فید

توسعه ضربان‌ساز بی‌سیم مغز برای درمان اختلالات عصبی

موبنا – محرک عصب مذکور که پژوهشگران آمریکایی توسعه داده‌اند، به طور بالقوه می‌تواند درمان‌های مناسب را برای بیماران مبتلا به بیماری‌هایی مانند صرع و پارکینسون ارائه دهد.

نام این دستگاه “WAND” است و همانند یک “ضربان ساز”(pacemaker) برای مغز عمل و فعالیت الکتریکی مغز را کنترل می‌کند و تحریک الکتریکی را در صورت تشخیص موردی غیرطبیعی ارسال می‌کند.

این دستگاه‌ می‌تواند در جلوگیری از لرزش‌های ناشی از ناتوانی یا تشنج در بیماران مبتلا به انواع بیماری‌های عصبی بسیار موثر باشد اما امواج الکتریکی که پیش از تشنج یا لرزش ایجاد می‌شوند، می‌توانند بسیار ظریف باشند و فرکانس و قدرت تحریک الکتریکی مورد نیاز برای جلوگیری از آنها نیز به همان اندازه ظریف و قابل لمس هستند.

WAND، یک دستگاه “بی‌سیم مصنوعی نظارت بر فعالیت مغز “(wireless artifact-free neuromodulation) است، به این معنی که هنگامی که یاد بگیرد که نشانه‌های لرزش یا تشنج را تشخیص دهد، می‌تواند پارامترهای تحریک را به تنهایی برای جلوگیری از حرکات ناخواسته تنظیم کند و به این دلیل که “حلقه بسته”(closed-loop) است، می‌تواند این پارامترها را در زمان واقعی تنظیم کند. “حلقه بسته” به معنی آن است که می‌تواند به طور همزمان تحریک را شناسایی و آن را ضبط کند.

توسعه ضربان‌ساز بی‌سیم مغز برای درمان اختلالات عصبی

“ریکی مولر”(Rikky Muller) استادیار علوم مهندسی برق و علوم رایانه در “دانشگاه کالیفرنیا، برکلی” گفت: روند یافتن درمان مناسب برای یک بیمار بسیار پرهزینه است و می‌تواند سال‌ها طول بکشد. کاهش قابل ملاحظه‌ای در هزینه و مدت زمان آن می‌تواند به طور بالقوه منجر به نتایج موثر شود. ما می‌خواهیم دستگاه را فعال کنیم تا بتوانیم بهترین راه برای تحریک یک بیمار را متوجه شویم و کاربران فقط می‌توانند این کار را تنها با گوش دادن و ضبط نشانه‌های عصبی انجام دهند.

WAND می‌تواند فعالیت الکتریکی بیش از ۱۲۸ کانال مغز را ثبت کند.

“سامانتا سانتاکروز “(Samantha Santacruz) استادیار دانشگاه تگزاس در آستین و استاد سابق “دانشگاه کالیفرنیا، برکلی” گفت: به منظور ارائه درمان مبتنی بر تحریک با حلقه بسته، که یک هدف بزرگ برای افراد مبتلا به پارکینسون و صرع و انواع اختلالات عصبی است، بسیار مهم است که به طور همزمان ضبط و تحریک عصبی انجام شود، اما تاکنون هیچ دستگاهی وجود نداشته است.

یافته‌های این مطالعه در مجله “Nature Biomedical Engineering” منتشر شد.

 منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا