این مرد يك تنه براي ناامنكردن آمريكا كافي است
مهدي دل روشن: دونالد ترامپ، هر از چند گاهی با اظهار نظری جنجالی ، توجه رسانهها و مطبوعات را به خود جلب میکند و البته مهم تر از همه اینکه کاخ سفید را به واکنش وا می دارد. اساساً شخصیتی اسلام ستیز دارد و یک تنه برای ناامن کردن جامعه آمریکا، کافی است. او، اصلاً نمی داند که راجع به چه چیزی حرف می زند و فقط به دنبال
جار و جنجال است. حتی هم حزبیهای او نیز، از دستش حسابی شاکی اند و معلوم نیست که کسانی که در نظر سنجی ها، شرکت می کنند، به چه نکته مثبتی از این مرد دل خوش کرده اند که می خواهند او را به صندلی رئیس جمهوری برسانند! نهایتاً دونالد ترامپ به جوک سال 2016 تبدیل می شود و قطعاً اکثریت مردم آمریکا به او رأی نخواهند داد.ترامپ بیشتر به درد همان شوهای تلویزیونی می خورد چون حرفهایش بیشتر برای یک استند آپ کمدی مناسب است تا یک کمپین تبلیغاتی. اساسا او درکی از شرایط ندارد و درست چند روز بعد از حادثه تیراندازی در کالیفرنیا، مسلمانان را درآمریکا تحریک می کند و می گوید که کسانی که از دین اسلام پیروی می کنند حق ورود به ایالات متحده را ندارند. اتیکت زدن مذهبی به پناهجویانی که به آمریکا می روند، نه تنها از سوی فعالان اسلامی، مسیحی و یهودی مورد تقبیح قرار می گیرد بلکه حتی لائیک های ایالات متحده نیز به شدت، حرف ها و لفاظی های دونالد ترامپ رامحکوم کردند.
در واکنش به حرف های جنجالی ترامپ، دفتر رئیس جمهوری آمریکا چنین دیدگاهی را مغایر ارزشهای جامعه آمریکا و مغایر منافع امنیتی این کشور توصیف کرد. برخی گروهها و سازمانهای اسلامی آمریکا نیز پیشنهاد آقای ترامپ را تقبیح کرده و آنها را با معیارهای رایج در جامعه آمریکایی در تضاد دانسته اند.
این اظهارات با انتقاد شدید شماری از اعضای حزب جمهوریخواه نیز مواجه شد. از جمله جان کاسیچ، از رقبای انتخاباتی دونالد ترامپ گفت که این پیشنهاد یک مورد دیگر از تفرقهاندازیهای خشم آوری است که مشخصه دهان باز کردن اوست!
جب بوش، داوطلب دیگر نامزدی حزب جمهوریخواه نیز گفت که دونالد ترامپ مشاعرش را از دست داده و پیشنهادهای سیاسی او را نباید جدی گرفت .
لیندسی گراهام، رقیب دیگر آقای ترامپ نیز اظهارات او را واقعا خطرناک توصیف کرد.
دیک چنی، معاون ریاستجمهوری در دوره زمامداری جورج بوش و از شخصیتهای قدیمی حزب جمهوریخواه نیز به شدت از سخنان دونالد ترامپ انتقاد کرد. وی گفت: کل این نظر که میتوانیم بگوییم دیگر مسلمان بس است و یک دین را ممنوع کنیم برخلاف تمامی اصولی است که به آنها معتقدیم. آزادی دینی بخشی بسیار مهم از تاریخ ما و منشا هویت ملی ماست… و چنین اظهاراتی غلط است.
با این حال، بعضی دیگر از رقبای دونالد ترامپ با توجه به اینکه سخنان افراطی او در گذشته صرفا باعث جلب توجه مردم شده و موضعش را در نظرسنجیها بهبود بخشیده، واکنش ملایمتری نسبت به پیشهاد اخیر او نشان دادند. کارلی فیورینا در واکنش به این پیشنهاد، باراک اوباما، رئیس جمهور را نیز به خاطر موضع ملایم در قبال سوریه مورد انتقاد قرار داد. وی گفت: افراط ترامپ در واکنش نسبت به این موضوعات به همان اندازه تفریط پرزیدنت اوباما خطرناک است و تد کروز گفت که این پیشنهاد با سیاست من همسو نیست. بعضی گروهها و شخصیتهای آمریکایی واکنش تندتری نسبت به این پیشنهاد نشان دادهاند. مدیر اجرایی شورای روابط آمریکایی-اسلامی سخنان دونالد ترامپ را به سخنان تحریک آمیز سرکرده یک گروه قانون شکن تشبه کرد و شهردار شهر سنپترزبورگ در ایالت فلوریدا، که عضو حزب دموکرات است، در حساب توییتر خود نوشت که «ورود دونالد ترامپ به سنتپترزبورگ از این لحظه تا زمانی که به طور کامل خطر وجود تمامی ترامپها را بشناسیم ممنوع است».
اظهارات دونالد ترامپ واکنش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل را نیز در پی آورده است.
روز سه شنبه، ملیسا فلمینگ، سخنگوی این نهاد گفت که لفاظیهای انتخاباتی یک برنامه مهم برای سکونت شماری از پناهجویان سوری و غیرسوری را که از جنگ وآزار گریختهاند با دشواری مواجه کرده است.
خانم فلمینگ که در یک نشست خبری در ژنو، سوئیس، شرکت داشت، در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات آقای ترامپ گفت که کمیساریای عالی به شدت نگران آن است که سخنان و لحنی که در تبلیغات انتخاباتی آمریکا به کار رفته برنامه اسکان افراد
آسیب پذیر را به مخاطره اندازد.
به نظر می رسد که اگر جمهوریخواهان، می خواهند صندلی ریاست جمهوری را در سال 2016 از گیر دموکرات ها در بیاورند، اصلا روی ترامپ حساب نکنند چون از همین حالا، قطعا رای مسلمانان آمریکایی که اقلیت بزرگ و مهم را تشکیل
می دهند، با حزب قدیمی نخواهد بود.
179/