موبنا – فرصت زیادی تا برگزاری بزرگترین رویداد حوزه فناوری باقی نمانده است. “نمایشگاه بینالمللی سیایاس”(CES) ۲۰۱۹، در تاریخ هشت ژانویه آغاز میشود و تا ۱۱ ژانویه ادامه خواهد داشت تا جدیدترین محصولات فناوری را به جهان معرفی کند.
علاوه بر شرکتهای بزرگ فناوری، استارتاپهای فعال در این حوزه نیز در نمایشگاه حضور خواهند داشت تا از این فرصت برای معرفی محصولات جدید خود استفاده کنند. در اینجا به ۲۲ استارتاپ جدید که قرار است در این نمایشگاه با هم به رقابت بپردازند و محصولات آنها، اشاره میشود.
۱-استارتاپ آمریکایی “اکتیو پروتکتیو”(ActiveProtective)، یک ابزار پوشیدنی ابداع کرده که میتواند با کمک ایربگهای پوشیدنی، آگاه کردن پرستار، بررسی رفتار و بهبود حرکت ایمن، از مفاصل ران افراد بزرگسال محافظت کند.
۲-استارتاپ سوئیسی “بیتلومنز” (BitLumens)، طرحی برای تامین برق جوامع شهری ارائه داده که در آن، شبکههای الکتریکی متمرکز با کمک یک زنجیره بلوکی به هم متصل میشوند تا برق مورد نیاز را تامین کنند. از جمله موارد موجود در این طرح، ارائه سیستمهای خورشیدی خانگی به کشاورزان است که امکان پرداخت هزینههای آن در اقساط گوناگون وجود دارد.
۳-استارتاپ آمریکایی “سیویک ایگل”(Civic Eagle) با استفاده از هوش مصنوعی، یک پلتفرم در فضای ابری ابداع کرده تا زمان و هزینه شناسایی، ردیابی و تحلیل قوانین و مقررات را برای سازمانهایی که باید به تغییر سریع فضای سیاسی واکنش نشان دهند، کاهش دهد.
۴-استارتاپ سوئدی “آینراید”(Einride)، گامی هوشمندانهتر در جابهجایی کالاها برداشته است که روش ایمنتر و مقرونبهصرفهتری را ارائه میدهد. این استارتاپ، کامیونهایی موسوم به “تیپاد” (T-pod) ابداع کرده که تمامالکتریکی و خودران هستند.
۵-استارتاپ آمریکایی “الوین”(Elevian)، داروهای احیاگری ارائه داده که قابلیت درمان و پیشگیری از بیماریهای ناشی از افزایش سن را دارند و عمر مفید سلامتی را افزایش میدهند. تمرکز این داروها، مکانیسم بنیادین افزایش سن است و توانایی احیا و خودترمیمی بدن که معمولا با افزایش سن، کاهش مییابند تقویت میکند.
۶-استارتاپ انگلیسی “فنسنس”(FenSens)، یک حسگر پارکینگ بیسیم ارائه داده که زیر پلاک خودرو مخفی میشود و امکان پارک دوبل را برای رانندگان فراهم میکند. کاربران میتوانند این حسگر را در کمتر از پنج دقیقه و بدون استفاده از سیم، روی هر نوع خودرویی نصب کنند.
۷-استارتاپ تایلندی “لست آو اورز”(Last Of Ours) برای حفاظت از گونههای در حال انقراض حیوانات و مناظر طبیعی، سیستمی ابداع کرده که مانند یک آینه دیجیتالی عمل میکند و به یک زنجیره بلوکی متصل است. این سیستم میتواند گونههایی از حیوانات که واقعا در حال انقراض هستند، یک به یک نشان دهد.
۸-استارتاپ استرالیایی”لیون”(Liven)، نوعی پلتفرم پرداخت ارائه داده که کاربران، تاجران و موسسات خیریه میتوانند به آن متصل شوند و عملیات پرداخت مبتنی بر زنجیره بلوکی را تجربه کنند. این پلتفرم میتواند امکان داشتن تجربیات جدید، پرداخت صورتحساب در هر مکانی را برای کاربران خود فراهم کند.
۹-استارتاپ بینالمللی “لوپ”(Loop)، نوعی گوشگیر ارائه داده که هنگام گوش دادن به موسیقی، دسیبل صدا را کاهش میدهد و از پیچیدن صدای وزوز در گوش جلوگیری میکند. به گزارش سازمان جهانی بهداشت، ۱.۱ میلیارد نفر در معرض آسیب شنوایی ناشی از شنیدن صدای بلند قرار دارند و گوشگیرها، بهترین راهحل برای پیشگیری از این اتفاق هستند.
۱۰-استارتاپ آمریکایی “لینک”(Lynq)، نوعی ردیاب ارائه داده که میتواند موقعیت افراد یا اشیا را بدون نیاز به تلفن همراه، اینترنت و یا زیرساخت خاصی مانند وای-فای پیدا کند.
۱۱-استارتاپ آلمانی “میت”(Mitte)، نخستین سیستم هوشمند خانگی را برای تبدیل آب معمولی به آب معدنی ابداع کرده است. این سیستم میتواند هر نوع آبی را به آب موجود در طبیعت تبدیل کند.
۱۲-استارتاپ انگلیسی “مواشور”(Moasure)، برای نخستین بار نوعی ابزار سنجش حرکت ارائه داده که با کمک چند حسگر داخلی و یک الگوریتم اختصاصی میتواند روش جدیدی برای سنجش حرکت ارائه دهد.
۱۳-استارتاپ سوئیسی “پادرون”(Padrone)، یک حلقه دیجیتال ابداع کرده که میتوان جایگزین ماوس شود و آینده کاری را متحول کند. عملکرد این حلقه، مانند پد لمسی لپتاپ است اما میتوان آن را روی میز، پا و یا هر سطح دیگری قرار داد. حلقه پادرون، با کمک بلوتوث به رایانه متصل میشود؛ در نتیجه به نصب هیچ نرمافزاری نیاز ندارد و اتصال آن به راحتی صورت میگیرد.
۱۴-استارتاپ انگلیسی “Pigzbe”، اپلیکیشنی ارائه داده که به کودکان بالای شش سال، پسانداز و مدیریت پول را آموزش میدهد. با کمک این اپلیکیشن، همه اعضای خانواده میتوانند از هر جا که هستند برای کودک پول بفرستند. این اپلیکیشن میتواند فعالیتهای پیشرفتهتری مانند اهداف پسانداز، آموزش بودجه، تقسیم و پسانداز پول را به کودک آموزش دهد.
۱۵-استارتاپ آمریکایی “کیوتی مدیکال”(QT Medical)، نوعی دستگاه سنجش نوار قلب یا “الکتروکاردیوگراف”(ECG) ارائه داده که قابلیت کار کردن با نرمافزارهای iOS و اندروید را دارد و کیفیت کار آن، در حد دستگاههای سنجش نوار قلب بیمارستان است. با کمک این دستگاه، پزشکان میتوانند به راحتی به سنجش نوار قلب دسترسی داشته باشند و دادههای مربوط به بیماران را با استفاده از تلفن همراه بررسی کنند.
۱۶-استارتاپ آمریکایی “re:۳D”، نوعی چاپگر موسوم به “گیگابوت”(Gigabot) ارائه داده که امکان چاپ سهبعدی اشیا را با استفاده از پلاستیکهای بازیافتی فراهم میکند.
۱۷-استارتاپ “تمپدراپ”(Tempdrop)، نوعی حسگر دما ارائه داده که هنگام خواب مورد استفاده قرار میگیرد و به زنان امکان میدهد چرخه قاعدگی خود را به دقت دنبال کنند. این ابزار با بررسی الگوهای دما، به زنان کمک میکند بینش جدیدی در مورد تغییرات صورت گرفته در بدن خود داشته باشند.
۱۸-استارتاپ آمریکایی “ویورلی لبز”(Waverly Labs)، نوعی هدفون ارائه داده که مانند یک مترجم هوشمند عمل میکند. این هدفون بیسیم که به یک اپلیکیشن تلفن همراه متصل میشود، پیشرفت بزرگی هم در حوزه ترجمه و هم در حوزه فناوریهای پوشیدنی به شمار میرود.
۱۹-استارتاپ آمریکایی “ویکر”(Waycare)، پلتفرمی ابداع کرده که امکان حفظ مجموعه بزرگی از دادههای مربوط به حالتهای گوناگون حمل و نقل از جمله دادههای مربوط به وسایل نقلیه خودران و قابل اتصال به اینترنت را فراهم کند. استفاده از این پلتفرم، ایمنی و مدیریت فعال جادههای شهری را ممکن میسازد.
۲۰-استارتاپ آمریکایی “ودرچک”(WeatherCheck)، نوعی سرویس بررسی ارائه داده که آسیبهای مالی ناشی از شرایط بد آب و هوایی را با هشدارهای خودکار بررسی و مشخص میکند. این سرویس، برای حمایت از ادعاهای مربوط به بیمه، کارآمد خواهد بود.
۲۱-استارتاپ ترکیهای “ویوالک”(WeWALK)، نوعی عصای سفید هوشمند برای نابینایان ارائه داده است. این عصای هوشمند، اشیا را با کمک یک حسگر مافوق صوت شناسایی میکند و برای آگاه کردن کاربر خود و هدایت او، به لرزش درمیآید. با وجود این عصا، کاربران برای دریافت دستورالعملهای راهنما، نیازی به استفاده از تلفن همراه هوشمند نخواهند داشت.
۲۲-استارتاپ فرانسوی “Y-Brush”، نوعی مسواک الکتریکی ابداع کرده که میتواند همه دندانها را به جای دو دقیقه، در طول ۱۰ ثانیه تمیز کند. این مسواک به صورت چرخشی در یک زاویه ۴۵ درجه حرکت میکند تا دندانها به شکل موثرتری تمیز شوند.
منبع: ایسنا