ارتباطات

بلوک مدیریتی مخابرات نصیب چه گروهی از خریداران خواهد شد؟

به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، گر چه در روز بازگشایی نماد این سهم بعد از تعدیل سود (از 163 به 208ریال)، در روز اول در قیمت245تومان هم معامله شد ولی ظاهرا صف‌های فروش چند روز اخیر پاسخی به رشد هیجانی روزهای بعد از بازگشایی نماد است. به طوری که قیمت این سهم با تداوم صف‌های فروش به 1975ریال طی معاملات امروز(یک روز قبل از عرضه) رسیده است.
ارزش پایه بلوک50 درصد به اضافه یک سهم مخابرات که قرار است فردا، بزرگ‌ترین معامله تاریخ بورس تهران را رقم بزند، هزار و 850میلیارد تومانی است و در روز چهارشنبه 22 میلیارد و936 میلیون و 827 هزار و 827 سهم معادل50 درصد به اضافه یک سهم از سهام این شرکت به قیمت پایه هر سهم سه هزار و 400 ریال در بازار اول بورس و به صورت20 درصد نقد و80 درصد اقساط و توسط کارگزاری حافظ عرضه می شود.
از سوی دیگراز دو کنسرسیوم، پیشگامان کویر یزد و دیگری کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین به عنوان خریداران اصلی شرکت مخابرات نام برده می شود و از خریدار خارجی برای خریداری این سهم خبری نیست.
با این حال کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین متشکل از 3 شرکت ثبت شده در استانهای تهران و خراسان با عقد قرارداد مشارکتی با نسبت‌های شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران به نسبت 46 درصد، شرکت توسعه اعتماد به نسبت 46 درصد و شرکت شهریار مهستان به نسبت 8 درصد وارد بازار رقابت شده است و نیز 12 شرکت تعاونی و 3 شرکت سرمایه گذاری به عنوان بدنه اصلی کنسرسیوم پیشگامان کویر یزد هستند.
از سوی دیگر هیات پذیرش بورس در تاریخ 19 مرداد شروط شش گانه ای را قبل از عرضه بلوک مخابرات در بورس تعیین کرد که احراز شرایط کامل و مورد نظر بورس باعث تاخیر یک هفته ای در عرضه نیمی از سهام مخابرات شد براساس شروط 6 گانه تعیین شده توسط هیات پذیرش ، قبل از عرضه بلوک 51 درصدی مخابرات در 18 شهریور ماه ، شرکت مخابرات باید چهار استعلام از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درخصوص مجوز انتقال مزبور،سازمان حسابرسی در خصوص بند 9 گزارش حسابرس برای سال مالی 87 ، تأثیر این واگذاری (تحلیل فرصت‌ها و تهدیدات احتمالی) در وضعیت مالی آتی شرکت مخابرات ایران از مدیریت آن شرکت و استعلام اینکه آیا واگذاری مزبور تأثیری بر پروانه فعالیت شرکت دارد یا خیر از شرکت مخابرات ایران انجام می شد.
از سوی دیگر براساس دو شرط دیگر باید بررسی تأثیر قانون نحوه‌ اجرای اصل 44 قانون اساسی و تشکیل شورای رقابت بر چشم‌انداز فعالیت شرکت و عرضه‌ عمده مزبور بر تغییر مالکیت شرکت و استعلام آن از مدیریت شرکت مخابرات انجام شده و انعقاد قرارداد مربوط به ماده 37 دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار با شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به عمل می آمد.
این در حالی است که معاون ناشران و اعضای شرکت بورس در خصوص تکمیل اطلاعات مورد نظرمخابرات به ایسنا گفت که اطلاعات مورد نظرو کامل از شرکت مخابرات دریافت شد و این اطلاعات در سایت شرکت بورس قرار می گیرد.
رستمی اعلام کرد: اطلاعات دریافتی همان اطلاعات مورد نظر بورس و اطلاعات کاملی بود، لذا مشکلی در عرضه سهام بلوکی مخابرات در روز 25 شهریور وجود ندارد.
بعد از اعلام تکمیل اطلاعات از سوی معاون سایت شرکت بورس در روز گذشته سایت رسمی شرکت بورس اطلاعات تکمیلی دریافتی از سوی شرکت مخابرات را منتشر کرده است در این اطلاعات که در 62 صفحه منتشر شده است مدیرعامل شرکت مخابرات در نامه به مدیر عامل شرکت بورس ضمن اعلام ارائه اطلاعات تکمیلی اعلام کرده است که واگذاری سهام، تهدیدی در وضعیت مالی شرکت مخابرات ایجاد نکرده بلکه باعث تحقق مناسب ماموریت‌ها، ارتقا در آمد، کاهش هزینه و بهبود وضعیت مالی شرکت می شود.
وی اعلام کرد: وفق مفاد ماده 5 پروانه فعالیت شرکت مخابرات و اخذ مجوز سازمان تنظیم مقررات برای تجویز تغییر درترکیب سهامدران ضرورت داشته و واجد تاثیر خاص بر چار چوب اجرایی و مفاد پروانه نیست.
در این گزارش اعلام شده است که این شرکت بر حسب هماهنگی های انجام شده پیگیر انعقاد قرارداد با شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه است و بودجه عملیاتی شرکت مخابرات ایران و شرکتهای تابعه برای سال 89 هم اکنون درحال تهیه و گردآوری است و به نظر می رسد مشکلی برای عرضه50 درصد این سهم وجود نداشته باشد و باید منتظر شد تا دید با آغاز رقابت، بلوک مدیریتی شرکت مخابرات ایران نصیب چه گروهی از خریداران خواهد شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا