فید

توانبخشی در خانه با کمک بازوی رباتیک

موبنا – انجام عملیات توانبخشی در مراکز درمانی روندی کند دارد و هزینه داشتن یک متخصص شخصی برای عمل توانبخشی در خانه نیز گران است، اما اکنون پژوهشگران “دانشگاه پلی‌تکنیک” هنگ‌کنگ (Hong Kong Polytechnic University) با فناوری جدیدی که توسعه داده‌اند، این نگرانی را از افراد دور ساخته‌اند.

پژوهشگران موفق به توسعه یک “اسکلت عضلانی-عصبی خارجی متحرک” شده‌اند که به عنوان “ارترز بازو” (arm orthosis) عمل می‌کند.

اَرتاسازه یا ارتز به وسیله‌ای گفته می‌شود که به عملکرد اندام یا عضو کمک می‌کند. در برخی موارد استفاده از ارتز سبب بهبود عملکرد یا کاهش درد شده و از پیشرفت بدشکلی در اندام جلوگیری می‌کند. ارتزها ممکن است از جنس‌های مختلفی مانند چرم، پلاستیک، فلز یا ترکیبی از مواد مختلف به صورت پیش ساخته یا مخصوص هر فرد و متناسب با اندام هر فرد ساخته شوند. مهم‌ترین تفاوت ارتز با پروتز این است که ارتز برای بهبود کارآیی اندام‌های بدن به کار می‌رود درصورتی که پروتز جایگزین اندام از دست رفته می‌شود.

این “اسکلت عضلانی-عصبی خارجی متحرک”  ترکیبی از رباتیک نرم و فناوری تحریک الکتریکی عصبی-عضلانی است و افراد را قادر می‌سازد تا عمل توانبخشی را در خانه انجام دهند.

توانبخشی در خانه با کمک بازوی رباتیک

این بازوی رباتیک متحرک مجهز به حسگرهای الکترومیوگرافی است و زمانی که فرد این اسکلت را می‌پوشد و عضلات خود را تکان میدهد ، بلافاصله تحریکی به عضلات اعمال می‌گردد که سبب می‌شود فرد عضلات خود را با اعتماد به نفس حرکت دهد.

“الکترومیوگرافی” یا “نوار عصب و عضله”   (EMG) تکنیکی برای محاسبه و ضبط حالات عضلات بدن در مواقع انقباض و انبساط است.

اجرای تشکیل دهنده  جزء بالایی بازو رباتیک  تنها ۳۰۰ گرم وزن دارند . درون این بازو رباتیک یک باتری تعبیه شده است که با هر بار شارژ میتوان ۴ ساعت از ان استفاده نمود.

با توجه به اینکه۱۰ بیمار پس از سکته مغزی با استفاده از این بازوی رباتیک توانستند دست و انگشتان خود را بهتر و با کنترل بیشتر حرکت دهند، امید است که این دستگاه بیماران سکته مغزی را قادر سازد تا بسیاری مراحل توانبخشی خود را آسان تر و سریعتر در خانه انجام دهند.

 منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا