فید

چرا کم می ‌آورید‌‌‌‌ از د‌‌‌‌ولت مایه می‌ گذارید‌‌‌‌؟

متهم رديف دوم پرونده در شروع دادگاه  اظهار کرد: در جلسه قبلی دفاعیات خود را در خصوص تثبیت رد اخلال در نظام اقتصادی و شرکت در شبکه سازمان یافته ارائه کردم.وی اضافه کرد: تا قبل از بازداشتم با مسئول پرونده در راستای رد مال و بازگرداندن اموال از جمله فروش شرکت اونر ایر همکاری داشتم اما شخصی مانند خانم م.م، به راحتی آزاد است.
چرا اقدام جدی برای بازگشت اموال انجام نشده است؟
متهم ردیف دوم پرونده نفتی افزود: با در اختیار داشتن 49 درصد سهام شرکت اونر ایر و همچنین 51 درصد سهام این شرکت که به امین آقای زنجانی واگذار شده بود می‌توانستم شرکت یاد شده را 255 میلیون دلار بفروشم و بدون کوچک‌ترین مشکلی در سواحل باهاما باشم مانند بسیاری از افرادی که با ننگ و بی‌آبرویی از کشور فرار کردند اما با اعتراف کذب افراد مسئول آوار را بر دیوار کوتاه من فرود آوردند.م.ش، اضافه کرد: متاسفانه سیاست مدعی‌العموم به یک‌باره تغییر کرد و نمی‌دانم چرا اقدام جدی برای بازگشت اموال انجام نشده است.
طبق كيفرخواست 20 برابر بدهي زنجاني، طلبكارم
وی در ادامه به برخی تناقضات موجود در کیفرخواست اشاره کرد و گفت: در کیفرخواست آمده است زنجانی شخصی است که مبالغ دریافتی از شرکت نفت را در امور شخصی خود با کمک م.ش، هزینه کرده است. در قسمت دیگر کیفرخواست‌ آمده است که م.ش، بابت مبالغ فوق به سورینت بدهکار است و همچنین در قسمت دیگر کیفرخواست عنوان شده م.ش، مبالغ را در حق ذی‌نفعان پرداخت کرده است.  متهم ردیف دوم پرونده ادامه داد: همچنین در کیفرخواست نتیجه‌گیری شده که با احتساب این مبالغ م.ش، 40 میلیارد و 296 میلیون دلار طلبکار است که این مبلغ 20 برابر مبلغ بدهی زنجانی است! م.ش، افزود: این موضوع مسئله‌ای است که احتیاج به تامل، تفحص و قضاوت مرجع قضایی دارد و متاسفانه از این دست تناقضات در کیفرخواست بسیار است.
اینجا کلاس اقتصاد نیست!
متهم پرونده در ادامه اظهارات خود با نشان دادن نموداری کشورهای مختلف را از جهت میزان وابستگی‌شان به اقتصاد باز یا دولتی مورد مقایسه قرار داد که در این لحظه قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: شما در خصوص موضوع اتهامات خود صحبت کنید؛  از این نمودار چه نتیجه‌ای می‌خواهید بگیرید؟
متهم پاسخ داد: می‌خواستم متذکر شوم که در اضطرار و تحریم اقتصاد ایران آسیب‌پذیر است.
قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: اینجا کلاس اقتصاد نیست که نمودار توضیح می‌دهید!
داخل محموله‌های نفتی آب ریخته بودند
قاضی صلواتی از متهم سوال کرد که آیا در نفت‌های تحویل داده شده به فال آب وجود داشت یا خیر که م. ش پاسخ داد: بله. آب قاطی نفت شده بود و نمی‌دانم این کار توسط چه افرادی صورت گرفته بود.
مالكيت كشتي‌ها با زنجاني است
م.ش، در ادامه به موضوع خرید دو فروند کشتی اشاره کرد و  گفت: ظاهرا اعتراف کرده‌اند که این کشتی‌ها را به نام خودم کرده‌ام در حالی‌که این کشتی‌ها به صورت شرکت‌های یک منظوره است و قرار بود زنجانی پاسپورت دانمارکی بفرستد تا کشتی‌ها به نامش شود اما این کار صورت نگرفت ولی با این وجود مالکیت کشتی‌های یاد شده در اختیار زنجانی است و می‌تواند در این خصوص توضیح دهد.متهم ردیف دوم پرونده نفتی اضافه کرد: در یک جلسه‌ای بازپرس پرونده مرا احضار و عنوان کرد حساسیت موضوعات فوق را همگان درک می‌کنند و نیازی نیست دیگر رد مال شرکت‌های خارجی را پیگیری کنی و من نیز پیگیری نکردم. وی ادامه داد: قیمت اموال خارجی از جمله شرکت اونر ایر مجموعا 700 الی 750 میلیون دلار در آن زمان می‌شد اما از من خواستند دیگر پیگیری انجام ندهم.
روابط زنجاني با قرارگاه خاتم
م.ش، در ادامه به حضور در جلسه‌ای با آقای الف.و.د، اشاره کرد و گفت: من به جهت منافع مادی در این جلسه شرکت نکردم و شخص آقای الف.و.د بعد از جلسه به من گفت زنجانی فردی شناخته شده و مورد اعتماد است و قبلا نیز خدمات زیادی به قرارگاه خاتم ارائه کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به تحریم نفت در سال 91 و مشکلات پیش آمده در راستای فروش نفت ایران، حمل و نقل محموله‌ها و همچنین بیمه کردن نفتکش‌ها، این فروشنده بود که اصرار به فروش داشت و یکی از سازمان‌ها صندوق بازنشستگی کارکنان نفت بود.
متهم ردیف دوم پرونده نفتی افزود: در آن جلسه هیچ قراردادی امضا نشد و پس از جلسه نیز زنجانی به من گفت با صندوق بازنشستگی نمی‌توان کار کرد زیرا غیرحرفه‌ای هستند و بهتر است با شرکت اچی کی و نیکو کار کنیم.
چرا هرگاه کم می‌آورید از دولت مایه می‌گذارید؟
قاضی صلواتی خطاب به متهم ردیف دوم پرونده گفت: اسم کسی را نبرید و شما حق توهین ندارید.
رضا نجفی نماینده دادستان تهران نیز با اشاره به اظهارات متهم مبنی بر فشار به دستگاه قضایی برای تشکیل این پرونده گفت: این اظهارات نشر اکاذیب است؛ گروه فشار چه کسانی هستند؟
م.ش در پاسخ به اظهارات نماینده دادستان گفت: دولت بوده است.
قاضی صلواتی خطاب به متهم ردیف دوم عنوان کرد: چرا هر گاه کم می‌آورید از دولت مایه می‌گذارید؟ شما در چارچوب کیفرخواست از خود دفاع کنید.
نماینده دادستان تهران نیز اظهار کرد  آقای متهم به جای صحبت در ماهیت، دو جلسه است درباره فلسفه و منطق بحث می‌کند.
از خودت دفاع كن نه زنجاني!
م.ش، در ادامه اظهار داشت: پس از بازداشت زنجانی نخستین محموله به خانم یو فروخته شد که در همین ارتباط به همراه س. ج به هنگ کنگ رفتم. شرکت چینی برای هر بشکه 97 دلار تعیین کرده بود اما شرکت نیکو 103 دلار می‌خواست و به همین خاطر معامله صورت نگرفت و این محموله برگشت خورد. متهم ردیف دوم پرونده نفتی ادامه داد: مورد ظلم واقع شده‌ام ؛ این همه هیاهو برای محموله‌هایی است که عودت داده شده است و آقای زنجانی نیز از قبل با وزیر نفت در ارتباط با تامین دارو و کالاهای اساسی همکاری می‌کرد اما امروز می‌گویند من او را به مجموعه نفت معرفی کرده‌ام.
در این لحظه قاضی صلواتی خطاب به متهم ردیف دوم پرونده گفت: شما از خودت دفاع کن. روز گذشته نیز از زنجانی دفاع کردی. زنجانی و وکلیش طی چندین جلسه دفاعیات خود را ارائه کردند و نیازی به حمایت شما ندارند،  شما از خودت دفاع کن.
آشنایی با معاون وزیر اطلاعات وقت
م. ش در ادامه اضافه کرد: فروردین ماه سال 92 که برای تبریک عید به برخی بستگان و دوستان به ایران آمده بودم، آقای «ی» معاون وقت اقتصادی وزیر اطلاعات را دیدم. گزارش جامعی در خصوص شرکت ماهان به وی دادم. شرکت هواپیمایی ماهان از طریق یک شرکت انگلیسی اقدام به خرید6 الی 7 فروند هواپیمای بوئینگ 747 کرده بود. شرکت انگلیسی برای خرید این هواپیماها از ماهان، 160 الی 170 میلیون دلار پول و از یک بانک آمریکایی وام گرفته بود. م. ش توضیح داد: وقتی اولین فروند از هواپیماهای خریداری شده به ایران رسید، بانک آمریکایی متوجه شد و شکایت کرد و تمام هواپیماها به جز دو هواپیما را که به ایران آمده بودند، توقیف کرد. الان هم اگر به فرودگاه مهرآباد بروید این دو فروند هواپیما را می‌توانید ببینید. شرکت انگلیسی به بانک آمریکایی گفته بود که من نمی‌دانستم این هواپیماها مربوط به ایران است و پول ماهان دچار مشکل شد. البته مقصر ماهان نبود و آنها کلاهبرداری کرده بودند. متهم ردیف دوم پرونده نفتی افزود: این موضوع، آغاز آشنایی من با آقای «ی» بود. آقای «ی» معاون اقتصادی وقت وزیر اطلاعات گفت که با توجه به اختلافات پیش آمده از تو می‌خواهم نسبت به عودت بارها از فال اقدام کنی. با زنجانی تماس گرفت و گفت که آیا مرا به عنوان فرد مورد وثوق قبول دارد یا خیر. دوباره به دفتر زنجانی رفتم و معرفی‌نامه شرکت ISO را با امضای زنجانی گرفتم.
جلسه‌ای سه جانبه با  مالک فال و نماینده شرکت نیکو
م.ش گفت: جلسه‌ای سه جانبه با حضور مالک فال و نماینده شرکت نیکو در ترکیه برگزار کردیم. بعد از این جلسه نیز چند جلسه با مالک فال و نماینده نیکو داشتیم. بعد از مدتی، مالک فال تماس گرفت و گفت که همه زحمات را ما کشیدیم و چرا باید العقیلی نفع ببرد و این همین موضوع، سرآغاز مشکلات ما با فال شد زیرا شرکت نیکو، سیدی و العقیلی را به فال برای تحویل بارها معرفی کرده بود. البته اینها فقط بهانه بود.متهم ردیف دوم پرونده نفتی ادامه داد: پس از رفت و برگشت‌های فراوان و به توصیه آقای ی معاون اقتصادی وقت وزیر اطلاعات و بدون اطلاع زنجانی، جلسه دیگری با یکی دیگر از پسران مالک فال گذاشتیم که نماینده نیکو نیز حضور داشت. این مسئله با اعتراض شدید زنجانی مواجه شدف،  از او عذرخواهی کردم. آقای ی به من گفته بود این کار را انجام بده و اگر زنجانی اعتراض کرد، من جوابش را می‌دهم. در این جلسه آقای «س.ج» قول‌هایی به ماجد الساری پسر مالک فال داد و گفت که 5 الی 7 درصد به عنوان نقل و انتقال بانکی به فال می‌دهد. م. ش اضافه کرد: بعد از مدتی محمد الساری دیگر پسر مالک فال زنگ زد و گفت که 180 میلیون دلار برای جداسازی آب از نفت هزینه شده است در حالی که دو یا سه میلیون دلار بیشتر هزینه این کار نمی‌شد. این مسئله موجب دعوای من با وی شد.متهم ردیف دوم پرونده نفتی گفت: پس از 5 ماه تلاش و با استخدام سه بازرس انگلیسی که کارشان تعقیب و مراقبت بود، توانستیم یکسری مدارک مربوط به صورت حساب‌های جداسازی آب از نفت را به‌دست بیاوریم. شرکت فال این مسئله را دستاویزی برای تحویل ندادن بار کرده بود و پس از 5 الی 6 ماه متوجه خیانت در امانت فال شدیم. متهم ردیف دوم پرونده نفتی توضیح داد: در نهایت برای طرح شکایت از فال اقدام کردیم. در ابتدا از سوی زنجانی فردی معرفی شد که مدارک را به او دادیم اما توفیقی حاصل نشد. از طریق چند وکیل زبده که یکی از آنها سابقاً دادستان شارجه و دیگری مسئول پلیس شارجه بود، اقدام کردیم. به بازپرس قول دادم سه ماهه محموله‌ها را برگردانم اما نمی‌دانم چرا این مهلت داده نشد و دو ماه بعد بازداشت شدم و این مسئله موجب خوشحالی و سرور دزدان فال شد. با پایان جلسه دیروز دادگاه متهمان نفتی،ارائه دفاعیات دومین متهم نیز به پایان رسید.در این جلسه که فقط با حضور متهم ردیف دوم برگزار شد و بابک زنجانی در دادگاه حضور نداشت، این متهم دفاعیات خود را به پایان رساند و بقیه دفاعیات توسط وکیلش در قالب لایحه به دادگاه ارائه می‌شود.

179/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا