مهلت پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهها تمدید شد
مجله آنلاین موبنا – سید حسین میرشفیع، معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل با بیان اینکه تصمیم بر این شد تا روشهای پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهها توسعه یافته و اطلاع رسانی در این رابطه تقویت شود، اظهار کرد: قرار بر این است تا از طریق خودپردازهای بانکی نیز امکان پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهها فراهم شود چرا که ممکن است برخی از افراد نتوانند از اپلیکیشنهای در نظر گرفته شده استفاده کنند و یا تلفن همراه هوشمند نداشته باشند.
وی ادامه داد: علاوه بر امکان پرداخت از طریق خودپردازهای بانکی، تصمیم بر این است تا امکان پرداخت از طریق انواع تلفن همراه با کد دستوری USSD فراهم شود هر چند که هنوز پرداخت از این دو طریق عملیاتی نشده است.
میرشفیع با بیان اینکه این توافق مابین وزارت راه و شهرسازی، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و پلیس راهنمایی و رانندگی صورت گرفته است، گفت: تا پایان ساعت ۲۴ دهم اردیبهشتماه سال جاری پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراهها تمدید شده است و اگر کسی عبور غیر مجاز داشته، میتواند تا تاریخ مذکور عوارض خود را پرداخت کند.
معاون شرکت ساخت و توسعه زیربنایی حمل و نقل کشور در مورد نحوه استعلام بدهی خودروها، اظهار کرد: مالکان خودرو میتوانند با ارسال پیامکی شماره پلاک خودرو به ۱۰۰۰۰۱۵۳۱ بدهی خود را استعلام کنند و علاوه بر این امکان استعلام از طریق اپلیکیشنهای مربوطه با ثبت شماره پلاک خودرو فراهم است.
وی همچنین در مورد چگونگی ثبت اعتراض برخی مالکان خودرو، خاطرنشان کرد: معترضان میتوانند شماره پلاک خودرو به همراه متن اعتراضی خود را به شماره پیامک ۱۰۰۰۰۱۵۳۱ ارسال کنند تا اگر احیاناً عوارض خودرو اشتباهاً برای آنها صادر شده است بررسی شود. گفتنی است در حال حاضر امکان ارسال اعتراض به صورت خودکار فراهم نیست و معترضان باید متن اعتراض خود را به شماره فوق ارسال کنند.
معافیت و تخفیف در انتظار چه خودروهایی است؟
میرشفیع در ادامه با بیان اینکه خودروهای امدادی از پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهها معاف هستند و خودروهای پر تردد که ۴۰ بار در ماه تردد داشته باشند مشمول تخفیفهای مربوطه میشوند، بیان کرد: همچنین خودروهای با پلاک ع (عمومی) و ت (تاکسی) فعلاً از پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراهها معاف هستند و از زمان تصمیمگیری مبنی بر پرداخت عوارض الکترونیکی، این مسئله از طریق پیامک به مالکان خودرو اطلاعرسانی میشود.
به گفته معاون شرکت ساخت و توسعه زیربنایی حمل و نقل کشور همچنین قرار بر این است تا امکان پرداخت گروهی مجموعهای از خودروهای شرکتهای مختلف و یا سازمانهای دولتی توسط مجری طرح فراهم خواهد شد.
دیگر روشهای پرداخت
به گزارش ایسنا، از بامداد ۲۸ اسفندماه سال ۱۳۹۷ عوارض چهار آزادراه تهران – ساوه، قزوین – زنجان، کرج – قزوین، تهران – قم الکترونیکی شد و روش پرداخت عوارض در این چهار آزادراه از تاریخ مذکور به صورت الکترونیکی درآمد تا پلاک خودرو توسط دوربینهای مربوطه خوانده شود. بنابراین تا ۱۰ اردیبهشتماه سال ۱۳۹۸، به مالکان خودرو فرصت داده شده تا عوارض الکترونیکی این چهار آزادراه را پرداخت نمایند و در صورتی که نسبت به این مساله اقدام نکنند به میزان ۳۰ هزار تومان جریمه خواهند شد.
افرادی که با چنین نرمافزارهایی آشنایی ندارند دستگاههای کارتخوان (POS) در مجتمعهای خدماتی در نظر گرفته شده تا از این طریق عوارض خود را پرداخت کنند. این در حالی است که دستگاههای مربوطه در محل عوارضیها استقرار نیافته تا از این طریق ترافیکی در محل عوارضیها ایجاد نشود. اگر شماره تلفن مالک خودرویی در سامانه پلیس ثبت و یا بروز نشده باشد از طریق اپلیکیشنهای مربوطه میتواند بدهی خود را استعلام و پرداخت کند و علاوه بر این کیف پول خود را شارژ نمایند.
همچنین مهلت پرداخت الکترونیکی عوارض ۴۸ ساعته است و مالکان خودرو پس از ۱۰ اردیبهشتماه از هر آزادراهی که عبور میکنند باید ظرف این مدت عوارضشان را پرداخت کنند و در غیر این صورت مشمول جریمه ۳۰ هزار تومانی خواهند شد.
تمامی افراد میتوانند با مراجعه به سایت aaniro.ir نسبت به چگونگی پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراهها کسب اطلاع کنند. علاوه بر این از این پس برای پرداخت عوارض آزادراهها نیاز به خرید تگ از بانک مسکن نیست و با توجه به روشهای اعلامی کلیه صاحبان خودرو میتوانند عوارض الکترونیکی آزادراهها را پرداخت کنند.
با توجه به آغاز به کار چهار سامانه دریافت عوارض الکترونیکی آزادراهها از بامداد ۲۸ اسفندماه سال جاری جهت اخذ مبالغ مربوط که شامل آزادراههای تهران–ساوه، قزوین–زنجان، کرج–قزوین و تهران–قم میشود صاحبان خودرو میتوانند از طریق اپلیکیشن های تاپ، کیپاد، اوتول یار، سایت nspay.ir و بانک پارسیان و دستگاههای پوز پاسارگاد محدوده آزادراهها عوارض خود را پرداخت کنند.
منبع: ایسنا