فید

چین؛ پیشگام در توسعه اینترنت اشیا

موبنا – اینترنت اشیا و شهر هوشمند عباراتی هستند که این روزها در فضای مجازی زیاد به گوش کاربران می خورد. باید گفت که اینترنت اشیا به کاربران ساکن در شهرهای هوشمند این امکان را می‌دهد تا با استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی و هوشمند خود به کارها و فعالیت‌های روزمره خود بپردازند و این امر در زمینه‌هایی همچون انرژی، حمل و نقل، صنعت، بهداشت و درمان، ساخت و ساز، خانه و شهر هوشمند نقش پررنگ و بسزایی ایفا خواهد کرد.
اینترنت اشیاء (IoT) به معنی یک شبکه جهانی از اشیاء مرتبط و متصل است که هر یک دارای آدرس مختص به خود بوده و بر اساس قراردادهای استانداردشده‌ای با یکدیگر در ارتباطند.
این سیستم جدید کنترل از راه دور و کنترل هوشمند اشیاء و دستگاه‌ها، امروزه در کشورهای توسعه‌یافته‌ای همچون کره جنوبی در سیستم‌های اداری و همچنین وسایل منزل بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.
حالا به تازگی گزارش‌هایی منتشر شده که نشان می‌دهد اپراتور چاینا موبایل (China mobile) با همکاری شرکت هواوی قصد دارد به گسترش اینترنت اشیا کمک کرده و توسعه این فناوری نوین را در کشورهای جهان تسهیل و تسریع بخشد.
طبق اعلام این دو شرکت چینی، این پروژه همکاری تا دو سال آینده یعنی سال ۲۰۲۰ میلادی قادر خواهد بود بالغ بر ۱۵ میلیارد اتصال را در جهان برقرار کند و برآورد می شود سهم درآمد آن از بازار به ۲ تریلیون دلار برسد.
سریع ترین رشد در عرصه اینترنت اشیا به کشور چین تعلق دارد که قرار است تا سال ۲۰۲۰ میلادی مجموع کل دستگاه‌های متصل به اینترنت اشیا در چین به عدد ۸ میلیارد دستگاه خواهد رسید.
اینترنت اشیاء در وهله اول در استفاده از زمان موجب صرفه‌جویی می‌شود که به تبع آن در حوزه‌های مربوط به انرژی نیز صرفه‌جویی اتفاق می‌افتد. این فناوری می‌تواند در ساختمان‌ها و مجتمع‌های بزرگ برای استفاده درست و تنظیم مصرف انرژی، در کنترل سیستم‌های هوشمند، سلامت و بهداشت، ترافیک، کشاورزی، حمل و نقل نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

 منبع: ایسنا 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا