اینترنت چند صد مگی در الکامپ برفی
به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات و ارتباطات خبرگزاری تسنیم، تهران روز گذشته فرش سفید خود را زیر پای بازدیدکنندگان بیستویکمین الکامپ پهن کرد تا شاید از این طریق به دلجویی برگزار کنندگان بخش خصوصی حوزه ICT که در روز افتتاحیه اغلب در هوای کثیف و غبارآلود گم بودند، آمده باشد.
*هوای الکامپ برفی اما ناسالم برای برخی*
سفید شدن محوطه نمایشگاهی بعد از چند روز پایداری ذرات معلق در هوا را قطعا باید به فال نیک گرفت اما افسوس که این میزان بارش برف و باران در تهران باز هم حریف آلودگیها نشد و طبق گزارش کنترل کیفیت هوای شهردار، حوالی ظهر روز گذشته شاخص کیفیت هوا ناسالم برای گروههای حساس اعلام شد.
*فشار برف روی سقف اپراتور شلوغ*
برف با وجود تمامی آثار و برکاتش، کاسبی عدهای از الکامپیها در فضای باز را بر هم زد و حتی غرفه فعالسازی سیمکارتهای رایتل که معمولا صف عجیبی در مقابل آن وجود دارد، از پس سنگینی آن بر نیامد و سقفش با توجه به اینکه ترکیبی از نئوپان و پوشش رنگ پلاستیک بود در جلوی بارشهای خم شد که برخی احتمال ریزش سقف اپراتور ارغوانی را میدادند.
علیرغم انتظارات، از ساعات آغازین بازگشایی سالنهای الکامپ شاهد استقبال خوب مردم به نسبت روز گذشته که تقریبا سکوت محض بر افتتاحیه سایه افکند، بودیم.
*استارتآپیها گرم و صمیمی، دست در دست هم*
طبق برنامهریزی مسئولان برگزاری این نمایشگاه، روز گذشته توقف اغلب سرویسهای ایاب و ذهاب مقابل سالن 18 که استارتآپها در آن حضور داشتند، بودیم و استارتآپها هم علیرغم حضور دقیقه نودشان در الکامپ توانسته بودند ظرف مدت زمان کمی خودشان را جمع و جور کنند.
چینش غرفههای این سالن که البته اگر اسمش را غرفه بگذاریم زیرا تنها با استند یا میزی از یکدیگر جدا شدهاند، بسیار دلچسب و صمیمی است و پیام کار تیمی برای رسیدن به هدف را القا میکند.
*سرعت سرسامآور اینترنت در حریم MCI و MTN*
تست سرعت اینترنت اپراتورهای موبایل در سالنهایی که حضور دارند قطعا برای ایرانیها غیر قابل باور خواهد بود زیرا کافی است در محوطه سالنی همراه اول و ایرانسل قرار بگیرید تا سرعت دانلودتان از 300 مگابیت بر ثانیه گذر کرده و حتی گاهی به مرز 400 مگا هم برسد!
اتفاقی که در دیگر سالنها به هیچ عنوان مشاهده نخواهید کرد و نهایت تست سرعتی که روز گذشته در سالنهای دیگر برای دانلود داشتیم 20 مگابیت بر ثانیه بود.
*قطع اینترنت سالن دولت الکترونیک*
نکته جالب و البته قابل تأمل دیگر، از کار افتادن اینترنت سالن دولتیها که طی سالیان متمادی در سالن 41 حضور مییابند، بود که مدیر عامل ایرانیاننت این مشکل را ناشی از 47 دستگاه وایفای غیرقانونی دانست که در سطح این سالن استفاده میشود و خدماتدهی اپراتور انحصاری نمایشگاه را با اختلال مواجه کرده است.
طبق اظهارات باقری چناری تنها با جمعآوری این دستگاهها که یا چتر وایفای هستند یا اینترنت موبایل را به شکل هات اسپات توزیع میکنند، میتوان اینترنت سالن 41 را از بستر اصلی فراهم کرد.
بنابراین توصیه میشود در این سالن به هیچ عنوان اقدام به تست سرعت نکنید زیرا اغلب دستگاهها برای کاربران خاصی تعبیه شده و رنج سرعت بسیار پایین است.
*حضور مخابراتیها به احترام الکامپ*
حضور مدیران مخابراتی علیرغم برگزاری نمایشگاه تلکام 2015 حدود دو ماه پیش، اهمیت و احترام آنها به رویدادهای مرتبط با حوزه ICT را نشان میدهد که فارغ از تمامی بحثها و حواشی مربوط به مخابرات و دولت باز هم آنها را به نمایشگاه کشاند تا از نزدیک با صنعتگران حوزه IT تعامل کنند.
*یک نمایشگاه و این همه ستاد خبری!*
البته حضور مدیران مخابراتی و بخش خصوصی در این نمایشگاه باعث دلخوری عدهای از به اصطلاح رسانهایها شد زیرا اگر نگاهی سطحی به تمامی بخشهای این نمایشگاه بیندازید، متوجه وجود ستادهای خبری متعددی میشویم که همه توقع دارند میزبانی مدیران و مسئولان را بر عهده گیرند و البته برای یک نشست خبری نهایتا یک ساعته، چندین میلیون تومان به جیب بزنند.
برگزار کننده این رویداد، ستاد خبری مستقلی را در سالن خلیج فارس تدارک دیده که نرخ برگزاری مراسم در آنجا معلوم نیست اما به موازات آن، ستادهای دیگری نیز به چشم میخورد که ظاهرا مسئولان غرفهها به شکل مستقل برای خود در نظر گرفتهاند که برخی اوقات مراسم در آنها بیش از ستاد اصلی برگزار میشود.
*نشستهای کلیشه مسئولان اجرایی*
از دیگر نکات روز دوم این رویداد، حضور تنی چند از مدیران دولتی بود که طبق روال همیشگی به برگزاری نشست خبری البته با محتوای تکراری پرداختند و سعی کردند چراغ سالن 41 را روشن نگاه دارند.
*دانشآموزان هاج و واج در سالن 41*
بازدید دانشآموزان مدرسه راهنمایی از سالن دولت الکترونیکی نیز به نوبه خود جالب بود، کاری که ظاهرا با هماهنگی انجام شده اما ساختارمند نبود زیرا انتظار میرود بچهها در این سن بیشتر با ایدهها و مفهومهای نوآورانه آشنا شوند و وقتشان را در کارگاهها بگذرانند.
* گزارش از مجید هدایتی نسب *