ارتباطات

تعداد مشترکان تلفن همراه در افغانستان به 7/6 ميليون نفر مي رسد

به گزارش گروه اخبار خارجي ” موبنا” به نق ازسايت اينترنتي ” سلولار نيوز” ، رقابت در فصل سوم سال 2008 ميلادي بين شرکت هاي اپراتوري افغانستان تشديد شده و شرکت “روشن ” از شرکت ” افغان وايرلس” پيشي گرفته است.
شرکت روشن در فصل دوم سال 2008 ميلادي رقابت را فشرده کرده و تعداد کاربرانش در فصل سوم سال 2008 ميلادي به 34/2 ميليون نفر در مقابل 20/2 ميليون نفر کاربران افغان وايرلس رسيد.
شرکت ” ام تي ان” / MTN سومين شرکت اپراتوري تلفن همراه افغانستان است که  د ر پايان فصل سوم 2008 ميلادي با 79/1 ميليون کاربر در رتبه دوم قرارداشته و سريعترين رشد را نسبت به دو شرکت ديگر داشته است.
درحالي که شرکت هاي روشن و افغان وايرلس از رشد سالانه حدود 45 درصد برخوردارشدند ، شرکت ام تي ان شاهد رشد سالانه بانرخ 4/104 درصد است.
در زمان حکومت طالبان در افغانستان بخش مخابرات اين کشور به شدت تحت کنترل طالبان قرار داشت و مانيتور و نظارت مي شد و هيچ موسسه و شرکت و سازمان مخابراتي در اين کشور قابل اطمينان نبود و هيچ اپراتور تلفن همراهي نيز جواز فعاليت نداشت.
بنابراين اگر مردم اين کشور نياز به تماس گرفتن داشتند يا بايد به کشورهاي همسايه اي چون پاکستان و ايران سفر مي کردند يا بايد يک اپراتور ماهواره اي غير قانوني پيدا مي کردند که اين امر به شدت خطرناک بود.
هنگامي که طالبان در نوامبر 2001 از کابل فرار کرد و دولت موقت روي کار آمد ، يک بخش مخابرات جديد در اين کشور تاسيس  و سيستم GSM اوايل سال 2002 در کابل راه اندازي شد که  توسط سازمان ملل متحد و دولت موقت افغانستان پشتيباني مي شد.
در اين سال ها  شرکت سوئدي اريکسون که در زمينه ساخت وسايل ارتباطي فعاليت مي کند، اين سيستم را به 500 کاربر ارايه داد و سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات ، اقدام به سرمايه گذاري در اين کشور کرد.
مخابرات افغانستان در ابتدا سرويس موبايلي ارايه کرد و سپس به اپراتور “روشن ” در ژانويه 2003 مجوز فعاليت داد و اين شرکت در دو زبان رسمي دري و پشتور اقدام به ارايه سرويس کرد.
روشن يکي از بزرگ ترين شرکت هاي خصوصي افغانستان است که 900 نفر کارمند دارد و 20 درصد از آنها خانم هستند.
در سال 2003 حدود 20 هزار خط تلفن ثابت در اين کشور راه اندازي شد که  تنها چهار شهر افغانستان را پشتيباني مي کند و مردم براي هر دقيقه مکالمه بايد 2 دلار پرداخت مي کردند.
در اواسط سال 2004 ضريب نفوذ تلفن در اين کشور به نيم ميليون رسيد و به تازگي  دولت افغانستان از اولين موزه فناوري اطلاعات و مخابرات اين کشور پرده برداري کرد که نشان داد و سرمايه مخابرات اين کشور به 2/1 ميليارد دلار رسيده است.
روشن اعلام  کرد که صنعت موبايل در اين کشور بزرگ ترين ماليات بر درآمد را براي دولت افغانستان دارد و تقريبا شش درصد کل درآمد افغانستان را در بر مي گيرد.
179/14/131

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا