خواندنی

مجوز سقط چه زمانی صادر می‌ شود؟

پزشکی قانونی همیشه با سقط درمانی موافقت نکرده و مجوز صادر نمی‌کند. ممکن است موارد پزشکی ارائه‌شده به تایید پزشکی قانونی نرسد. به علاوه گاهی دیر مراجعه کردن افراد، دلیل دیگری است که سقط را غیرممکن می‌کند. براساس قوانین پزشکی قانونی، مادران باردار تنها درصورتی‌که قبل از ۴ماهگی از مراجع قضایی گواهی دریافت کنند، می‌توانند فرزندشان را سقط کنند.

در غیر این صورت، مادر باید با بیماری‌هایی که ممکن است خود او را از پای در آورد یا منجر به تولد نوزاد بیمار شود، کنار بیاید.

مجوز سقط چه زمانی صادر می‌شود؟

ازجمله بیماری‌هایی که ممکن است مجوز سقط را از مراجع مربوط دریافت کند، می‌توان تریزومی ۱۳، ۱۸، ۱۶، نشانگان فریاد گربه، اختلالات رشدی کشنده، اختلالات کشنده اعصاب مرکزی، ناهنجاری‌های کشنده مربوط به مغز و جمجمه (مثل بیرون‌زدگی جمجمه، تشکیل‌نشدن بخشی از مغز و. . . )، اختلالات شدید چشمی (مثل زمانی که بر اثر بیماری چشم‌ها به هم متصل می‌شوند) و. . . را نام برد.

بینی شکل گرفته یا نه؟
مورد دیگری که در سونوگرافی اولیه بررسی می‌شود، نوع تیغه بینی یا همان شاخص (NB) است. حتما دیده‌اید کودکانی که مبتلا به سندرم داون یا تریزومی ۲۱ هستند، بینی‌های فرورفته و صاف دارند. یعنی بینی این کودکان برجستگی ندارد؛ بنابراین مشاهده تیغه بینی و بررسی برجستگی آن در ۱۱ تا ۱۳ هفتگی جنین می‌تواند نشان دهد احتمال ابتلای جنین به سندرم داون وجود دارد یا خیر.

عملکرد مغز و قلب نرمال است؟
بررسی ساختار، وضعیت و عملکرد مغز یکی دیگر از موارد ارزیابی است. در سونوگرافی باید قسمت‌های مختلف مغز ازجمله بطن سوم به خوبی قابل دیدن و ارزیابی باشد. از این سونوگرافی می‌توان رشد مغز، وضعیت بخش‌های مختلف و…  را هم بررسی کرد. بررسی جریان خون و وضعیت قلب هم باید مورد بررسی قرار بگیرد.  در بین تمام این بررسی‌ها آنچه از همه مهم‌تر است ضخامت پوست گردن و دیدن استخوان بینی جنین است. با این فاکتور می‌توان احتمال ابتلای جنین به سندرم داون را حدس زد.

فرم صورت طبیعی است یا خیر؟
اندازه‌گیری زاویه بین صورت و فک بالا در سونوگرافی اولیه مشخص می‌شود. از آنجا که صورت کودکان مبتلا به سندرم داون فرورفته و صاف است، زاویه بین صورت و فک بالای این کودکان باز است؛ بنابراین در بررسی‌های مربوط به سونوگرافی سن ۱۱ تا ۱۳ هفتگی اگر زاویه بین صورت و فک بالا باز (منفرجه) باشد و صورت برجستگی نداشته باشد، ممکن است احتمال ابتلا به سندرم داون را در نظر بگیریم.

وضعیت کلیه و ستون فقرات چگونه است؟
در ۱۸ هفتگی و با انجام سونوگرافی تکمیلی می‌توان برخی موارد مثل وضعیت کلیه‌ها، قلب و ستون فقرات جنین را هم تا حدودی  بررسی کرد. بررسی احتمال کیست‌های کوچک در مغز جنین، مشاهده یک نقطه اکوژن در قلب جنین و برخی نشانه‌های دیگر که به‌عنوان نشانه‌های جزئی هستند هم در این آزمایش‌های ۱۸ هفتگی مورد بررسی قرار می‌گیرند. وجود نشانه‌های جزیی مثل کیست‌های مغزی یا یک نقطه اکوژن در قلب به این معنی نیست که جنین حتما مبتلا به سندرم داون است یا حتما باید آمنیوسنتز انجام دهد؛ این نشانه‌ها به ما می‌گوید کمی دقیق‌تر آزمایش‌های را بررسی کنیم. اگر آزمایش‌های قبلی مشکوک و اصطلاحا لب مرز باشد در آن صورت باید آمنیوسنتز انجام داد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا