فید

اینجا ایران است؛ خندیدن مردم هم سیاسی است!

اما از آنجا که همه برنامه های پرطرفدار محکوم به پرحاشیه بودن نیز هستند خندوانه نیز از این موضوع مبرا نماند و گرفتار حاشیه های بسیاری شد.
حاشیه هایی که منصفانه اگر بنگریم نصف بیشترشان توسط حاشیه سازانی که همیشه دنبال حاشیه هستند و به قولی روزی شان با حاشیه سازی به دست می آید برای این برنامه ایجاد شدند. همان اوایل پخش سری دوم برنامه خندوانه بود که مهمانان خاصی که رامبد جوان برای حضور در برنامه اش از آنها دعوت می کرد، شدند اولین حاشیه این برنامه. برنامه ای که بنا به گفته مجری این برنامه یعنی رامبد جوان قرار بود برنامه ای برای خنداندن مردم و شاد کردن آنان باشد با دعوت از مهمانانی غیر هنری این شبهه را پدید آورد که خندوانه آرام آرام به سمت سیاسی شدن می رود. گرچه رامبد جوان همان زمانها در نشست خبری خود آب پاکی را روی دست حاشیه سازان بی شمار این برنامه ریخت و عنوان کرد که برنامه اش سیاسی نیست و آمدن شخصیت های سیاسی دلیل بر سیاسی بودن این برنامه نیست، اما حاشیه سازان از حاشیه سازی هایشان دست برنداشتند و به سیاسی کردن خندوانه علیرغم معلوم بودن مسیر اصلی برنامه ادامه دادند. به هر حال رامبد جوان به مسیر خود ادامه داد و مهمانان دیگری از حوزه های مختلف به برنامه اش آورد تا اثبات کند که مسیرش با آنچه که حاشیه سازان در ذهن می پرورانند مغایر است. او حتی به صورت علنی اعلام کرد که دوست دارد محمد جواد ظریف و حتی حسین شریعتمداری و فرج الله سلحشور را به برنامه اش دعوت کند . رامبد در توضیحی دعوت از این افراد«شریعتمداری و سلحشور» دلیل بر این نیست که خندوانه دیدگاه و نظر آنان را قبول دارد بلکه دلیل این دعوت بیشتر این است که خندوانه می خواهد بداند که این افراد چطور فکر می کنند.
ماجرای سیاسی زدگی برنامه خندوانه که محصول تلاش حاشیه سازان برای برنامه خندوانه بود دست از سر رامبد جوان و برنامه اش برنداشت اما این موضوع باعث نشد که او از ادامه مسیر منصرف شود. این روزها با پخش بخش استندآپ کمدی انگار تلاش حاشیه سازان به اوج خود رسیده است، تلاش حاشیه سازان برای اثبات این موضوع که رامبد جوان یک فرد نان به نرخ روزخور و برنامه اش هم یک برنامه سفارشی و سیاسی است جمعه شب به نقطه جوش خود رسید. زمانی که بخش
استندآپ کمدی مهمان دو هنرمند کمدی بود که یکی از آنها (امین حیایی) پیش از اجرای استندآپ کمدی اش مورد هجمه بی‌شمار مخالفان و حاشیه سازان بود و دیگری (امیرمهدی ژوله)در همان شب به جمع سوژه های حاشیه سازی بدل گشت. البته پیش از آن هم حاشیه سازان برای اثبات سیاسی بودن خندوانه به مهمانی که چند شب پیش به خندوانه آمده بود تلاش کرده بودند، زمانی که رامبد جوان از غلامعلی حداد عادل برای حضور در برنامه اش دعوت کرد و این چالش زمانی بسیار عمیق شد که در شب رقابت دو کمدین یعنی امیر مهدی ژوله و امین حیایی رامبد جوان از خنده غلامعلی حداد عادل به عنوان خنده برتر هفته یاد کرد و با این خبر دل حاشیه سازان بسیار شاد شد چرا که گمان کردند تلاششان برای اثبات سیاسی بودن خندوانه به بار نشسته است. از سوی دیگر آنها پیش از این هم با اعلام نام امین حیایی به عنوان یکی از کمدین ها سناریوی دیگری را آغاز کردند سناریویی که تمام تلاشش این بود که خندوانه و مهمانانش را یک برنامه سیاسی جلوه دهد. حاشیه سازان با مطرح کردن نام فیلم سینمایی قلاده های طلا که امین حیایی در آن به ایفای نقش پرداخته بود سعی در راه انداختن کمپینی کردند که هدفش این بود که چون امین حیایی در قلاده های طلا بازی کرده هیچ‌کس به او رای ندهد. اما سیاسی بازی سیاست زدگان تنها دامن امین حیایی را نگرفت چرا که استندآپ کمدی ای که امیر مهدی ژوله ایفا کرد او را هم گرفتار حاشیه های بیشماری کرد.
حاشیه هایی که مربوط به خواننده غیرمجازی بود با نام امیر تتلو.
ماجرا از این قرار بود که امیرمهدی ژوله در بخشی از اجرای استندآپ کمدی اش به موضوع خواننده های زیرزمینی اشاره کرد . امیر مهدی ژوله در بخشی از اجرای‌اش گفت: «برای مشهور شدن باید خواننده می‌شدم و اسمم را می‌گذاشتم “امیر ژوژولو”. به طرفدارانم هم می‌ گفتم “ژوژولیا”. بعد توی صفحه مجازی عکس خودم را میگذاشتم که سرما خوردم و ده هزار نفر برام کامنت می گذاشتند، الهی بمیرم، دستمال بگیر. تازه پنجاه هزار نفر هم آن را به اشتراک می گذاشتند.»
ژوله با این بخش از اجرای خودش در واقع فضا را به طور کامل برای حاشیه سازان باز کرد. حاشیه سازانی که شاید این بار هدفشان تخریب برنامه خندوانه بود نه سیاسی جلوه دادن آن.
* حمله طرفداران تتلو به صفحه اینستاگرام ژوله
سوژه شدن امیر تتلو توسط امیرمهدی ژوله برای طرفداران تتلو بسیار گران تمام شد چرا که آنان این اقدام امیرمهدی ژوله
عکس العمل شدیدی نشان دادند و با این عکس العمل عملا اثبات کردند که چه کسانی صفحه لیونل مسی را در جام جهانی برزیل پر از الفاظ رکیک کردند. ماجرا از این قرار بود که جمعه شب و پیش از اجرای امیرمهدی ژوله ، او آخرین پست ایسنتاگرامی خود را درباره اجرایش در خندوانه نوشت اما بعد از اجرا، طرفداران امیر تتلو خواننده زیرزمینی به صفحه ژوله حمله کرده در کامنت‌های خود به او اهانت کردند. آنها که از شوخی این کمدین با امیرتتلو ناراحت شده بودند، با نوشتن کامنت‌هایی با محتوای ناسزا و اهانت نسبت به این اتفاق واکنش نشان دادند. البته طرفداران اجرای مهدی ژوله نیز در کامنت‌هایی به او پیشنهاد دادند که این نوشته‌ها و این افراد را نادیده بگیرند.
* واکنش امیر تتلو به شوخی امیرمهدی ژوله در استندآپ‌اش:
اجرای امیرمهدی ژوله تنها واکنش طرفداران امیرتتلو را در بر نداشت چرا که خود این خواننده هم نسبت به اجرای این هنرمند واکنش نشان داد، واکنشی که گرچه به تندی واکنش طرفدارانش نبود اما در نوع خودش واکنشی قابل توجه بود.
امیر تتلو دقایقی پس از اجرای ژوله واکنش خود را نشان داد و در صفحه مجازی اش نوشت:
«میگن تو برنامه اى به اسم خندوانه به ما مثکه بى احترامى شده توسط یه آقایى به اسم ژوژولو !! والا من اون برنامه رو تا حالا ندیدم و این آقارم نمی‌شناسم اما چیزایى که الان راجع بهش فهمیدم اینجوریه که میخوان یه کارى کنن که مردم بخندن !! خب اگه با بى احترامى به ما مردم می‌خندن بذار بخندن . دمشونم گرم .شکایتى ندارم ،حساس نشین ، بذارین زندگیشونو بکنن به نظرم خوشحال کردن و خندوندن مردم کار مقدسیه البته اگه به خاطر نفع شخصى نباشه»
* واکنش رضایا به شوخی امیرمهدی ژوله در استندآپ کمدی اش:
پس از واکنش امیر تتلو، رضایا دیگر خواننده‌ای که ژوله در استندآپش با او هم شوخی کرده بود نیز به این اجرا واکنش نشان داد. امیررضا طاری معروف به رضایا با انتشار تصویری از ژوله در صفحه‌ اینستاگرامش نوشت:
«جناب آقای امیرمهدی عزیز یا همون کاراکتر ( ژوله ) خیلى لطف کردن تو برنامه خندوانه اسم منو آوردن.واسه من که خودم طرفدار این برنامه هستم باعث افتخاره که اسمم تو این برنامه گفته شد.این دوستان واسه شادى شما زحمت می‌کشن پس لطفا دنبال حاشیه و جنگ نباشید.از خدا میخوام روزى که من و بقیه دوستانم مجوز بگیریم و بتونیم به صورت رسمى به شما خدمت کنیم.شب خوش»
* واکنش ژوله به پست ایسنتاگرامی رضایا:
اما ژوله نیز با انتشار متن زیر به رضایا پاسخ داد . او در پست اینستاگرامی اش نوشت:
«رضایا عزیزم دوست خوب. پسر محجوب عزیز. ممنونم از سعه صدرت. از میزان درک و فهمت از مفهوم طنز و کمدی.ممنونم از این برخورد دوستانه و بزرگوارانه‌ات با شوخی کوچیکی که از کنارت رد شد.
ما برای آوردن لبخند و بیشتر کردن دوستی ها و کم کردن از تنش ها و استرس ها و دعوا ها و قیل و قال ها تو خندوانه دور هم جمع شدیم. همه اون چیزهایی که آرزوی تو و هنرت هم هست…روی ماهتو می‌بوسم و آرزو می‌کنم به زودی زود با رفع همه موانع صدای خودتون رو به گوش دوستداراتون برسونید.مخلصیم.یا علی.»
* پس از تحریر
نکته جالب توجه در اجرای کمدین خندوانه این بود که کسانی که (تتلو و رضایا) باید از این موضوع ناراضی باشند، کاملا راضی هستند و هیچ‌کدامشان هیچ اعتراضی ندارند و حتی با الفاظ خوب و زیبا همچون «عزیز» و «زحمت می کشین» با هم گفتگو می کنند اما در این میانه تلاش کاسه هایی که از آش داغ‌تر شده اند برای حاشیه سازی برای برنامه خندوانه قابل تامل است. از سوی دیگر تلاش عده ای دیگر برای سیاسی جلوه دادن این برنامه که جزو برنامه های انگشت شمار نسبتا موفق صدا و سیماست جالب توجه است. به طوریکه اکنون رقابت ژوله و حیایی به یک دو قطبی تمام عیار در دنیای مجازی تبدیل شده است.

امیرمهدی ژوله:
صفحه اینستاگرامم را می بندم

در همین رابطه امیرمهدی ژوله درباره فضای دو قطبی که بعد از اجرای استندآپ کمدی او و امین حیایی پیش آمده می‌گوید: «ماجرا این است که من ۱۵ دقیقه با انسان نازنینی به نام امین حیایی رقابت کردم ولی این فقط یک مسابقه است. بعد از این ماجرا ما حتما با یکدیگر کار خواهیم کرد و همدیگر را خواهیم دید و رابطه و رفاقت خواهیم داشت. طی این فرآیند هم کلی به ما خوش گذشته، چه هنگام اجرا چه پشت صحنه. او کمدی اکت و حرکت اجرا کرد و من کمدی مبتنی بر دیالوگ و کلام. خیلی هم یکدیگر را دوست داریم و رفقای خوبی برای هم هستیم.» به گزارش خبرآنلاین، ژوله ادامه داد: این فضاهای دوقطبی یا فضاهای هواداری که دیدم این چند شب پشت اجراهای خندوانه شکل گرفته نقض‌کننده هدف این برنامه است. چند نفر کمدین و بازیگر آمده‌اند و بی‌هیچ مشکلی تصمیم گرفته‌اند در این مسابقه شرکت کنند. امین حیایی حاضر شده با من نویسنده مسابقه بدهد یا علیرضا خمسه حاضر شده با چند جوان رقابت کند. همه منیت‌ها را کنار گذاشته‌اند و در یک مسابقه شرکت کردند تا مفهوم شوخی و خنده را جا بیندازند.» او با بیان این که هدف اصلی این مسابقه این است که حال همه را خوب کند، می‌افزاید: «این مسابقه و کلا برنامه خندوانه می‌خواهد حال آدم‌ها را خوب کند. روحیه بهتری بدهد و لحظه‌ای ما را از فشارهایی که طی شبانه روز با آن روبه‌رو ایم، برهاند. تمام اینها باعث می‌شود حال ما بهتر و دوستی‌های‌مان ماندگارتر شود اما متاسفانه این اتفاق نمی‌افتد.» نویسنده سریال «شب‌های برره» ادامه می‌دهد: «نه تنها این اتفاق نمی‌افتد که شاهد توهین و تحقیر هم هستیم. به کسی که به خاطر احترام به پیشکسوت یا هر دلیل دیگری اجرا نمی‌کند توهین می‌کنند، به یک نفر دیگر به بهانه این که آقایان را زیر سوال را برده توهین می‌کنند، یک نفر باعث حذف یک نفر دیگر می‌شود، باز هم توهین می‌کنند و بدترین فحش‌ها را می‌دهند و من واقعا نمی‌فهمم چرا.» ژوله درباره شوخی‌‌های خود با خوانندگان در اجرای استندآپ کمدی‌اش هم می‌گوید: «من در اجرایم با چند تن از دوستان خواننده‌ام آن هم در لفافه شوخی کردم اما پیش از هر چیز بزرگترین شوخی را خودم کردم بعد یکسری دوستان که هواداران آن خواننده هستند می‌آیند و به من توهین می‌کنند، سپس دوستانی که هوادار من هستند می‌آیند و به آنها توهین می‌کنند… خب، راستش ما اصلا برای این چیزها در مسابقه شرکت نکردیم. خندوانه درست شد که این اتفاقات نیفتد. خندوانه درست شد که ما فرهنگ مدارا را یاد بگیریم، این که می‌شود به جای خشمگین و عصبانی شدن به طنز کشید و نقد کرد.» او می‌افزاید: «چند کمدین و بازیگر آمده‌اند و سخت‌ترین و تلخ‌ترین اتفاقات زندگی‌شان را به شوخی و خنده تبدیل می کنند و آنها را تعریف می کنند تنها برای این که لبخند را روی لب مردم بیاورند ولی در نهایت نتیجه این چیزی می‌شود که می‌بینیم و این اتفاق خیلی بد است.» او درباره واکنش‌هایی که به اجرای دوم او در مسابقه خنداننده برتر شکل گرفته نیز می‌گوید:«اولین درد من بدفهمی‌است. اتفاق خوبی افتاده چرا باید به چنین جاهایی ختم شود؟ من یک هفته نیست که صفحه اینستاگرامم را باز کردم و خیلی خوشحال شدم که این چنین مورد استقبال قرار گرفت چون در عرض یک هفته ۵۵ هزار فالوئر پیدا کرد و این یک رکورد است اما با اتفاقاتی که افتاده تصمیم گرفته‌ام صفحه‌ام را ببندم.» ژوله دلایل این تصمیم را هم چنین عنوان می‌کند: «می‌خواهم صفحه‌ام را ببندم چون اگر در این صفحه نتوانم حرمت خودم و همکارانم را نگه دارم، این صفحه به چه درد می‌خورد؟ اگر نتوانم احترام امین حیایی که با او مسابقه داده‌ام، احترام کسانی که با آنها شوخی کرده‌ام و احترام خودم را حفظ کنم این صفحه به چه دردی می‌خورد؟ اگر قرار است به من، خانواده‌ام، دوستانم، رقیبم و … توهین بشود چرا باید این فضا را داشته باشم. فضایی که نمی‌توانم کنترلش کنم. من این صفحه را ایجاد کردم که ارتباطی با مخاطب داشته باشم و از آنها انرژی مثبت بگیرم و اگر شد لحظات شادی را هم برای آنها خلق کنم نه این این اتفاقات بیفتد.» این نویسنده، درباره به وجود آمدن فضاهای دو قطبی در جامعه هم اظهار می‌کند: «ناگهان همه چی دو قطبی و سیاه و سفید می‌شود و این خیلی عجیب است. راستش من توانایی تحلیل این فضا را ندارم ولی شاهدم که ناگهان مثلا فضا دو قطبی پولدار و فقیر می‌شود و مردم در صفحه آدم‌های پولدار حتی به یک دختر مرده فحاشی می‌کنند. یا مثلا فضا ناگهان پرسپولیسی استقلالی می‌شود یا برای دو خواننده چنین اتفاقی می‌افتد و یا مثلا برای دو برنامه تلویزیونی مثل خندوانه و ماه عسل ناگهان فضای دو قطبی شکل می‌گیرد و اینها همه خیلی بد است. به نظرم این فضا توانایی لذت بردن را از ما می‌گیرد هر چند معتقدم این فضاها عمومیت ندارد. یک بخشی از جامعه این شکلی هستند ولی همین تعداد هم می‌توانند آدم‌ها و برنامه‌ها را از اهداف‌شان دور کنند. این به حاشیه بردن باعث می‌شود که دست‌اندرکاران امور نیز مثلا در جایی مانند صدا و سیما حساس شوند و اگر فردا روزی کسی بخواهد با کسی یا جایی شوخی کند دست و دل همه می‌لرزد و باعث می‌شود همه دست به عصاتر راه بروند.» نویسنده «مرد هزارچهره» ادامه می‌دهد: «رسانه‌ها از انحصار در آمده‌اند و همه می‌توانند حرف بزنند و نظرشان را ابراز کنند. این خوب است اما بدی‌اش این است که هیچ کس تعهد و مسئولیت ندارد.
مایی که سال‌ها روزنامه‌نگاری و نویسندگی کرده‌ایم می‌دانیم که برای
تک تک چیزهایی که می‌نویسیم مسئولیم، ولی در این فضاها هر کس با اسم دروغینی می‌تواند بیاید و حرف بزند. البته این فضاها خیلی نوپاست و به گمانم می‌گذرد. بعد از مدتی این فضاها نیز به آرامش می‌رسد. درست مثل تلفن، اوایل که تلفن آمده بود اولین کاری که با آن می‌کردیم این بود که مزاحم تلفنی شویم. زمان گذشت تا بفهمیم تلفن برای مزاحم شدن نیست، این فضاهای مجازی هم همان پروسه را طی می‌کند.» ژوله در پایان می‌گوید: «به هر حال یک مسابقه استندآپ کمدی در یک شبکه‌ای که اصلا برای سرگرمی و تفریح ساخته شده پا گرفته است. برنامه ای که با زحمت و مشقت فراوان و با زحمت های رامبد جوان و تیمش و اطرافیانش به اینجا رسیده است. حالا یک اتفاق جدیدی در ایران دارد می افتد و استندآپ کمدی دارد معرفی می شود. رقابتی شکل گرفته و کمدین های درجه یکی حاضر شدند با امثال من نویسنده مسابقه بدهند. من و امین حیایی فقط دو استند آپ کمدینیم. تنها کارمان این است که بخندانیم نه عقبه ای داریم و نه آمدیم به کسی توهین کنیم. من خواهش می کنم بدون توجه به این که کی قبلا چه کار کرده یا بعدا چه کار می خواهد بکند ۱۵ دقیقه استندآپ را ببینیم و در نهایت به آنهایی که دوست داریم رای بدهیم و به جا افتادن فرهنگ کمدی و طنز کمک کنیم. آنقدر سیاه و سفید نگاه نکنیم. اگر یکی را دوست داریم لازم نیست به آن یکی فحش بدهیم، اگر افکار و عقاید یک نفر با ما همخوان است به معنی این نیست که آن یکی مزدور است. کمی با هم مهربان‌تر باشیم و کمک کنیم خندوانه به هدف اصلی‌اش برسد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا