تصویریفید

ناسا سالروز پرتاب «اسپیتزر» را جشن گرفت‌ (+تصاویر)

موبنا – تلسکوپ فضایی “اسپیتزر” در تاریخ ۲۵ اوت ۲۰۰۳ از ایستگاه نیروی هوایی “کیپ کاناورال فلوریدا” سوار بر یک موشک “دلتا II” متعلق به اتحادیه پرتاب‌های فضایی آمریکا پرتاب شد.

ناسا سالروز پرتاب «اسپیتزر» را جشن گرفت‌ (+تصاویر)

این تلسکوپ از زمان قرارگیری در مدار، بسیار بیشتر از عمر پیش‌بینی شده پنج ساله خود عمر کرده است.
“اسپیتزر” بر خلاف تلسکوپ فضایی “هابل” به دور زمین نمی‌چرخد و مسیر جداگانه خود را در اطراف خورشید دنبال می‌کند.

ناسا سالروز پرتاب «اسپیتزر» را جشن گرفت‌ (+تصاویر)

اسپیتزر شگفتی‌های کیهان را با جزئیات مادون قرمز به شکلی با شکوه نشان داده است. در این ۱۵ سال، پس از اینکه اتمسفر محافظتی زمین را ترک کرده است، داده‌هایی از یک مجموعه گسترده‌ از اجرام کیهانی، سیاره‌های فراخورشیدی عجیب و غریب و خوشه‌های کهکشانی عظیم مخابره کرده است.

قابلیت‌های مادون قرمز اسپیتزر به این تلسکوپ اجازه می‌دهد تا ابرهای خیره‌کننده گرد و غبار بین ستاره‌ای که اغلب اجرام کیهانی مانند سیاره‌ها و ستاره‌های تازه تشکیل شده را پوشانده‌اند، به دقت رصد کند.

ناسا سالروز پرتاب «اسپیتزر» را جشن گرفت‌ (+تصاویر)

کشف یک حلقه بزرگ و نامرئی دور سیاره زحل، جمع آوری اطلاعات بی نظیری از گهواره ستاره‌ای که محل تولد ستارگان است و ایجاد یکی از گسترده‌ترین و جامع‌ترین نقشه‌ها از کهکشان راه شیری که تا کنون ایجاد شده است، تنها تعدادی از خدمات اسپیتزر به علم نجوم هستند.
ناسا پانزدهمین سال مشاهدات اسپیتزر را با راه‌اندازی یک تجربه جدید واقعیت مجازی و انتشار یک برنامه سلفی کیهانی جشن گرفته است.

ناسا سالروز پرتاب «اسپیتزر» را جشن گرفت‌ (+تصاویر)

این برنامه واقعیت مجازی، بینندگان را به یک گردش در منظومه سیاره‌ای “تراپیست-۱” (TRAPPIST-۱) می‌برد که در شناسایی آن کمک شایانی کرده است.
تراپیست-۱ تنها منظومه خورشیدی شناخته شده است که میزبان هفت سیاره به اندازه زمین است. تصور می‌شود سه عدد از این سیاره‌ها میزبان حیات و قابل سکونت باشند.
این منظومه در فاصله ۴۰ سال نوری از زمین قرار دارد و سیاره‌های آن بسیار دورتر از آن هستند که بتوان توسط هر تلسکوپی که در حال حاضر در حال کار است به طور مستقیم از آنها تصویربرداری کرد.

ناسا سالروز پرتاب «اسپیتزر» را جشن گرفت‌ (+تصاویر)

اطلاعات این سیاره‌ها هم در کنار تصویرشان برای بینندگان نمایش داده می‌شود. این تجربه واقعیت مجازی در حال حاضر در دسترس است و می‌توان آن را از وبسایت ماموریت اسپیتزر دانلود کرد. این برنامه در حال حاضر از هدست Oculus و Vive پشتیبانی می‌کند.

همچنین برنامه سلفی کیهانی ناسا اکنون برای دانلود در iOS و اندروید در دسترس است و به کاربران امکان می‌دهد تصاویری از خودشان را در حالی که داخل یک لباس فضایی هستند و یکی از تصاویر گرفته شده توسط اسپیتزر پس‌زمینه را مزین کرده است، آپلود کنند.

در حال حاضر ۳۰ عکس برای انتخاب وجود دارد و برنامه شرح مفصلی از آنچه در این تصاویر کیهانی نشان داده شده است را عرضه می‌کند.

تصاویر بیشتری از سایر ماموریت‌های فضایی رباتیک و انسانی به زودی به این مجموعه اضافه می‌شود.

تلسکوپ اسپیتزر در اکتبر سال ۲۰۱۶ یک ماموریت دیگر به نام “Beyond” را آغاز کرد که در طول آن مشغول بررسی طیف گسترده‌ای از اجرام کیهانی درون مرزهای منظومه شمسی ما است و این فرآیند در ماه نوامبر ۲۰۱۹ به پایان خواهد رسید.

 منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا