فید

حاشیه های مجلس نهم

یکشنبه سیاه، قرداد گازی کرسنت، رسیدن مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 1+5 به پایان راه، بررسی برجام در مجلس و حواشی مربوط به آن از جمله موضوعاتی بود که باعث شد مجلس نهم بیش از مجالس دیگر پرنگ و جنجال ساز شود.

در گزارش زیر نگاهی داریم به مهم ترین و چالشی ترین اتفاقاتی که برای مجلس نهم جنجال ساز شد:

یکشنبه سیاه

صبح روز یکشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۱ طرح استیضاح عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت احمدی نژاد در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت. اما در ادامه جلسه و بعد از اظهارات موافقان استیضاح و دفاع وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی، احمدی نژاد برای دفاع از وزیر خود به جایگاه ویژه آمد و با پخش یک کلیپ تصویری از صحبت های بین سعید مرتضوی و فاضل لاریجانی، فاضل لاریجانی را یک مفسد اقتصادی خطاب کرد. این موضوع باعث عصبانیت رییس مجلس شورای اسلامی و برخی از نمایندگان و البته واکنش مقام معظم رهبری به این اتفاق شد.

احمدی نژاد پیش از انتشار کلیپ ویدئویی صحبت های فاضل لاریجانی با سعید مرتضوی دلیل استیضاح وزیراش را جلوگیری دولت از زد و بندهای برادران لاریجانی و بدلیل انتقام گیری آنها عنوان کرد

علی لاریجانی پس از اتمام صحبت های رییس جمهور، ضمن دفاع از خود و نقد عمل رییس قوه مجریه بیان کرد: برخی از همراهان و مدیران شما مشکلاتی و مفاسدی دارند که شما اجازه نمی دهید به این مسائل رسیدگی شود. اگر نزدیکترین فرد به ما تخلفی کرده باشد می گوییم رسیدگی کنند. اگر برادر من هم خلافی کرده است باید مقابلش بایستیم.

وی در بخش دیگری از صحبت هایشان اظهار کرد: قبل از حضور آقای احمدی نژاد در مجلس بابت استیضاح وزیر کار، شخصی به من گفت ” احمدی نژاد گفته اگر لاریجانی این مسئله را حل نکند، نوار ویدئویی مربوط به یک از بستگان ایشان را منتشر خواهم کرد.”

آیا این کار شما توطئه آمیز و تهدید آمیز نیست؟

مقام معظم رهبری و دفتر ایشان بارها ضمن انتقاد از اتفاق پیش آمده در جلسه استیضاح، مسئولین را به برادری و دوستی با یکدیگر سفارش کردند.

کارت‌های زرد فرجی دانا و جنجال بورسیه‌ها

بورسیه‌ها را می‌توان پس از جلسات پرحاشیه رای اعتماد، دومین چالش جدی میان مجلس و دولت خواند، دولتی که به دنبال برملا کردن پرونده بورسیه ها و پیگیری مجدانه آن بود، درقبال مجلسی که خیلی هم علاقه مند به باز شدن این پرونده نبود.

استارت این تقابل هم با آغاز کار رضا فرجی دانا در قامت وزیر علوم دولت روحانی آغاز شد، رضا فرجی دانا که توانسته بود از هفت خوان مجلس برای حضور در این سمت انتخاب شود، به علت افشاگری وزارت خانه مطبوعش در زمینه پرونده بورسیه پای میز استیضاح کشیده شد و در نهایت پس از دریافت سه کارت زرد و با رای موافق 145 نماینده از سمتش برکنار شد.

در بخشی از جلسه استیضاح وزیر علومهنگامی که بیژن نوباوه در موافقت با استیضاح وزیر علوم در حال قرائت نطق خود بود درگیری لفظی میان کمال الدین پیرمودن و جواد جهانگیرزاده رخ داد که اگر نبود وساطت دیگر نمایندگان ممکن بود این درگیری تند تر هم می شد.

مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان ۴ خرداد ۱۳۹۳ در یک نشست خبری از پاره‌ای از تخلفاتی که زیر عنوان بورسیه بیش از ۳۰۰۰ دانشجوی دکتری رخ داده، پرده برداشته و اعلام کرد: «۱۸۸۴ مورد تبدیل بورس خارج به داخل شدند از این تعداد ۲۲۸ نفر معدل کارشناسی زیر ۱۴ داشتند. معدل کارشناسی ارشد ۳۰۵ نفر از تبدیل به داخل کنندگان زیر ۱۶ بوده است. در مقابل نام ۲۳۵ نفر هیچ عددی به عنوان معدل ذکر نشده است. شرط سنی ۳۳ سال درباره ۳۲۵ نفر رعایت نشده است. ۱۸۳ نفرهم در پرونده خود سند محضری برای تعهد خدمت نسپرده‌اند»

دختران ساپورت پوش و جنجال علی مطهری در صحن علنی

در سومین سال از فعالیت مجلس نهم در جریان رسیدگی به سوال علی مطهری و ناصر موسوی لارگانی از وزیر کشور در مورد بی‌تفاوتی این وزارتخانه به پدیده بانوان ساپورت‌پوش، نماینده مردم تهران در مجلس اقدام به پخش تصاویری از دختران به اصطلاح بدحجاب و ساپورت پوش در صحن علنی مجلس کرد.

علی مطهری که به دلیل مواضع سیاسی و اجتماعی‌اش یکی از نمایندگان شناخته شده مردم در مجلس است با این اقدام موجی از واکنش های مثبت و منفی را در سطح جامعه و رسانه ها به راه انداخت.

پس از نمایش این تصاویر آنهم از مانیتورهای مجلس شورای اسلامی یکی از سایت های کشور در مطلبی با انتقاد از این اقدام علی مطهری از نمایندگان خواست تا تصاویر مردان و زنان معتاد، بی خانمان و دیگر تصاویری از مشکلات اجتماعی نیز در صحن علنی و برای نمایندگان مجلس به نمایش دربیاید.

یکی از حواشی نمایش این تصاویر همهمه و سروصدا در میان نمایندگان بود که در ادامه آن علی مطهری با اشاره به همهمه ایجاد شده در مجلس به مزاح گفت: به نظر می‌رسد دوستان از دیدن این تصاویر به وجد آمده‌اند.

کرسنت گازی

ماجرای قراردادهای کرسنت گازی را میتوان سومین چالش بزرگ میان دولت و مجلس نهم قلمداد کرد، پرونده ای که وزیر نفت دولت روحانی در تیررس اتهامات نمایندگان از جنس جبهه پایداری بود.

قرارداد کرسنت قراردادی است بین شرکت اماراتی کرسنت پترولیوم با شرکت ملی نفت ایران که در زمان وزارت بیژن زنگنه در دولت های ششم و هفتم منعقد شد.بر اساس این قرارداد، مقرر شده بود که از سال ۲۰۰۵ میلادی، با لوله‌کشی در خلیج فارس، گاز میدان سلمان به امارات (مخزن مشترک با ابوظبی)، به میزان روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب (به قول برخی منابع ۶۰۰ میلیون فوت مکعب) به امارات صادر شود.

بیژن زنگنه، وزیر نفت دولت یازدهم تاکنون بارها بر سر این موضوع به بهارستان خوانده شد و به سوالات نمایندگان مجلس نهم بر سر جزئیات پرونده کرسنت پاسخ داد، پرسش و پاسخ هایی که همچنان ادامه دارد.

حمله به علی مطهری و نطقی که ناتمام ماند…

علی مطهری در جلسه علنی یکشنبه ۲۱ دی ماه ۱۳۹۳ در نطق خود گریزی به مسئله حصر و محدودیت های فردی و اجتماعی میرحسین موسوی و مهدی کروبی زد و ضمن ارائه راه حل برای اتمام این ماجرا، از یک طرفه به قاضی رفتن بعضی ها و موضع گیری صدا و سیما در قبال بزرگداشت روز نهم دی انتقاد کرد .

سخنان فرزند شهید مطهری در حالی ناتمام ماند که عده کثیری از نمایندگان پارلمان ضمن سر دادن شعار ” مرگ بر فتنه گر ” از وی انتقاد کردند و قصد برخورد فیزیکی با او را داشتند. کار آنقدر بالا گرفت که نادر قاضی پور، عابد فتاحی و مصباحی مقدم برای حفاظت از مطهری دور جایگاه او حلقه زدند و از او خواستند که به صحبت های خود پایان دهد. اما مطهری همچنان به نطق خود ادامه داد و کار به جایی رسید که نایب رییس مجلس دستور اتمام جلسه را داد.

بعد از این اتفاق علی مطهری چندین و چندبار به رییس مجلس نامه نوشت و خواستار برخورد با عاملان این اتفاق شد که البته نتیجه ای را دربر نداشت

از حواشی برجام و توافق نامه ژنو تاتهدید صالحی به مرگ

در طی دو سال مذاکره و چانه زنی ایران با کشورهای 1+5 برخی از اعضای جبهه پایداری در داخل و خارج از خانه ملت بارها سعی بر برهم زدن مذاکرات و مانع تراشی برای اجرای برجام داشتند. آن ها با برگزاری نشست‌ها و همایش‌های در بین توده‌های مردم خواستار توقف مذاکرات و بازگشت به دوران تحریم بودند و دستاوردهای نظام انقلابی ایران در صحنه سیاست خارجی را نوعی خود فروشی و ذلت قلم داد کردند.

در ادامه اظهارات برخی از سیاسیون منتقد برجام را مرور می کنیم

حمید رسایی یکی از سرسخت ترین منتقدان برجام در اظهار نظری گفت: به دلیل باقی ماندن تحریم های ظالمانه، بازرسی های بی سابقه از مراکز نظامی و نفوذ دشمن، تقويت احتمال حمله نظامی و توقف پیشرفت کشور با برجام مخالفم

سعید جلیلی، مذاکره‌کننده اسبق هسته‌ای ایران، در نشست کمیسیون بررسی برجام که در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، مدعی شد که در تنظیم سند این توافق هسته‌ای و اسناد ضمیمه آن، از ۱۰۰ حق مسلم ایران صرف نظر شده‌است و این توافق و قطععنامه شورای امنیت پیرو آن، ناقض خطوط قرمز ترسیم‌شده در ایران است.

در نهایت و در ادامه سنگ اندازی های 2 ساله مجلس در قبال تیم مذاکره کننده هسته ای، در روزی که قرار بود کلیات و جزئیات برجام در صحن علنی مجلس تصویب شود، صالحی بر روی جایگاه ویژه آمد و گفت: الان یک برادر عزیزی آمده اینجا و با قسم جلاله می‌گوید که شما را می‌کشیم و در رآکتور اراک رویتان سیمان می‌ریزیم.این تهدید به مرگ با واکنش های گسترده ای مواجه شد.

176/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا