یکی از بخشهای بسته خروج از رکود و تحریک تقاضا، اعطای کارتهای خرید
البته این فاصله بین تسهیلات ٢٥میلیونی خودرو و کارت اعتباری ١٠میلیونی دلایل مختلفی داشت، ازجمله محاسبه سود کارت اعتباری، میزان اعتباری که باید اختصاص مییافت، تخمین واجدین شرایط و… بود. این درحالی است که عبدالناصر همتی، رئیس شورایعالی هماهنگی بانکهای دولتی اعلام کرده بود که ۹هزارمیلیارد تومان کالا در انبار تولیدکنندگان باقی مانده و دولت قصد دارد که به مرور، آنها را به بازار تزریق کرده و برای آن بازاریابی میکند. اما طحانپور رئیس اتحادیه لوازم خانگی عنوان میکند که این طرح از پایان هفته جاری شروع میشود.
جلسه ٣ جانبه و کالایی که مرجوع نمیشود
موضوع پیگیری و اجرای طرح کارت اعتباری که در حقیقت فاز دوم بسته خروج از رکود است، با جدیت توسط مسئولان و مجریان این طرح درحال پیگیری است. چون همانطور که گفته شد جزییات اجرای این طرح به درستی مشخص و تفکیک نشده است. به همین دلیل مسئولان بانک مرکزی، وزارت صنعت و سازمان مدیریت برای تصمیمگیری اجرای فاز دوم بسته رونق اقتصادی دولت (طرح کارت اعتباری ۱۰میلیون تومانی خرید) روز گذشته در دفتر معاون اول رئیسجمهوری گردهم آمدند. این جلسه که با حضور اسحاق جهانگیری، رئیس کل بانک مرکزی، ناصر حکیمی معاون فناوری اطلاعات بانک مرکزی، مجتبی خسروتاج قائممقام وزیر صنعت، محسن صالحینیا معاون وزیرصنعت و برخی دیگر از مسئولان مربوطه برگزار شد. حال طحانپور رئیس اتحادیه لوازم خانگی عنوان میکند که این طرح از پایان هفته جاری شروع میشود. او اعلام کرده که امکان تعویض کالای خریداریشده در این طرح وجود ندارد.
محمد طحانپور با اعلام این خبر اظهار کرد: براساس پیگیریهای انجامشده، بانک مرکزی به اتحادیه اعلام کرده است که حداکثر تا پایان هفته جاری توزیع کارتهای خرید کالای ایرانی برای بهرهمندی از وام خرید آغاز میشود. رئیس اتحادیه لوازم خانگی همچنین به این نکته اشاره میکند که طرح اعتباری لوازم خانگی نمیتواند همانند طرح تسهیلات خودرو اجرا شود؛ چراکه طبق جدول بانک مرکزی میزان اعتبار خرید لوازم خانگی در ١٨ماه و براساس پایه حقوق افراد مشخص میشود و برای همه یکسان نیست، مضاف بر آنکه در طرح تسهیلات خودرو، سند خودرو در رهن کارخانه باقی میماند، اما در این طرح برای اطمینان وصول تسهیلات کارمندان آموزشوپرورش، بازنشستگان و کارمندان دولت در صف تسهیلات هستند.
جای تبانی در طرح وجود ندارد
طحانپور از مشکلات ریز و درشت این طرح میگوید و اضافه میکند: اجرای این طرح برای خرید کالا دشوار است. با توجه به تنوع زیاد کالا در این طرح، ساماندهی عرضه کالاها دشوار است، از طرفی در این طرح، برخلاف طرح خودرو مبلغ پرداختی به حساب فروشندگان واریز نمیشد و ممکن است مشکلاتی به وجود آورد.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی ادامه داد: در این طرح امکان تعویض یا پسگرفتن کالای فروختهشده، وجود ندارد زیرا از آنجا که مبلغ واریزی بهطور مستقیم به حساب تولیدکننده واریز میشود، در عمل امکان عودت مبلغ توسط فروشنده وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: در این طرح حدود ٢٥ کارخانه برای تأمین لوازم خانگی مشارکت دارند و این کارخانهها ٢٠ تا ٢٠٠ قلم کالا را در این طرح عرضه کردهاند. ناسیونال، یخساران، کاچیران، تاکنوگاز، فیلور، پارسخزر، تهران سبحان، لورچ، انرژی، امرسان، بوتان، سپهرالکتریک، پارس، انتخاب، فیلور، ایران گرما، الکترواستیل، پاکشوما و جهان افروز ازجمله کارخانههایی هستند که در این طرح مشارکت دارند.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا امکان تبانی خریدار و فروشنده و خرید صوری کالا در این طرح وجود دارد یا خیر، گفت: با توجه به اینکه مبلغ خرید کالا مستقیم به حساب تولیدکننده واریز میشود، امکان تبانی بین خریدار و فروشنده وجود ندارد.
179/