گزینه های اصلی اصولگرایان برای رفتن به ساختمان بهشت
بهروزترینها– حدود 6ماه تا برگزاری دو انتخاب مهم در کشور به عبارتی ریاست جمهوری، همچنین شوراهای شهر و روستا زمان باقی مانده است، انتخاب هایی که با توجه به شرایط پیش آمده در عرصه های اقتصادی و سیاسی به تبع از اهمیت زیادی نیز برخوردار هستند. به عبارتی دلایل مختلف مانند ناکارآمدی دولت تدبیر و امید، شرایط دشوار و نامطلوب اقتصادی بسترساز روی گردانی مردم از جریان اصلاحات شده است و به این ترتیب تعداد زیادی از چهره های منتسب به جریان اصولگرایی در بازه زمانی باقی مانده به تدریج در تب و تاب تشکیل جلسات برای شرکت در محافل انتخاباتی و حضور در رقابت انتخابات سیزدهمین رئیس دولت هستند. در این میان اما جدا از بحث مباحث سیاسی مطرح شده در خصوص انتخابات ریاست جمهوری ولی موضوع حائز اهمیت دیگری نیز مطرح است که نباید از آن غافل ماند. به عبارتی تأثیر انتخابات ریاست جمهوری بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، همچنین در نهایت انتخابات شهردارهای کلانشهرها، به ویژه شهردار تهران است که عنوان ابرشهـر علاوه براین پایتخت کشورمان و جهان تشیع را بر خود دارد. این در حالی است که باید به یک موضوع مهم نیز در این زمینه توجه داشت، اینکه تجربه نشان داده است، نقش شهردار تهران و جایگاه وی در تحولات سیاسی و اجتماعی کشور از سوی دیگر سابقه حضور شهرداران سابق پایتخت در کسوت رئیس جمهور و رئیس مجلس موجب شده تا این بار هم اصولگرایان در راه تحقق «راه پاستور از بهشت می گذرد» تحرکات تازهای را آغاز کنند.
پروژه دولت و رئیس جمهور جوان
براساس خبرهای رسیده از اردوگاه اصولگرایان چهره های با نفوذ و مطرح اصولگرا مصمم هستند، پروژه دولت و رئیس جمهور جوان را نه برای این دوره بلکه برای آینده و از مسیر شهرداری تهران محقق سازند. آن هم در شرایطی که برآوردهای صاحبنظران و افراد صاحب نام اصولگرا از شرایط حاکم بر کشور و وضعیت اقتصادی نامتوازن این روزها به گونه ای است که حکایت از این دارد؛ رئیس جمهور بعدی کشور که در سال 1400 ریاست دولت سیزدهم را برعهده خواهد گرفت، لاجرم باید چهرهای آب دیده و کارآزموده البته نه چندان جوان بوده که در حوزه اجرایی کشور تجربه فعالیت داشته باشد. تا با توجه به تجارب کسب شده بتواند در شرایط کنونی، کشتی به گل نشسته دولت را به ساحل امن برساند. لذا پروژه انتخاب شهردار جوان برای آینده تهران مورد اقبال و استقبال فراگیر بزرگان جریان انقلابی و اصولگرایی قرارگرفته است.
در این رهگذر اما خبرهای غیررسمی حکایت از رایزنی های گروه های مختلف اصولگرا و مطرح شدن زودهنگام نام چهره های به نسبت جوان دارد، اسامی که شامل افرادی مانند مهــرداد بذرپاش، سعید محمد، محسن پیرهادی، خسرو دانشجو، محسن احمدی و جواد شوشتری می شود. اشخاصی که به دلیل داشتن سوابق مدیریتی مطلوب از شانس بیشتری برای تصدی نامزدی شهرداری تهران برخوردار هستند.
گزینهای با شانس بیشتر
اما بررسی ها نشان می دهد؛ از میان گزینه های تصدی شهرداری تهران مهرداد بذرپاش از شانس ویژهای برخوردار است. تصدی جایگاه ریاست کل دیوان محاسبات کشور به عنوان یگانه ابزار نظارتی قوه مقننه، سابقه حضور در شهرداری تهران به عنوان رئیس گروه مشاوران جوان شهردار و رئیس فرهنگسرای خاوران از جمله مواردی بوده که این شانس را قوت می بخشد. علاوه براین دارابودن تجربه مدیریتی کلان مانند معاون رئیس جمهور، رئیس سازمان ملی جوانان و مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا از وی شخصیتی ملی و کارآزموده ساخته است و براین اساس به اتکای همین سوابق، بذرپاش حتی سودای نشستن بر کرسی ریاست جمهوری را نیز در سر دارد. با توجه به این موارد به نظر می رسد؛ شانس تصدی شهرداری تهران برای وی از سایر گزینه ها بیشتر است.
تجربه موفق در طرح های سازندگی تا تلاش برای رجل سیاسی شدن
البته در میان اسامی که به آنها اشاره شد، نام های دیگری نیز هستند که اگرچه شاید شانس چندان بالایی در مقایسه با گزینه قبلی نداشته باشند، اما احتمال حضورشان در کسوت شهردار پایتخت تا حدی قابل قبول است. به طور نمونه نام سعید محمد، فرمانده کنونی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء هم این روزها در بیشتر محافل رسانه ای و به طور عمده اصلاح طلبان به عنوان یکی از نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری مطرح است. با این وجود ولی سابقه به نسبت کم وی پیش از فرمانده قرارگاه خاتمالنبیاء تا حدی اما و اگرهایی را مطرح می کند. البته محمد سعی دارد تا با طرح نام خود در قامت ریاست جمهور زمینه حضور برای تصدی وزارت یا شهردار آینده تهران را کسب کند، آنچه که البته با توجه به تجربه اجرای موفق طرح های گسترده سازندگی در قرارگاه خاتم الانبیاء می تواند تا حدی شانس وی را تقویت کند.
تلاش نماینده مردم تهران در مجلس برای رفتن به ساختمان بهشت
اما یکی دیگر از گزینه های به نسبت قابل توجه در فهرست اسامی عنوان شده، محسن پیرهادی است. به عبارتی وی از دیگرگزینه های جوان نزدیک به رئیس مجلس است که سابقه حضور در شورای اسلامی شهر تهران و مدیرمسئولی روزنامه رسالت را در کارنامه فعالیت های خود دارد. این را هم باید گفت که پیرهادی اخیراً به عنوان نماینده مردم تهران در مجلس در قامت عضو هیأت رئیسه مجلس و دبیرکل حذب پیشرفت و عدالت نقش آفرینی می کند و تلاش وی و افرادی مانند مهدی چمران برای تعیین ترکیب اعضای شورای شهر آینده، حکایت از دغدغه های این روزهای وی برای نشستن بر صندلی شهرداری تهران دارد.
حمایت برخی اعضای سابق شورای شهر از سرپرست قدیمی یک وزارتخانه
در ادامه باید اشاره ای هم به خسرو دانشجو داشته باشیم که سابقه عضویت و سخنگوی شورای شهر تهران را در سابقه فعالیت های خود دارد و مدتی هم عهده دار سرپرستی هیأت مدیره باشگاه استقلال، همچنین واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد بوده، این در حالی است از سوی برخی از اعضاء سابق شورای شهر و به طور عمده اطرافیان رئیس جمهور سابق برای شهرداری آینده تهران مطرح و حمایت می شود.
2 گزینه دیگر در فهرست کانداها احتمالی ریاست شهر تهران
در ادامه فهرست اسامی که این روزها مطرح می شود، اما به نام محسن احمدی بر می خوریم که در کارنامه فعالیت های خود سابقه معاون وزیر رفاه و تأمین اجتماعی و سخنگویی آن وزارتخانه را دارد. علاوه براین پیش تر مدتی هم به عنوان رییس فرهنگسرای ولا فعالیت داشته است. البته وی این روزها در قامت مدیرعاملی هلدینگ گروه توسعه صنایع و معادن شهر نقش آفرینی می کند. براین اساس وی از سوی گروه های نزدیک به اصولگرایان میانه رو و برخی محافل خاص حمایت و پشتیبانی می شود.همچنین جواد شوشتری که علاوه بر مدیرکلی دفتر شهردار تهران در زمان تصدی محمدباقر قالیباف مدتی هم ریاست سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران را عهدهدار بوده است و سابقه مدیرعاملی سازمان زیباسازی شهرداری تهران را هم در کارنامه خود دارد. این روزها وی در سمت معاون پشتیبانی جهاد دانشگاهی مشغول خدمت است و از سوی جریانات نزدیک به رئیس مجلس حمایت می شود.
به رغم این گمانه زنی ها، اما به نظر می رسد با توجه به تغییر و تحولات گسترده روزها که در عرصه سیاسی به ویژه تحولات جهانی بین المللی شاهد آن هستیم، همچنین خیز دوباره اصلاح طلبان و مدت زمان به نسبت طولانی باقیمانده تا انتخابات 1400، باید منتظر ماند تا برنامه اجماع اصولگرایان و ائتلاف همگانی آنها روی گزینه های مطرح ریاست جمهوری مشخص شود. به این ترتیب باید چشم به انتخاب مردم پایتخت درباره محور لیست واحد پیشنهادی اصولگرایان در شورای اسلامی شهر تهران داشت، ضمن اینکه باید گفت گمانه زنی های عنوان شده آغازی جدید برای راهی طولانی و پر تغییر است.
منبع: پایگاه خبری تحلیلی شفافیت