بياييد به داد خودمان برسيم
دكتر منوچهر احمدي/ عضو انجمن سرطان
البته براساس آمار بهداشت جهاني اگر يكسري مسائل را رعايت كنيم، ميتوان 40 درصد از موارد سرطان را كم كرد. يكي از علل شناختهشده سرطان، مصرف بيشاز حد سيگار است.
ديگري، ورزش نكردن و نداشتن فعاليتهاي بدني كه باعث چاقي دور شكم ميشود. مشكل اينجاست كه تحرك افراد بسيار كم شده و اصلا به سلامتي بدنشان فكر نميكنند. مصرف مشروبات الكلي هم به مشكل سالهاي اخير تبديل شده.
از طرفي ديگر، ژنتيك هم تاثير بسيار زيادي در ابتلا دارد. اين روزها خبرهاي زيادي ميشنويم درباره اينكه محصولات كشاورزي آلوده به سموم شيميايي هستند، آلودگي هوا زياد شده و گرد و غبار در هواي كشور جولان ميدهد. بدون شك همه اينها در ابتلا به سرطان دخيل هستند اما اينكه هركدام از اين عوامل چقدر موثر هستند، هنوز آمار دقيقي در دسترس نيست. براي بسياري سوال است كه آيا پارازيتها هم نقشي در ابتلا به سرطان دارند؛ بايد گفت جواب مثبت است. مثلا در اكثر منازل دستگاه مايكروفر وجود دارد كه براي گرمكردن غذا در آشپزخانه استفاده ميشود.
اين دستگاه از امواج مايكرويو استفاده ميكند كه خودش ميتواند سرطانزا باشد. ايجاد پارازيت در جامعه مثل اين است كه در ظرفي خيلي بزرگ همين امواج مايكرويو تابانده شوند، پس قطعا احتمال ابتلا به سرطان در اين حالت بيشتر خواهد شد. اما همانطور كه پيشتر اعلام كرد، هنوز اطلاعات دقيقي درباره اينكه هركدام از عوامل چقدر در ابتلا به سرطان دخيل هستند، در دست نيست.
سرطان ريه در كشور بسيار زياد است. به اين خاطر كه ارتباط مستقيم با مصرف سيگار دارد. آلودگي هوا هم مشخصا نقش دارد اما نقش دخانيات بيشتر است. البته هستند كساني كه با وجود مصرف نكردن سيگار باز هم به سرطان ريه مبتلا ميشوند اما آمار اين افراد بسيار بسيار پايينتر از افرادي است كه به خاطر مصرف سيگار و مواددخاني به سرطان ريه مبتلا ميشوند. اگر ميخواهيم سالم بمانيم و احتمال ابتلا به سرطان را كاهش دهيم، بايد خودمان به داد خودمان برسيم.