ترمز رشد قیمت طلای جهانی کشیده شد؟

در حالی که قیمت طلا در معاملات روز جمعه اندکی کاهش یافت، رشد هفتگی آن تحت تاثیر تقاضا برای داراییهای امن و گزارش ناامیدکننده اشتغال آمریکا قرار گرفت. این نوسانات در حالی رخ میدهد که بازارها در انتظار تصمیمات آتی فدرال رزرو و سیاستهای اقتصادی جدید هستند.
بهروزترینها| در معاملات روز جمعه بازار جهانی، قیمت طلا با کاهش جزئی مواجه شد. اما افزایش تقاضا برای امنترین داراییها و نشانههایی مبنی بر کاهش انتظارات از گزارش اشتغال آمریکا در ماه فوریه، موجب رشد هفتگی بهای طلا شد.
در روز جمعه، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد افت، به ۲۹۰۶ دلار و چهار سنت رسید. با این حال، طلا در طول هفتهای که گذشت، رشد قابل توجه حدود ۱.۷ درصد را ثبت کرد. عوامل موثر در این افزایش شامل سیاستهای تعرفهای نامشخص دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده بود که به نگرانیهای بازار افزود. به موازات آن، بهای هر اونس طلا در قراردادهای آتی آمریکا با ۰.۴ درصد افت، در قیمت ۲۹۱۴ دلار و ۱۰ سنت بسته شد.
در همین حال، شاخص دلار آمریکا به کمترین سطح در چهار ماه اخیر سقوط کرد و بزرگترین کاهش هفتگی خود را از نوامبر ۲۰۲۲ تجربه کرد، که این موجب ارزانتر شدن طلا برای خریداران بینالمللی شده است.
بر اساس گزارش وزارت کار ایالات متحده، اقتصاد آمریکا در ماه فوریه ۱۵۱ هزار شغل جدید ایجاد کرد، که از پیشبینی اقتصاددانان رویترز با انتظار از خلق ۱۶۰ هزار شغل کمتر بود و نرخ بیکاری در حدود ۴.۱ درصد باقی ماند. به گفته باب هابرکورن، کارگزار ارشد شرکت آر جی او فیوچرز، این آمار ناامیدکننده باعث افزایش جزئی بهای طلا شد.
جروم پاول رئیس فدرال رزرو اعلام کرد که این نهاد رویکردی محتاطانه برای کاهش سیاستهای پولی اتخاذ خواهد کرد، زیرا نرخهای بهره بالاتر ممکن است جذابیت طلا را کاهش دهد.
در بازار دیگر فلزات گرانبها، قیمت هر اونس نقره با ۰.۸ درصد افت به ۳۲ دلار و ۳۵ سنت رسید و بهای هر اونس پلاتین با ۰.۶ درصد کاهش، به ۹۶۰ دلار و ۷۰ سنت رسید. در همین حال، پالادیوم نیز با ۰.۴ درصد کاهش، به قیمت ۹۴۶ دلار و ۱۵ سنت رسید.