برای حفظ جوانی به طور مداوم و روزانه بازی کنید
با گذر زمان همه اندام های بدن به تدریج تحلیل می روند و نمی توانند همه وظایف خود را به خوبی انجام دهند. رعایت عادات صحیح در زندگی باعث حفظ سلامتی و پیشگیری از کاهش زود هنگام کیفیت زندگی می شود.
بسیاری از افراد چندان توجهی به سلامتی مغز ندارند با اینکه یکی از مهم ترین اندام بدن است و تا حد زیادی تحت تاثیر فرایند پیری قرار دارد. عدم فعالیت مغز زمینه ساز مشکلات روانی، کاهش حافظه و اختلالات خواب می شود.
اما می توان از عملکرد خوب مغزی و شناختی در تمام طول زندگی بهره برد فقط کافی است عادات صحیحی رعایت شود و ورزش نیز به عنوان یک اصل مهم در زندگی جدی باشد.
انجام تمرینات ورزشی منظم
تمرینات ورزشی سلول های مغزی و اتصالات بین آنها را تقویت کرده و تولید سلول های جدید را نیز تحریک می کند. این عادت سالم همچنین جریان خون را بهبود می بخشد که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، آلزایمر و دیگر انواع دمانس را کاهش می دهد.
بعضی از مطالعات نشان می دهند فعالیت جسمانی مناسب به خصوص زمانی که با رژیم غذایی صحیح همراه باشد برای مغز بسیار عالی است. پیاده روی، دوچرخه سواری، باغبانی، فوتبال و طناب بازی از جمله بهترین تمرینات توصیه شده می باشد.
رعایت رژیم غذایی سالم
تغذیه نادرست به طور کلی باعث بالا رفتن کلسترول بد خون می شود که این مسئله نیز می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و همچنین اسیب های مغزی را افزایش دهد.
برنامه غذایی با مصرف کم چربی و کلسترول، سرشار از میوه ها، سبزیجات سبز و غلات به حفظ سلامت سلول های مغزی کمک می کند. اسفناج، کلم بروکلی، چغندر قرمز، فلفل قرمز، پیاز، کلم دکمه ای، ماهی دریایی، انواع دانه ها و میوه های خشک خوراکی های عالی در این زمینه اند.
روابط اجتماعی زیاد
ارتباطات اجتماعی جز لاینفک زندگی ما از دوران کودکی است و نقش مهمی در پیشرفت توانایی های شناختی دارد. حفظ رابطه با دیگران، انجام فعالیت های فرهنگی، ورزش های گروهی و سفر عادات صحیحی هستند که مانند حفاظی در برابر دمانس عمل می کنند.
توجه به کسب آرامش
استرس جسمی و روحی دائمی ممکن است زمینه ساز مشکلات حافظه و اختلالاتی در روند یادگیری شود. گرچه مشکل خواهد بود اما بهتر است در کمال آرامش با مشکلات زندگی روبرو شد. البته باید در ابتدا علل استرس را شناخت.
استراحت کافی
زمانی که بدن در شب استراحت می کند، مغز می تواند عملکردهایی که طی روز نتوانسته انجام دهد را فعال کند. چرت نیمروزی نیز به تثبیت اطلاعات و مطالب آموخته شده روزانه در حافظه کمک می کند. همچنین در این زمان آنچه مفید نیست را نیز حذف خواهد کرد.
خواب سبک، نامنظم و خیلی کوتاه تغییرات مغزی سریع را به همراه دارد که روز بعد با مشکلات روحی بروز می کند. توصیه می شود حتما هر فردی حداقل 7 ساعت در شب بخوابد.
یادگیری مطالب جدید در هر روز
فرایند یادگیری از زمان تولد آغاز شده و هیچ گاه نیز تمام نمی شود. تمرین دادن به حافظه توسط آموختن مطالب جدید و تامل کردن در آموخته های قبل یکی از بهترین روش های حفظ سلامت مغز است.
حافظه به طور مطلوب تا سن 30 سال فعالیت دارد. پس از این سن، بسیار مهم است که با خواندن، نوشتن، بازی های ذهنی و … همواره فعالیت و پویایی آن حفظ شود.
مطالعه یک کتاب در هفته
کتاب خواندن یک سرگرمی بسیار دلچسب است که برای تقویت مغز و جلوگیری از آسیب های آن بسیار مفید خواهد بود. مطالعه منظم قدرت تمرکز را افزایش می دهد، ارتباط نورون ها را تسهیل می کند و جز بهترین فعالیت ها برای پیشگیری از تحلیل حافظه در دوران سالمندی است.
بازی کردن
بهترین روش برای حفظ جوانی بازی کردن مداوم و روزانه است. حفظ روحیه کودکی راهکاری عالی برای رهایی از مشغله های ذهنی، استرس و آنچه بر سلامت مغز تاثیر می گذارد، خواهد بود. رویاها و ارزش های کودکانه با ایجاد احساس شادی و نشاط برای روحیه بسیار مفید هستند.
179/