فید

حملات جمهوری‌ خواهان به اوباما و توافق

در این جلسه ابتدا باب کورکر سناتور جنگ طلب و نماینده جمهوری خواه از ایالت تنسی با خشم، طی سخنانی که حکایت از دفاع از لابی صهیونیستی می کرد ، خطاب به وزیر خارجه گفت: در پی توافق هسته ای ایران از انزوا خارج شده و اکنون کنگره در انزوا قرار دارد.
وی گفت: در این روند آنچه شما کردید تبدیل انزوای ایران به انزوای کنگره در جهان بود با این شعار که این توافق از فقدان توافق بهتر است. نه تنها ایران برنامه هسته ای را ترک نمی کند بلکه برنامه موشک های بالستیک ایران به قوت خود باقی ماند. ضمن اینکه تحریم تسلیحات متعارف ایران در 5 سال لغو می شود و این باورکردنی نیست.

‘باب کورکر’ سناتور جمهوری خواه و رییس کمیسیون روابط خارجی آمریکا و ‘بن کاردین’ سناتور دموکرات از اعضای این کمیسیون پیش از از این در نامه ای به ‘جان کری’ وزیر امور خارجه آمریکا خواستار ارائه متن کامل دو توافق ایران و آژانس شده بودند.

ارکو روبیو، سناتور تندروی جمهوری خواه و نامزد دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یک بار دیگر انتقادهای تندی را علیه توافق جامع اتمی ایران ابراز کرد و گفت این توافق جهان را به جایی «ناامن تر» از قبل بدل می کند.

مارکو روبیو ابراز امیدواری کرد که رییس جمهوری آینده آمریکا، تحریم های ایران را سرجای قبل بازگرداند.

سناتور دمکرات بن کاردین گفت: می خواهم این را بدانم که توانایی آمریکا در اعمال تحریم بر ایران در زمینه های غیر هسته ای حفظ می شود.

سناتور کاردین گفت: ما به ایران اعتماد نداریم اما باید فارغ از احساسات به این توافق نگاه کنیم و ببینیم که آیا ایران را از رسیدن به بمب اتم دور می کند.

آنگاه نوبت به جان کری رسید تا از خود و رییس کاخ سفید در برابر حمله جمهوری خواهان دفاع کند و در سخنانی گفت که وقتی ما مذاکره کردیم ، ایران هر چه خواسته، داشته و به آن رسیده بود و گزینه ما در مقابل این توافق این نیست که همه جمع شوند تا ایران را تسلیم کنند این رویای خام و فانتزی است.

وی مانند رییس خود افزود: در صورتی که توافق در کنگره آمریکا رد شود، این کشور در عرصه بین المللی تنها و منزوی خواهد شد. وقتی به توافق رسیدیم امیدوار بودیم توافق از بین نرود و اگر از بین برود ما تنها می شویم و شرکای خود را از دست می دهیم.

وزیر خارجه امریکا تصریح کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم ایران در حال حاضر توانایی تولید سوخت هسته ای را دارد و نمی توانیم از طریق تحریم دانش ایران را از بین ببریم، نباید از یاد برد تحریم ها جلوی توسعه برنامه هسته ایران را نگرفت.

وزیر امور خارجه آمریکا افزود: آنچه شما می خواهید با تحریم بیشتر ایران به دست نمی آید و اقدام نظامی نیز این امر را ممکن نمی کند، تنها گزینه عملی یک اقدام جامع دیپلماتیک است که در وین به آن رسیدیم.

همچنین جک لیو وزیر خزانه داری نیز با حوزه تخصصی خود و مسائل اقتصادی محور سخنان خود را بر ناکارآمدی سیستم تحریم قرار داد و گفت که اگر بخواهیم از توافق فاصله بگیریم تا به ایران فشار بیاوریم اشتباه است، گزینه تشدید تحریم ها دیگر معتبر نیست.

او نیز تاکید کرده که ادامه برنامه های پیشین علیه ایران یعنی تحریم و اعمال فشار ها ی شدید به منزله از دست دادن متحدان و شرکای امریکا است و این به معنای انزوای امریکا خواهد بود.

ارنست مونیز وزیر انرژی نیز باتوجه به مسائل فنی از توافق هسته ا ی و سیاست باراک اوباما دفاع کرد و گفت که متخصصان بسیاری در رسیدن به توافق به ما کمک کردند و این توافق نتیجه کار آنهاست.

وی ادامه داد: این توافق کاملا خوب و نتیجه بخش است، در حوزه بحث راستی آزمایی طرح های هسته ای، ایران برای تولید مواد هسته ای قابل شکافت زیر نظر خواهد بود.

مونیز عنوان کرد: اگر جامعه بین المللی حدس بزند که ایران به سمت فعالیت مخفی می رود می توانیم درخواست کنیم بازرسان به محل بروند. من هم مثل کری می گویم هر وقت بخواهیم نمی توانیم به هرجا خواستیم برویم و زمان بندی در این خصوص وجود دارد.

وی افزود: بررسی ها به دقت و با آزمایش های میکروسکوپی صورت می گیرد. اگر ایران ان پی تی را ترک کند ما به سرعت زنگ هشدار را به صدا در می آوریم و واکنش نشان می دهیم.

وی همچنین از نقش آژانس در برجام برای لغو تحریم و امکان بازگشت آن را ستود و افزود: از نظر علمی تلاش کردیم این توافق برای دنیا و آمریکا بهتر باشد.

باراک اوباما پس از توافق با ایران در روز سه شنبه (23 تیر) تاکنون ،بارها به مناسبت های مختلف و با حضور در برنامه های تلویزیونی تلاش کرده تا از توافق هسته ای دفاع کند و به حزب رقیب اعلام کرد که این توافق بهترین توافق است و به نفع همه ی طرف های مذاکره کننده هسته ای می باشد.

وی گفته است که اگر کنگره این توافق را رد کند ، امریکا منزوی می شود و در عین حال اعلام کرد در صورت چنین اتفاقی از اختیارات قانونی خود استفاده کرده و آن را وتو می کند.

وی در عین حال به یکی از رسانه ها غربی گفت که اطمینان دارد، کنگره این توافق را تایید و نمایندگان به آن رای خواهند آن داد.

اعضای کنگره تا هفدهم سپتامبر (26 شهریور ) برای بررسی توافق هسته ای با ایران مهلت دارند.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا