اقتصاد ایران

افزایش 7 میلیون تنی واردات نهاده‌های دامی زنگ خطری برای دامداری

در همایش اقتصاد مقاومتی، دولت مدیرعامل سابق شرکت پشتیبانی امور دام اظهار داشت: در حالی که در دهه ۹۰ واردات نهاده‌های دامی در محدوده ۷ تا ۱۰ میلیون تن قرار داشت، امروز این میزان به ۱۷ میلیون تن افزایش یافته است. این روند، گویای رشد وابستگی کشور به واردات است.

به گزارش به‌روزترین‌ها؛ صدر الله دولت مدیرعامل سابق شرکت پشتیبانی امور دام به موضوع وابستگی کشور به واردات نهاده‌های دامی اشاره کرد و گفت:  در دهه ۹۰ میزان واردات این نهاده‌ها بین ۷ تا ۱۰ میلیون تن بود، اما اکنون این رقم به ۱۷ میلیون تن رسیده است. این افزایش نشان دهنده وابستگی بیشتر به واردات است.

وی با اشاره به بزرگترین تولیدکنندگان نهاده های دامی اضافه کرد: آمریکا همچنان در جایگاه نخست تولید جهانی قرار دارد، در حالی که آسیا و اروپا به ترتیب در جایگاه‌های دوم و سوم قرار می‌گیرند.

دولت با بررسی نحوه تأمین کالاهای اساسی، به نقش کشورهای همسو و غیرهمسو با سیاست‌های خارجی کشور پرداخت و ادامه داد: بسیاری از کالاهای اساسی از کشورهایی تأمین می‌شود که در سیاست‌های خارجی با ایران همسو هستند. اما این موضوع همواره به میزانی از تعامل با کشورهای غیرهمسو نیز انجام می‌پذیرد.

وی افزود: میزان وابستگی در ۸ قلم کالای اساسی، از جمله غلات و سویا، بیش از ۷۰ درصد است. کشورهایی همچون برزیل می‌توانند بخش عمده‌ای از نیاز ما به ذرت، سویا و روغن را تأمین کنند.

افزایش واردات نهاده‌های دامی و عدم خودکفایی در تولید داخلی

دولت با اشاره به مفهوم تجارت تحریم‌ناپذیر، بر اهمیت برقراری ارتباط مستقیم با کشورهای دوست و خرید مستقیم از تولیدکننده اصلی تأکید کرد و پیشنهاد داد: حذف واسطه‌ها یکی از راهکارهای مؤثر برای کاهش تأثیر تحریم‌ها است. همچنین، می توان بر روی خرید تهاتری که در گذر زمان به شکل سنتی استفاده شده، به عنوان روشی که می‌تواند امروزه نیز کارآمد باشد، تأکید کرد.

وی اظهار داشت: با بهره‌گیری از چنین روش‌هایی، می‌توان تا ۵۰ درصد از هزینه‌های ارزی کاست. همچنین به این نکته اشاره کرد که افزایش میزان واردات نشان‌دهنده عدم خودکفایی در تولید داخلی است و ضرورت دارد تا با توسعه زیرساخت‌ها و تبدیل چالش‌های بزرگ به پروژه‌های جامع، برای ریشه‌کن کردن مشکلات اساسی تلاش شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا