از محرمانههاي پرونده زنجاني نپرسيد!
ساخت و ساز هاي غير مجاز سند ندارند
احمد تویسرکانی همچنین در پاسخ به این سوال که گفته میشود بسیاری از ساخت و سازهای غیرمجاز دارای سند رسمی هستند اظهار داشت: تا به حال موردی نداشتهایم که ساختوساز غیرمجاز تخریب شده، دارای سند باشد. طبق بررسیهای صورت گرفته، عمده تخریبها به شکل غیرمجاز ساخته شده بودند و سند رسمی هم نداشتند زیرا صدور سند تفکیکی تنها با نقشه که به امضای شهرداری میرسد، امکانپذیر است و عمده این تصرفات و تغییرکاربریها بدون مجوز دستگاههای متولی بوده است.
وي در خصوص ثبت علائم تجاری شرکتهای ایرانی در خارج و بالعکس نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران، عضو معاهده بینالمللی مادرید است و در هفت ماهه گذشته از سال جاری، دو هزار و 21 شرکت ایرانی برای ثبت علائم تجاری خود در خارج از کشور، تقاضا کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 23 درصد رشد را نشان میدهد. در حوزه ملی نیز هشت هزار و 753 علامت تجاری خارجی ثبت شده است.
معاون رئیس قوهقضايیه ادامه داد: ثبت این علائم به معنای مجوز فعالیت تجاری برای شرکت ایرانی در خارج از کشور و بالعکس نیست بلکه معنایش این است که افراد حق استفاده از برندهای ثبت شده را ندارند و هدف از پروتکل بینالمللی مادرید نیز رعایت حقوق صاحبان برندها در کشورهای مختلف است که هم اکنون 86 کشور دنیا عضو این معاهده هستند.
برخی موارد در پرونده بابك زنجاني محرمانه است نمیتوانیم پاسخ بدهیم
وی در پاسخ به این سوال که بابک زنجانی در دادگاه مدعی شده ویلای لواسان و ساختمان vip متعلق به مادرش است و اینکه در بحث ملک ایران زمین، 10 میلیارد تومان به دفترخانه داده است، گفت: اطلاعات دقیق در خصوص پرونده بابک زنجانی به دادگاه ارائه شده است و چون برخی موارد در پرونده محرمانه است نمیتوانیم پاسخ بدهیم. در نقل و انتقالات به شکل سیستمی، هر سندی که تنظیم میشود، حقالثبت، حقالتحریر و سایر موارد به صورت سیستمی درج میشود و پرداختها نیز طبق آن صورت میگیرد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک درباره بنگاههای معاملات املاک نیز گفت: متاسفانه در حوزه فعالیت بنگاههای معاملات املاک، نظارتی از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور وجود ندارد. متاسفانه در دولت قبل، مقررات به نحوی تنظیم شد که بنگاههای معاملات املاک به مثابه یک واحد صنفی قلمداد شدند در حالی که بنگاهها، کار حقوقی انجام میدهند و نقش بسیار مهمی در پیشگیری یا تولید اختلافات دارند.
وی در خصوص امکان اشتباه در اسناد رسمی نیز گفت: در گذشته که اسناد به صورت دستی صادر میشد، امکان اشتباه وجود داشت اما سیستم کاداستر این مشکل را برطرف کرده است و در حال حاضر 12 میلیون سند مالکیت تحت سیستم کاداستر به اشخاص تحویل شده است.معاون رئیس قوهقضايیه افزود: بخش عمدهای از عرصه کشور متعلق به دولت است. از مجموع 168 میلیون هکتار عرصه، 145 میلیون هکتار جزو اراضی ملی و منابع طبیعی است. در گذشته برای صدور اسناد دولتی، اقداماتی صورت گرفته اما مشکل در این حوزه، غیرشفاف بودن حدود مالکیتهاست. در راستای قانون جامع کاداستر، تلاش شده حدود مالکیت اشخاص و دولت دارای مختصات باشد و تاکنون برای حدود هشت میلیون هکتار از اراضی سند صادر شده است.
رشد یک درصدی طلاق
تويسركاني درباره آمار ثبت شده ازدواج در این مدت گفت: 437 هزار و 205 ازدواج ثبت شده است که کاهش 3 درصدی را نشان میدهد. بیشترین ازدواجها نیز برای آقایان در بازه سنی 25 تا 29 سال و برای خانمها بین 20 تا 24 سال بوده است.وي همچنین درباره آمار طلاق گفت: در این مدت، 90 هزار و 70 طلاق ثبت شده است که یک درصد رشد داشته است؛ بیشترین طلاق ثبت شده برای آقایان بین 30 تا 34 سال و برای بانوان بین 25 تا 29 سال بوده است.وی با بیان اینکه از هر 5 ازدواج، یک مورد به طلاق منتهی میشود گفت: بیش از 45 درصد طلاقها در 5 سال اول زندگی اتفاق میافتد.رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه اظهار کرد: طبق گزارش استخراج شده از سامانه ثبت ازدواج و طلاق بیشتر ازدواجهای ثبت شده یعنی بیش از 38 درصد مربوط به آقايان با رده سنی 25 تا 29 سال و بیشتر ازدواجهای ثبت شده خانمها به میزان 31 درصد مربوط به رده سنی 20 تا 24 سال بوده است. وی افزود: همچنین بررسیها نشان میدهد بیشترین طلاقهای ثبت شده زوج به میزان 6/24 درصد مربوط به رده سنی 30 تا 34 سال و بیشتر طلاقهای ثبت شده زوجه نیز به میزان 8/22 درصد مربوط به رده سنی 25 تا 29 سال بوده است.
179/