مخابرات تمام مسائل مرتبط با اینترنت را انحصاری کرده است
نحوه فعلی توزیع اینترنت در کشور بوسیله مخابرات انحصاری و نامناسب است.
احسان رنجبریان مدیر یک شرکت اینترنتی در گفتوگو با ایلنا، اظهار داشت: نحوه توزیع و تقسیمبندی شرکتها جهت ارایه پهنای باند اینترنت در کشور مناسب نیست و در هیچ جای دنیا مثل ایران چنین روشی برای توزیع اینترنت اعمال نمیشود.
به عقیده وی، ضریب نفوذ اینترنت در ایران به علت نامطلوب بودن توزیع اینترنت در کشور و خدماتی که در اختیار کاربران قرار داده میشود، آنطور که باید گسترش پیدا نکرده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر پهنای باند از طریق فیبرنوری به شبکه مخابراتی کشور وارد میشود و سپس به شرکتهای ICPو ISP میرسد که این نحوه توزیع اینترنت، یک الگوی دولتی نامطلوب است.
رنجبریان افزود: با گسترش اینترنت در کشور سرویسهای متداولی میتوانستند در اختیار کاربران ایرانی قرار گیرند که به علت نبود بستر مناسب توزیع در ایران، پیشرفت نداشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: در تمام کشورهای توسعه یافته اینترنت به عنوان یک کالای فروشی نیست، بلکه به عنوان سرویسی در اختیار زندگی شهری افراد به حساب میآید؛ اما در کشور ما اینترنت به عنوان یک کالای فروشی است و هر دفعه هم وعده کاهش قیمت آن داده میشود و تا زمانی هم که قیمت اینترنت در کشور ارزانتر نشود و در همه نقاط کشور در اختیار همه شرکتها قرار نگیرد از توسعه با کیفیت اینترنت در کشور خبری نخواهد بود.
رنجبریان با تاکید اینکه مخابرات در کشور تمام مسایل مرتبط با اینترنت را در دست خود گرفته است، گفت: زمانی مخابرات به تنهایی نمیتوانست پهنای باند را تامین کند، بنابراین ICPها به این منظور تشکیل شدند و با مخابرات به تامین پهنای باند اقدام کردند؛ اما در حال حاضر صورت مساله تغییر کرده و سناریوی دیگری در این حوزه حاکم شده است و مخابرات و شرکت زیر ساخت اینترنت کشور را حاکمیتی کردهاند و درحال حاضر هم قصد دارند با ورود به بخش ارائه اینترنت پرسرعت شرکتهایی که تاکنون توانستهاند خود را سرپا نگهدارند، نابود کنند.
این مدیر شرکت اینترنتی در ادامه با اشاره به بحث چارچوب شبکه اینترنت کشور و با بیان این که در حال حاضر در این حوزه بیشتر از فیبر نوری استفاده میشود، گفت: مخابرات با عرضه خدمات به شرکتها و فیبر نوری به همه آنها میتواند کشور را از به مسیر توسعه سوق دهد، همچنین که فیبرنوری به طور طبیعی مزایای زیادی نسبت به ماهوارهها دارد زیرا ارزانتر بوده و دارای سرعت بالایی است و از طرفی حجم اطلاعاتی که منتقل میکند نیز بیشتر است، بنابراین بهتر است بستر اصلی اینترنت بر اساس فیبر نوری باشد و ماهواره نیز به عنوان پشتیبان در نظر گرفته شود.