اخبار برگزیدهاقتصاد ایرانبازار

ناوگان هوایی یک میلیارد دلاری در برابر فرودگاه‌های 16میلیاردی

پورفرزانه رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با انتقاد از رشد نامتوازن صنعت هوانوردی کشور گفت: ارزش ۱۸۰ فروند هواپیمای ناوگان هوایی ایران تنها یک میلیارد دلار است. این نشان می‌دهد که ناوگان هوایی ما به‌طور مناسب رشد نکرده و ناترازی در بخش‌های مختلف صنعت هوانوردی مشاهده می‌شود.

به گزارش به‌روزترین‌ها؛ حسین پورفرزانه رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در نشستی خبری با انتقادی صریح از وضعیت صنعت هوانوردی، اظهار داشت: رشد نامتوازن این صنعت باعث مشکلات عدیده‌ای شده است. در حال حاضر، ارزش ۱۸۰ فروند هواپیمای موجود در ناوگان هوایی کشور فقط یک میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.

وی با اشاره به چهار مؤلفه اصلی صنعت هوایی که شامل ناوگان، فرودگاه‌ها، نیروی انسانی و پشتیبانی است، گفت: این چهار مؤلفه باید باهم هماهنگ باشند تا شاهد توسعه پایدار در این صنعت باشیم. در حال حاضر، ناترازی بین ناوگان هوایی و زیرساخت‌های فرودگاهی به وضوح مشاهده می‌شود، و این موضوع ناشی از تصمیماتی است که در گذشته اتخاذ شده است.

ناوگان هوایی؛ سازه‌ای که به رشد مناسب نرسید

پورفرزانه در توضیح وضعیت موجود، چنین تشبیه کرد: رشد نامتوازن صنعت هوایی مانند این است که یکی از اعضای بدن رشد کند، اما دیگر اعضا از آن عقب بمانند. به عنوان مثال، ارزش فعلی فرودگاه‌های کشور ۱۶ میلیارد دلار است و از نظر تعداد در رتبه نهم جهان قرار داریم، اما شاخص بهره‌وری فرودگاهی ما در رتبه ۵۴ دنیاست. این تناقض نشان‌دهنده عدم رشد هماهنگ است.

وی با اشاره به وضعیت ناوگان هوایی کشور توضیح داد: ما در منطقه در نظارت سیستماتیک بر ایمنی پروازها حتی از کشورهایی مثل یمن و سوریه پیش‌تر هستیم، اما همچنان ناوگان هوایی ما پاسخگوی نیازها نیست. این موضوع نشان می‌دهد که کل صنعت به‌درستی رشد نیافته است.

سرمایه‌گذاری نادرست در سایه تصمیمات اشتباه

پورفرزانه در مورد برخی تصمیمات نادرست مرتبط با فرودگاه‌ها خاطرنشان کرد: در برخی استان‌ها، تعداد فرودگاه‌ها بیش از نیاز است. به عنوان مثال، در یک استان هفت فرودگاه داریم و برخی از این فرودگاه‌ها فقط در ایام خاص، مثل اربعین، مورد استفاده قرار می‌گیرند. این یعنی به جای پرداختن به بهره‌وری اقتصادی و توسعه ناوگان، منابع صرف ساخت‌وساز غیرمنطقی شده است.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش به موضوع تحریم‌های بین‌المللی پرداخت و تصریح کرد: تحریم ایران ایر را از لحاظ حقوقی پیگیری کرده‌ایم، چرا که این تحریم غیرمنطقی و ظالمانه است. همچنین بسیاری از شرکت‌های سوخت‌رسان به دلیل ترس از فشار آمریکا به ما سوخت نمی‌دهند، و تنها یک شرکت در پاریس با هزینه‌ای گران‌تر به ما خدمات ارائه می‌کند.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در پایان تأکید کرد: پروازهای جدیدی به اروپا در حال نهایی شدن است، اما فعلاً شهر لندن جزو مقاصد این مسیرها نخواهد بود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا