تلاش ناموفق دلالان برای تثبیت دلار در کانال 50هزار تومانی
بهروزترینها– بررسی روند تغییرات قیمتی دلار طی روزهای گذشته نشان می دهد، نرخ دلار توان بالارفتن ندارد و سریال نزول دلار ادامه داشته و سکه نیز متاثر از این کاهش قیمتها، با افت قیمت همراه است.
بازار ارز غیر رسمی دلار، این روزها در حال نوسان برای وارد شدن به کانال 40 هزار تومانی است، ورود و تثبیت نرخ ارز در کانال پایینتر منجر به افت بیشتر آن خواهد شد.
رفت و برگشتهای دلار به کانال پایینتر موجب شده است تا فعالان بازار ارز، سخن از وجود یک مقاومت جدی در انتهای کانال 40 هزار تومانی به میان بیاورند، سطح 49 هزار و 800 تومانی این روزها به یک مقاومت برای کاهش نرخ دلار تبدیل شده است.
برخی از کارشناسان ارزی میگویند دلار از ۴۶ هزار تومان به بعد، اضافه پرش داشته و باید به سطوح طبیعی خود برگردد. بنابراین کاهش قیمت ارز در روزهای گذشته نباید به معنای ارزانی تعبیر شود، بلکه معنای آن تخلیه گرانی اضافی است.
به عقیده کارشناسان ارزی، قیمتهای ارز و طلا به نوعی ویترین اقتصادی هر کشوری محسوب میشود و سیاست گذار با انواع مداخلات مرئی و نامرئی اجازه نمیدهد این ویترین، نافرم نشان داده شود، کنار گذاشتن معاملات ربع سکه در مرکز مبادله ارز و طلا می تواند در راستای همین اقدامات بانک مرکزی باشد.
کارشناسان معتقد هستند دولت بانک مرکزی در شرایط فعلی، همه تلاش خود را در راستای ایجاد تثبیت در بازار ارز معطوف کرده است.
* سرنوشت ارزهای فروخته شده به مردم مشخص نیست
آمار دقیقی وجود ندارد اما پیشبینیها حاکی از آن است که حدود 16 میلیارد دلار اسکناس ارز در دست مردم است، پیش از این رئیس کل بانک مرکزی گفته بود: طبق اطلاعات بهدست آمده از سرقتی که از صندوق امانات بانک ملی شد و آماری که از سایر صندوق ها داریم، حدود ۱۶ میلیارد دلار اسکناس ارز دست مردم و در صندوقها است.
کارشناسان اقتصادی می گویند: عاقبت ارزهایی که بانک مرکزی به طور سهمیه ای در اختیار مردم قرار می دهد مشخص نیست، اینکه مردم ارزها را میفروشند، احتکار می کنند، برای مهاجرت و سفر از کشور خارج می کنند یا صرف موارد غیرقانونی میشود، برای بانک مرکزی مشخص نیست؛ بانک مرکزی هر ساله مقدار زیادی ارز در قالب ارز سهمیه ای در اختیار مردم قرار میدهد ولی نمیتواند از این ارزها در نقل و انتقالات بانکی استفاده کند یا آن را وارد سیستم مالی و اقتصادی کند.
بانک مرکزی برای کاهش خروج سرمایه از کشور، ردیابی ارزهایی که میفروشد و وارد کردن این ارزها در سیستم نقل و انتقالات مالی و تولید، به دنبال هدایت این ارزها به سمت حساب سپرده ارزی است؛ در همین زمینه، رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به دلیل واریز ارز سهمیه کارت ملی به حساب ارزی متقاضی، میگوید: «افزایش شفافیت، کنز نشدن ارز و مبارزه با پولشویی از جمله دلایل این موضوع بوده است، به نظر من براساس برآوردی که طبق سرقت از صندوق بانک ملی صورت گرفت، حدود ۱۶ میلیارد دلار ارز در دست مردم است که این مبلغ از چرخه اقتصادی کشور خارج شده است».
برخی کارشناسان مبلغ ارزهای موجود در دست مردم را بیشتر از مبلغ پیش بینی شده توسط بانک مرکزی می دانند.
* همدستی اونس و دلار در کاهش قیمت سکه
هفته گذشته کاهش ارزش اونس به کمتر از دو هزار دلار و کاهش قیمت دلار، موجب کاهش قیمت سکه طلا شد، هرچند سکه امامی مقاومت 32 میلیون تومانی را پیش رو دارد و با وجود حباب بالا نسبت به از دست دادن کانال ۳۰ میلیون تومانی احتیاط میکند، ولی از نظر تکنیکالی در صورتی که حمایت ۳۰ میلیون تومانی شکسته شود سکه امامی می تواند تا مرز خط روند صعودی بلند مدت خود تا محدوده ۲۶ میلیون تومان کاهش پیدا کند.
البته دلالان نسبت به کاهش قیمت، مقاومت زیادی نشان میدهند و با توجه به چشم انداز صعودی اونس طلا و قرار داشتن دلار روی خط روند صعودی بلندمدت بعید به نظر می رسد سکه بازان اجازه کاهش قیمت تا محدوده فوق را بدهند.
در صورتی که اونس طلا زیر مرز 2 هزار دلار باقی بماند، دشوار است که قیمت سکه امامی بتواند خود را بالای مرز 30 میلیون تومانی حفظ کند.
تحلیلگران میگویند در صورتی که سکه محدوده 30 میلیون و 200 هزار تومان را از دست بدهد، احتمال افت قیمت به زیر مرز 30 میلیون تومان وجود خواهد داشت. به نظر می رسد که سکه تمایل چندانی برای باقی ماندن در کانال 30 میلیون تومانی ندارد و به زودی وارد یک کانال پایین تر خواهد شد.
* خالی بودن چارت ارزی بین ۴۶ تا ۴۸ هزار تومانی
صادق محبی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره روند بازار ارز میگوید: شایعه پر رنگی در بازار وجود که بازار هرات را تحت تسلط بانک مرکزی ایران میداند، این تسلط هم از جهت کانالهای اطلاع رسانی قیمت و هم از لحاظ سمت و سوی بازار، وجود دارد، حتی برخی میگویند تزریق هم با نظر بانک مرکزی ایران در این بازار انجام میشود.
وی ادامه داد: نکته جالب در بازار، خالی بودن چارت بین ۴۶ تا ۴۸ هزار تومانی است. از نظر تکنیکالی، گپهای قیمتی موجب شده در این دامنه امکان تحلیل فنی فعلا مقدور نباشد، اما شکسته شدن مقاومت دلار میتواند نرخ آن را تا 47 هزار و 500 تومان و یا 46 هزار تومان کاهش دهد.
کارشناس اقتصاد تاکید کرد: ادامه انتشار اخبار گشایشها در روابط ایران با کشورهای همسایه یکی از عواملی است که فشار فروش را در بازار ارز و سکه بیشتر کرده و در این شرایط دلالان به دنبال راهی برای نگه داشتن قیمت ها در حدود فعلی هستند و معامله گران نیز به دنبال نرخی تا بتوانند معاملات خود را انجام دهند اما قطعا اخبار مثبت از گشایشها در روابط ایران با کشورهای همسایه و ادامه فعالیت بازارساز و دولت در مدیریت بازار ارز، نشان از کاهشی شدن نرخ ارز دارد.
منبع: فارس