خواندنی

ادعاهای مقامات مصری و بحرینی علیه ایران

موبنا -مخالفت جمهوری خواهان کنگره آمریکا با فروش آب سنگین ایران به آمریکا، از جمله موضوعات مهمی است که از روز گذشته تاکنون مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. به نوشته پایگاه اینترنتی «هیل»، تام کاتن، سناتور افراطی حزب جمهوری خواه، این هفته اصلاحیه ای به لایحه انرژی و تخصیص منابع آب افزوده است که مانع دولت آمریکا برای استفاده از وجوه فدرال به منظور خرید آب سنگین از ایران می شود که در راکتورهای هسته ای مورد استفاده قرار می گیرد. کاتن در بیانیه ای اعلام کرد: به نظر می رسد، رئیس جمهور به هر دری می زند تا از توافق هسته ای محافظت کند. ما نباید با خریدهای مکرر مواد هسته ای ایران، بیش از این به فعالیت این کشور در زمینه غنی سازی کمک مالی کنیم». این پیشنهاد کاتن هنوز در جدول زمانی برای رأی گیری قرار نگرفته و معلوم نیست، آیا قبل از رسیدگی قانونگذاران به لایحه تخصیص بودجه، به صحن سنا خواهد رسید یا خیر!

در مطلبی دیگر درباره ایران، روزنامه «جروزالم پست» از تحویل زودتر از موعد سامانه موشکی «اس ۳۰۰» روسی به ایران خبر داده است. به نوشته این روزنامه، رئیس سازمان صادرات اسلحه روسیه، روز سه‌شنبه اظهار داشت: «روسیه در حال تحویل موشک‌های اس – ۳۰۰ به ایران زودتر از برنامه زمانی مقرر است و هم اکنون در حال گفت‌وگو با جمهوری اسلامی ایران در خصوص سایر تجهیزات نظامی است». الکساندر فومین افزود: «گفت‌وگو با ایران تنها در خصوص آن دسته از اقلام نظامی است که بر اساس فهرست ارائه شده از سوی سازمان ملل متحد ممنوع نیستند». این در حالی است که وزیر دفاع ایران، روز گذشته برای شرکت در پنجمین همایش سالانه بین المللی امنیت وارد مسکو شد؛ امری که خود می تواند به ارتقای همکاری ها در حوزه امنیتی و دفاعی میان و روسیه کمک کند.

دیدار مقامات ارشد بحرینی و مصری و طرح ادعاهایی علیه ایران، موضوعی است که شبکه خبری «اسکای نیوز» به آن پرداخته است. حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین سه‌شنبه شب در نشست خبری مشترک با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر اعلام کرد: «ما بر افزایش همکاری بین قاهره و منامه در همه زمینه‎ها تأکید داریم». پادشاه بحرین گفت: «تمام تلاش خود برای خدمت به مصر را به کار خواهیم گرفت و از طرح تأسیس قدرت نظامی مشترک عربی حمایت می کنیم». رئیس جمهور مصر نیز گفت: «مصر همچنان تکیه‎گاه قوی امت عربی است». از سوی دیگر، سامح شکری، وزیر خارجه مصر نیز عصر دیروز در نشست خبری مشترک با خالد احمد بن حمد، وزیر خارجه بحرین در مقر وزارت خارجه مصر در قاهره، ایران را به دخالت در مسائل مربوط به کشورهای عربی متهم کرد و از ایران خواست تا در امور داخلی این کشورها دخالت نکند.

در میان دیگر موضوعات، ادامه بحث ها بر سر موضوع اعزام نیروهای ویژه آمریکایی به سوریه، سبب شده شبکه خبری «سی بی اس نیوز» در این زمینه با رئیس جمهور آمریکا گفت و گو کند. باراک اوباما با بیان اینکه قرار نیست نیروهای آمریکایی، مستقیم با داعش رویارو شوند، گفته: «هدف ما این است که با نیروهایی در آنجا همکاری کنیم که با سیاست های کلی ما همخوان باشند». وی اظهار داشته: «همانطور که در آغاز گفتم، نابودی داعش برای ما اولویت است و هر چند ما نیروی زمینی برای نبرد اعزام نمی کنیم، تلاش می کنیم تا ببینیم چه کاری جواب می دهد تا انجام همان کار را تشدید کنیم». وی درباره مأموریت نیروهای ویژه اعزامی گفته: «این قانونی عمومی است که مستقیم با دشمن روبه رو نشویم، بلکه با نیروهایی همکاری کنیم که با سیاست های کلی ما همخوان باشند».

در نهایت، رد ادعاهای رژیم اسرائیل درباره منطقه جولان، موضوعی است که خبرگزاری فرانسه به آن پرداخته است. شورای امنیت سازمان ملل، روز سه‌شنبه درباره ادعای بنیامین نتانیاهو، نخست‎‎وزیر اسرائیل مبنی بر مالکیت این رژیم بر بلندی‌های اشغال شده جولان سوریه، ابراز نگرانی کرد. لی جییئی، نماینده چین در سازمان ملل متحد، که ریاست دوره‌ای شورای امنیت را بر عهده دارد، روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت: اظهارات اخیر بنیامین نتانیاهو اعضای شورای امنیت را عمیقا نگران کرده است. وی گفت: «اعضای شورا با استناد به قطعنامه ۴۹۷ تصمیم گرفته‌اند. اقدام اسرائیل مبنی بر تحمیل قوانین و حیطه اختیاراتش بر بلندی‌های اشغال شده جولان سوریه، بی‌اثر، بدون اعتبار و فاقد اعتبار بین‌المللی است».

 منبع: تابناک 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا