ارتباطات

تخفیف پهنای باند اینترنت دانشگاه‌ها

موبنا – بهره‌برداری از نسل سوم شبکه علمی کشور تیرماه سال گذشته برگزار شد و همان زمان مسوولان از کاهش تعرفه ۵۰ درصدی خدمات دانشگاه‌های کشور در بستر شبکه ملی اطلاعات نسبت به آنچه در سطح جامعه ارائه می‌شود، برای دانشگاهیان خبر دادند.

اشتراک‌گذاری دستاوردهای علمی و پژوهشی، تسهیل در انتقال اطلاعات میان مراکز دانشگاهی و علمی و پژوهشی، استفاده از پخش زنده کلاس‌های درس، استفاده از شبکه اختصاصی مجازی که منابع علمی را به یکدیگر متصل کند، دسترسی به سامانه‌های پایان‌نامه و اطلاعات عمومی، دسترسی آنلاین به کنفرانس‌های علمی و درنهایت تولید دانش از جمله کاربردهای مدنظر در راه‌اندازی شبکه علمی کشور است.

محمدجواد آذری جهرمی – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – آن زمان در مقام مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، درباره شبکه علمی اظهار کرده بود: بنابر دستور وزیر ارتباطات (محمود واعظی) ما بر مدل تعرفه بازنگری داشتیم و مصوب کردیم خدمات دانشگاه‌های کشور در بستر شبکه ملی اطلاعات و اینترنت با ۵۰ درصد تخفیف نسبت به آنچه در سطح جامعه ارائه می‌شود، به دانشگاه‌ها عرضه شود.

وی هم‌چنین خاطرنشان کرده بود از آنجاکه به لحاظ قانونی شرکت ارتباطات زیرساخت اجازه ورود به این عرصه را ندارد که خودش به‌صورت مستقیم سرویس ارائه دهد، بنا شد این کار از طریق اپراتور شبکه علمی انجام شود. بدین ترتیب کلیه دانشگاه‌های کشور برای اتصال به شبکه اینترنت ۵۰ درصد تخفیف دارد و این هزینه دانشگاه‌ها را بسیار کاهش می‌دهد، زیرا برنامه وزارت ارتباطات کاهش تعرفه بیش‌تر است.

اما مطابق بند«‌ح» ماده ۴۹ برنامه پنجم توسعه کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف به ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه شبکه علمی کشور است.تمامی دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، موسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری دولتی موظفند با اتصال به این شبکه، محتوای علمی و امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری خود را با حفظ مالکیت معنوی با رعایت استانداردهای لازم روی شبکه علمی قرار دهند. در این باره بر اساس اطلاعات سایت وزارت ارتباطات اخیرا، قاسم جلیلی‌نژاد – مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان غربی- از اتصال چهار مرکز مخابراتی در شهرستان ارومیه به این شبکه خبر داده و گفته که بحث شبکه علمی در یک سال گذشته در سطح کلان به صورت جدی مطرح و پیگیری می‌شود و با اجرای فاز سه این طرح دانشگاه‌های مراکز استان‌ها به این شبکه متصل می‌شوند.

بر این اساس، پس از اجرای فاز سوم توسعه شبکه علمی، به سرعت فازهای بعدی که شامل اتصال دانشگاه‌ها و مراکز علمی سایر شهرستان‌هاست، در دستور کار قرار می‌گیرد. با پایان فاز سوم توسعه شبکه علمی کشور شمار دانشگاه‌ها و مراکز علمی متصل به این شبکه، به ۲۰۰ دانشگاه می‌رسد.

 منبع: ایسنا 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا