوز

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا