اخبار برگزیدهاستارت آپ

وکیل مدافع شیطان!

سواد زندگی؛ مازیار دانیالی – تا کنون فیلم های مختلفی در رابطه با زامبی ها تولید شده است. در یکی از جذاب ترین ساخته های سینمایی با موضوع زامبی، سکانس هایی وجود دارد که در آن شخصیت اصلی داستان بدنبال راهی برای شناسایی و جلوگیری از تبدیل انسان ها به موجودات ترسناک(زامبی) و مقابله با تعداد انبوه زامبی های مهاجم است.

در این مسیر شرایط همکاری و همفکری وی با یک تیم 10 نفره ایجاد می شود، در جریان این همکاری آزمایش ها و بررسی های مختلفی انجام می شود و در نهایت بر اساس نتایج آزمایشات اکثر اعضای تیم یک نظر واحد را دارند اما یک نفر در این میان، دیدگاهی متفاوت را مطرح ساخته و از ایده خود به عنوان تنها را ه حل ممکن برای مقابله با زامبی ها، دفاع می کند و در برابر نظر مشترک جمع تسلیم نمی شود. جالب آنکه در بخش های پایانی فیلم شاهد هستیم که همین دیدگاه مخالف کلید رهایی از دست زامبی ها می شود.( البته اینگونه فیلم ها فاقد پایه داستانی قوی و صرفا برای سرگرمی طرفدارن ژانر ترسناک تولید می شوند.)

به هرترتیب داستان این فیلم ما را به یاد یک تکنیک مدیریتی به نام “وکیل مدافع شیطان” می اندازد. در نشست های مدیریتی و قبل از تصمیم گیری های مهم، مدیران هوشمند بیش از آنکه بدنبال جمع آوری آرا موافق خود باشند، در جستجوی دیدگاه مخالف و شخصی هستند که قاطعانه از موضع مخالف سخن بگوید.

به عبارت دیگر مدیران موفق به جای اینکه از موافقت های تمامی افراد حاضر در یک جلسه سرنوشت ساز مسرور باشند؛ بیشتر بدنبال مخالفت ها و نظراتی هستند که کاستی های طرح را بیان می کنند. در این حالت حتی اگر تصمیم بر اساس نظر جمع گرفته شود طبیعتا از هیچ نکته کلیدی چشم پوشی نشده  و موافقان در جریان کار از تصمیم خود پشیمان نخواهد شد.

وکیل مدافع شیطان کسی است که پیوسته استدلال های خاصی را ارائه می دهد و مواضعی دارد که با هنجارهای موجود، مطابقت چندانی ندارد. این فرد پیوسته دیگران را درگیر بحث های استدلالی می کند. این روند موجب شکل گیری چرخه ای می شود که طی آن ضعف های ساختاری برجسته شده می شود.

در کلیسای کاتولیک نیز وکیل مدافع شیطان اهمیت زیادی دارد! این کلیسا به مدت 4 قرن از روش مذکور برای سنجش جنبه های گوناگون تصمیمات استفاده کرده و آن را مانعی برای قطبی شدن نظرات می داند.

متاسفانه عادت کرده ایم تا همواره به دنبال قانع کردن طرف مقابل باشیم و این مورد شامل مدیران ما هم می شود، آنها در جلسات سرنوشت ساز به دنبال هم نظر ساختن تمامی شرکت کنندگان هستند البته این چیز بدی نیست اما هیچ می دانید بسیاری از پروژه ها به دلیل پشیمانی حامیان آن در میانه راه متوقف شده یا به نحو شایسته ای به سرانجام نمی رسد.

پس به مدیران توصیه می کنیم از همان ابتدا تمامی جوانب و ضعف ها را با دید باز بررسی و مشخص کنند. به هرترتیب استفاده از تکنیک وکیل مدافع شیطان در سبک مدیریتی می تواند ریسک های مرتبط با هر فعالیت تجاری را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. در کتابی به نام “از مغز خود برای موفقیت استفاده کنید” موارد مفیدی در این رابطه ارائه شده است که در ادامه بصورت مختصر بدان می پردازیم.

تیم خود را متنوع کنید

این طبیعت انسان ها محسوب می شود که افراد همفکر را دور خود جمع کنند و دیدگاههای یکسان را میان خود به اشتراک بگذارند. اما برای یک مدیر این بزرگترین چالشی است که می تواند در هنگام کار رخ دهد. توصیه می کنیم تا تمام تلاش خود را متوجه تشکیل یک تیم با دیدگاههای متفاوت کنید. تفاوت را در همه زمینه ها جستجو کنید از مهارت و توانایی ها گرفته تا سبک تفکر و دیدگاه.

منابع اطلاعاتی خود را توسعه دهید

برای آنکه همواره در حوزه شغلی خود در کورس رقابت باقی بمانید، لازم است تا منابع اطلاعاتی خود را توسعه دهید. همواره فرد یا گروهی را مامور بررسی روزانه رسانه ها و پیگیری اخبار در حوزه فعالیت خود کنید. شما هر زمان نسبت به دقیقه بعد از آن یک فرد بی اطلاع محسوب می شوید.

زمانی برای پیاده روی

مدیران درجه 3(نه چندان کارآمد) همواره از دیدگاه و سبکی که با واقعیت انطباق ندارد، رنج می برند. اینها مشاورانی دارند که چالش مذکور را برایشان تشدید می کنند.

برای رهایی از این وضعیت از دفتر کار خود بیرون آمده و با مشتریان کسب و کار خود به گفتگو بپردازید. حتی با کارمندان نیز ارتباط نزدیکتری برقرار کنید. توصیه می کنیم روزانه 20 دقیقه در شرکت خود به پیاده روی پرداخته و با اطرافیان خود گفتگو کنید. بازهم تاکید می کنیم خود را از چنگال این همه دیدگاه موافق! و آفت هم نظری مشاوران نجات دهید و در دنیای مدیریت بدنبال تفاوت ها باشید و لذت ببرید.

بازی با شکست

گای کاواساکی یکی از کارشناسان مطرح بازار کسب و کار که همکاری مهمی با اپل داشته است توصیه جالبی برای شما دارد؛ وی می گوید: پیش از آنکه محصول یا خدمات جدیدی را به بازار هدف عرضه کنیم، تصور می کنیم که هم اکنون در تلاش خود با شکست مواجه شده ایم. پس به سرعت و از مسیرهای علمی به بررسی علل شکست خود در این زمان می پرداریم. بی شک نتیجه ای که بدست آورده اید شما را از رویکرد نادرست نسبت به بازار و یا ارائه محصولات و خدمات با کیفیت پایین باز می دارد.

تکرار یک پرسش!

گاهی اوقات با هجوم ایده ها و افکار خوب مواجه می شویم. در این اوقات شوق و هیجان عامل نابودی ایده های ناب می شوند. بطور مداوم از خود بپرسید: چه چیزی را فراموش کرده اید؟ تکرار این پرسش موجب خواهد شد تا شما برای رهایی از عذاب وجدان هم که شده به نوت برداری از ایده های خوب خود بپردازید و مانع نابودی و یا فراموشی آنها شوید.

با توجه به موارد مطروحه هنگامی که در جلسات مهم و سرنوشت ساز حضور دارید، بدنبال وکیل مدافع شیطان بوده و فراموش نکنید که موفقیت در متفاعد ساختن جمع همواره تضمینی برای تداوم موفقیت ها تا پایان مسیر نخواهد بود.

 منبع: سواد زندگی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا