اخبار برگزیدهتجارت

هیچ مسئولی پاسخگوی دلیل گرانی برنج نیست

به‌روزترین‌ها– جمیل علیزاده‌ شایق با اشاره به آخرین وضعیت تولید برنج گفت: امسال تولید برنج برخلاف انتطارات آنقدر هم اسفناک نبود. اوایل سال گفته شد که امسال هیچ ذخیره سازی برای برنج نخواهیم داشت. همه میزان محصول امسال را با سال گذشته را مقایسه می‌کنند درصورتی که سال 98 و 99 از لحاظ بارندگی استثنایی بود و بسیاری از کشاورزان در مناطقی مانند خوزستان که برنج نمی‌کاشتند هم اقدام به کشت کردند و محصول خوبی گرفتند.

وی ادامه داد: امسال شرایط به حالت نرمال برگشت اما در مقایسه با پارسال افت داشت. این اتفاق برای تمام محصولات کشاورزی افتاد.

دبیر انجمن برنج کشور با اشاره به دلیل گرانی برنج عنوان کرد: گرانی برای تمام محصولات غذایی رخ داد اما دلایل متفاوتی دارد. حتی اگر خرید خانه را خودتان انجام بدهید و سه روز یک بار به فروشگاه سر بزنید متوجه می‌شوید که قیمت‌‎ها بالا می‌روند.

شایق با اشاره به افزایش قیمت برنج وارداتی گفت: برنج وارداتی که هیچکس به آن توجه نمی‌کند و کسی مانوری بر آن نمی‌دهد قیمت آن هر روز در حال افزایش است، افزایش نجومی قیمت برنج وارداتی عجیب است، چون برنج هندی قیمت جهانی دارد و نرخ آن کاملاً مشخص است ضمن اینکه این نوع برنج از نظر کیفیت نیز در درجه دو و سه قرار می‌گیرد. ما از هند برنج می‌خریم و حتی برنج درجه یک هم نمی‌خریم، واردات این برنج نه کم شده، نه زیاد شده و نه قیمت آن افزایش یافته است.

دبیر انجمن برنج ایران با اشاره به اینکه در تولید برنج ایرانی مشکلی وجود ندارد عنوان کرد: علاوه بر تولید، واردات و ذخیره سازی به خوبی انجام شده است. بحث میزان مصرف سرانه از سال‌ها پیش طرح شده است و رقم ۳۶ تا ۳۶.۵ کیلوگرم تعیین شد، اما این مصرف سرانه با توجه به تغییر الگوی تغذیه افراد، رغبت کمتر جوانان به برنج و کاهش قدرت خرید این ارقام کاهشی شده و به اعداد فعلی رسیده است.

وی ادامه داد: در این میان یک حلقه مفقوده به نام نظارت و بازرسی وجود دارد، هیچ ارگان و سازمانی جواب این سوال‌ها را نمی‌دهد. برای افزایش قیمت برنج صادراتی فقط یک دلیل منطقی وجود دارد و آن کم شدن تولید برنج نسبت به سال گذشته است. اما برای برنج وارداتی چه اتفاقی افتاده که گران شده؟ دلیل گرانی چیست؟ چرا هیچ مسئولی پاسخگو نیست؟

این مسئول تصریح کرد: سازمان‌های نظارتی خواهشا از خواب بیدار شوید و به مسئولیت‌تان برسید، زیرا تنها در این صورت است که مشکل نخواهیم داشت. داستانی که سال‌هاست تعریف می‌کنم این است که چرا قیمت برنج در شهرهای بزرگ تفاوت زیادی با مناطق تولید دارند؟ خوشبختانه مناطق تولید در گیلان و مازنداران هستند و هزینه رفت و آمد ندارند. قیمت هر کیلوگرم برنج طارم هاشمی بدون اختلاط در شمال بین ۳۴ تا ۳۵ هزار تومان است، متأسفانه این برنج وقتی به بازار تهران می‌رسد، نه تنها ناخالصی زیادی دارد بلکه قیمت آن نیز افزایش چشمگیری دارد.

وی تاکید کرد: تنها راه چاره در در شرایط آشفته الان، نظارت است. مسئولان باید به رئیس جمهور گزارش بدهند. او نیز باید همانطور که در قوه قضائیه سختگیر و انقلابی بود در این سمت نیز سفت و سخت عمل کند.

 منبع: ایلنا

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا