ویدئو / صحبتهای وزیر ارتباطات در مورد ضرورت توسعه اینترنت و پهنای باند در برنامه دورهمی
محمدجواد آذری جهرمی با حضور در برنامه تلویزیونی دورهمی درمورد اختلالات و عدم کیفیت سرویس های ارتباطی توضیح داد.
وی گفت: یکی از مشکلات موجود برسر آنتن دهی تلفن همراه ممانعت مردم با نصب دکلهای موبایل به دلیل داشتن ذهنیت غلط از آسیب زا و مضر بودن این آنتن ها است.
جهرمی افزود: از سوی دیگر در زمینه توسعه فیبرنوری نیز مشکلاتی داریم و به طور کل اوضاع تلفن ثابت از موبایل بدتر است. هم اکنون ٣٠ درصد خطوط تلفن ثابت ظرفیت ارائه سرویس اینترنت بالاتر از ٢ مگابیت بر ثانیه را ندارند و باید در این بخش سرمایه گذاری روی توسعه فیبر به جای سیم مسی انجام شود.
وزیر ارتباطات شاه کلید حل این دو مشکل را تعامل با شهرداریها عنوان کرد و گفت: البته اینکه هر یک از ٣ اپراتور بخواهند برای خود در هرجا دکل بزنند اقدامی منسوخ شده در کل دنیا است و باید به صورت واحد و در مکانهایی که از سوی شهرداری در اختیار آنها گذاشته می شود این اقدام صورت گیرد.
وی با بیان اینکه هم اکنون ١٢۴٢ شهر کشور پوشش موبایل باندپهن دارند گفت: درمردادماه امسال ۵۶ درصد شهرهای کشور مجهز به نسل چهارم موبایل بودند که در دهه فجر امسال این پوشش کامل شد و هم اکنون در کل کشور اینترنت موبایل نسل چهارم و سوم وحود دارد.
فیلترینگ دکمه ندارد
وزیر ارتباطات در مورد جمله معروف رئیس جمهور مبنی براینکه دست وزیر ارتباطات روی دکمه فیلترینگ نخواهد رفت، توضیح داد و گفت: به معنای واقعی فیلترینگ دکمه ندارد و این سخن رئیس جمهور استعاره از تلاش دولت برای دسترسی آزاد مردم به اطلاعات است.
وی افزود: دولت حافظ دسترسی مردم به فضای مجازی است و نماینده دولت در این زمینه وزیر ارتباطات است. ما موافق دسترسی آزاد مردم به اطلاعات هستیم.
همه کشورها فیلترینگ دارند
جهرمی با تاکید براینکه البته در همه کشورهای دنیا فیلترینگ وجود دارد ادامه داد: باید توجه داشت که فضای مجازی عین فضای حقیقی است و هتک حیثیت همانطور که در فضای واقعی پسندیده نیست در فضای مجازی نیز نیازمند برخورد قانونی است.
وی خاطرنشان کرد: در دنیا فضای مجازی در چندین لایه دسترسی تعریف شده و قطعا محتوایی که در این فضا در اختیار کودک قرار می گیرد متفاوت از سایر محتواها است. اما در کشور ما این فضا یکنواخت است و نیازمند تنظیم زیست بومی هستیم که چارچوبهای مختلف دسترسی را برای کاربران تعریف کند.
جهرمی با بیان اینکه نباید کار به جایی برسد که تنها راه حل، فیلترینگ باشد تصریح کرد: این فرآیند زمان بر است اما ما در وزارت ارتباطات، در حال تهیه و طراحی زیست بوم فضای مجازی در سطوح مختلف دسترسی هستیم.
وی با تاکید براینکه مردم از انتشار هتک حرمت و محتوای ضددین و ضد مقدسات در فضای مجازی گلایه مندند ، گفت: البته همین مردم با بستن کلی سرویس و محدود کردن دسترسی عادی به سرویس نیز مخالفند.به همین دلیل این زیست بوم باید بگونه ای تهیه شود که فضای مثبت به حداکثر رسیده و دسترسی قانونی و آزاد به این فضا فراهم شود.
وزیر ارتباطات اضافه کرد: اختیار فیلترینگ در دست ما نیست اما رئیس جمهور کتبا و شفاها در جلسات مختلف از ما خواسته که دسترسی آزاد مردم به اطلاعات را با تهیه زیست بوم فضای مجازی فراهم کنیم.
فضای رسانه باید از پیام رسانها جدا شود
وزیر ارتباطات با بیان اینکه فضای مجازی ما آغشته به موضوعات سیاسی شده است، با انتقاد از مدل فضای رسانه ای ایجاد شده در کشور گفت: در دنیا فضای پیام رسانها با فضای رسانه ها کاملا متفاوت است و مردم از اپلیکیشنی مانند واتس اپ برای ارتباطات معمولی و هماهنگی کاری استفاده می کنند اما در کشور ما تلگرام به یک رسانه تبدیل شده است.
وی با تاکید براینکه این مدل بدترین مدل رسانه ای و یکطرفه است اضافه کرد: امروز در دنیا فضای رسانه ای یکطرفه به اتمام رسیده و این درحالی است که ما در کشور شاهد فعال شدن رسانه های اجتماعی در این فضا شده ایم.
جهرمی افزود: این موضوع سبب شده تا اثرگذاری محتوای تبادل شده در این فضا، فقط روی مردم خودمان باشد و تمامی کسانی که با نظام ما مشکل دارند نی در این فضا حضور داشته باشند.